Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί της Αργολίδας γιατί... φυλάνε το σπίτι του τέως βασιλιά στην Ερμιονίδα

 Επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του Σώματος απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη φύλαξη της οικίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αργολίδα.
Στην επιστολή επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας στην οποία αναφέρεται πως η οικία δεν μπορεί να φυλάσσεται από τις ελλιπείς δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και προτείνει την ανάθεση της φύλαξης σε κεντρικές υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων ή την Κρατική Ασφάλεια και ζητείται παρέμβαση για το ζήτημα από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας που εκδόθηκε στα τέλη Μαΐου σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κατοικία «μέχρι σήμερα φυλάσσεται κατά τις βραδινές ώρες από αστυνομικούς και παρέχεται συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του τέως βασιλιά εκτός αυτής όταν ζητείται - απαιτείται».

Οπως αναφέρεται «σύμφωνα με πληροφορίες της Ενωσής μας οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί, η ΑΔ Αργολίδας από 1.6.2013 και στο εξής καλείται με διαταγή ανωτέρας υπηρεσίας να φυλάξει με
αστυνομικούς της κατά όλο το 24ωρο την εν λόγω κατοικία».

Επισημαίνεται επιπλέον πως η αποκλειστική φύλαξη της οικίας από την ΑΔ Αργολίδας θα επιφέρει
σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση του νομού και μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της.

Η Ενωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας αναφέρει μια σειρά από λόγους εξηγώντας γιατί είναι αντίθετη με αυτή τη διαταγή λέγοντας πως «η Αστυνομική Διεύθυνση είναι ελλιπής βάσει της οργανικής της δύναμης για να αναλάβει τη φύλαξη, το ΑΤ Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του συγκεκριμένου χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσο μάλιστα να αναλάβει και το έργο της φύλαξης».

Επίσης, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «οι αστυνομικές δυνάμεις της ΑΔ Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για τη φύλαξη του τέως βασιλιά και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα τη στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα
και την μη επαρκή αστυνόμευση στα ΜΜΕ είναι υπαρκτές».

Επιπλέον αναφέρουν ως έναν επιπλέον λόγο και τη διάθεση αστυνομικών για τις εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Επιδαύρου.
 argolikeseidiseis