Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή αρρωσταίνει την Ερμιονίδα και την πεθαίνει οικονομικά

Με την ανάρτηση του εγγράφου της ντροπής, όπως χαρακτηρίζεται από την ηγετική ομάδα της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας του Δ. Καμιζή Τσαμαδού – Κούστα (κάνε κλικ εδώ) επισφραγίζεται η συνεχιζόμενη παραπλάνηση και η πολιτική ανηθικότητα που τους χαρακτηρίζει.
Από το έγγραφο  του Δήμου Κρανιδίου συνάγονται τα εξής  συμπεράσματα
1) Από την πρώτη ημέρα της Δημοτικής Αρχής του κ. Σφυρή ο Δήμος σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιόνης ενδιαφέρθηκε άμεσα για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.   
Πρωτεύοντας στόχος ήταν το άμεσο κλείσιμο των ΧΑΔΑ (ανεξέλεγκτη ρήψη απορριμμάτων, πυρκαγιές, διοξίνες, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα και περιβάλλοντος)  για την προστασία των Δημοτών. (παρ. 1)
Επιμελώς αποκρύπτεται η Δημοκρατική Διαδικασία που ακολουθήθηκε όχι μόνο στα Δ.Σ.. στο Τοπικό Συμβούλιο Διδύμων αλλά ακόμη και στο Περιβαλλοντικό Σωματείο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Σταματάκη, Κατσαίτη , Τσεφαλά, κ.ά όπως φαίνεται στο έγγραφο της ντροπής που εσείς το χαρακτηρίζετε.
2) Δεν στάθηκε ο Δήμος Κρανιδίου στα λόγια αλλά προχώρησε στην εκπόνηση Τεχνικών Μελετών και αδειοδότηση αποκατάστασης από την Περιφέρεια, σύμφωνα με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό  (παρ 2)
Ο Δήμος Κρανιδίου προχώρησε σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Νομαρχία, την Περιφέρεια και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Ν. Αργολίδας του οποίου ο Δήμαρχος κ. Καμιζής και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι ήταν Μέλη όχι μόνο επί θητείας Καμιζή αλλά  και μετά και δεν παρέστησαν ποτέ. Αυτό αποδεικνύει ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν.
Αποκρύπτουν ότι η χωροθέτηση σταθμού μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α. Περιφερειακός σχεδιασμός 2001-2006) των απορριμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διδύμων έγινε επί των ημερών του κ. Καμιζή. (παρ 3)
Η τοποθέτηση του δεματοποιητή έγινε ώστε να καταστεί δυνατή η παύση και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ  (παρ. 4) και η κατασκευή μονάδας δεματοποίησης σαφώς αποτελούσε προσωρινή, ενδιάμεση και όχι οριστική λύση που ήταν η λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων , το πρόγραμμα ανακύκλωσης στη πηγή και σε συνέχεια το πρόγραμμα κομποστοποίησης, όπως αναφερόταν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου  (παρ 6)
Η ενημέρωση των Δημοτών και των Μελών του Δ.Σ. και του Τοπικού Διαμερίσματος επιβεβαιώνεται στην (παρ 5) και καταδεικνύει την Δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κρανιδίου και όχι την απόκρυψη και την απαξίωση των θεσμικών οργάνων του Δήμου, όπως εσείς κάνετε εδώ και τρία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε ότι όσες φορές συζητήθηκε σαν θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ. η διαχείριση των απορριμμάτων τέθηκε  μόνο από την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας με την υπογραφή  των Μελών της Αντιπολίτευσης του Δημοτ. Συμβουλίου.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασαν στο σημείο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δ. Καμιζή να απέχουν ώστε να μην υπάρχει απαρτία και να μην συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είχε προκληθεί με υποχρεωτική  σύγκληση του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας, βάσει του Κώδικα,
Εμείς τρείς φορές καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ. και απερρίφθη, -η οποία διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο-, προτείνοντας την συμβολή της Ερευνητικής ομάδας -παγκόσμιας αποδοχής- του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία προτίθετο να προσφέρει δωρεάν τη μελέτη, την ένταξη στο ΕΣΠΑ για  την αυτόνομη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι Δημότες εκμεταλλευόμενοι τον επικαιροποιημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου(2011), την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.
Το αποκορύφωμα της «παντογνωσίας» τους φτάνει να απαξιώνουν τις μελέτες του Πολυτεχνείου, όπως αναφέρεται στο έγγραφο τους.
Ξεχνάνε την προσπάθεια που έκαναν να παρουσιάσουν ιδιώτες σκοτεινών συμφερόντων, όπως έγινε στη περίπτωση της ανοικτής κομποστοποίησης  στα Δίδυμα (πρόταση Δημάρχου)
Καλό θα ήταν να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό και τις δυνατότητες που τους δίνει η πολιτεία , καθώς και τις χρηματοδοτήσεις για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
Να μην δημιουργούν νέες χωματερές και να ανοίγουν παλιές, να προχωρήσουν την αποκατάσταση τους μια και υπάρχουν μελέτες.
Να διώχνουν τα σκουπίδια όπως κατ΄ εξαίρεση τους επέτρεψε η Πολιτεία κηρύσσοντας την Ερμιονίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, με το χάος που δημιούργησαν επί τρία χρόνια.
Να μην αφορίζουν και να ρίχνουν ευθύνες σε άλλους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Μέχρι σήμερα πιστεύοντας ότι τα προβλήματα λύνονται με συναίνεση το κάναμε πράξη.
Όμως δεν θα δώσουμε κανένα περιθώριο στην ασυδοσία που χαρακτηρίζει  την Δημοτική Αρχή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Μην θεωρείτε ότι οι Δημότες και κάτοικοι της Ερμιονίδας είναι μειωμένης νοημοσύνης.
Μην αποφεύγετε συστηματικά την απάντηση στα τριάντα ερωτήματα που θέσαμε.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος
Μαζέψτε τα σκουπίδια
Αρρωσταίνει η Ερμιονίδα και πεθαίνει οικονομικά

Βλέπε το έγγραφο του Δήμου Κρανιδίου και τις προσπάθειες που έγιναν για την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο αποκαλύπτει την τακτική της ηγετικής ομάδας της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας.