Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μια Ύδρα πανέμορφη, από πηλό καμωμένη

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ μια ξεχωριστή έκθεση  του γνωστού Ελβετού καλλιτέχνη Urs Fischer θα εγκαινιαστεί στο χώρο των παλαιών σφαγείων της Ύδρας στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος εκθέσεων που πραγματοποιεί το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.
Όλα τα παιδιά της Ύδρα, κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες έχουν κληθεί προκειμένου να δημιουργήσουν , πλάθοντας αντικείμενα από πηλό.  Μια πρωτότυπη ιδέα , όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών , εθνικοτήτων και νοοτροπιών σμίγουν δημιουργώντας βέβαια ατομικά αλλά συνυπάρχοντας μεταξύ τους.  Το αποτέλεσμα είναι μια Ύδρα από πηλό.  Οι γωνιές της, η ιστορία της σε δεκάδες ποιήματα μικρά ή μεγαλύτερα.  Μια αληθινά εντελώς διαφορετική προσέγγιση.  Ο πηλός δεν ψήνεται, απλά στεγνώσει, και με το πέρας της έκθεσης θα δωριστεί στα σχολεία της Ύδρας.
 Όλα τα δημιουργήματα ως ένα έργο - ίχνος θα εκτίθενται στον περιβάλλοντα χώρο και στο εσωτερικό του κτιρίου των παλαιών σφαγείων.  Ένα υπέροχο αποτέλεσμα ατομικής έμπνευσης μεν, αλλά και ταυτόχρονα μια συλλογική ματιά και αποτύπωση της Ύδρας και της ιστορίας της.  Ματιές  από στοιχεία που την αντιπροσωπεύουν , αποτυπωμένες με μεράκι και κέφι πάνω στον πηλό.  Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες που παντρεύει μοναδικά τις διαφορετικές εμπνεύσεις και ικανότητες του καθενός από τους συμμετέχοντες .





wwwhydramysoul