Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τώρα είναι καιρός να αλλάξουμε όλοι.

Τώρα, άμα λες ότι άμα δεν λυθεί το πρόβλημα μέχρι τον Οκτώβριο παραιτούμαι .... αγωνιστικά, στη συνείδησή μας είσαι παραιτημένος. Πλησιάζουν, μάλλον τον Μάιο 2014 οι δημοτικές, και είναι λογικό, χωρίς να το θέλουμε όλοι, να ψάχνουμε να βρούμε τι έκανε και τι δεν έκανε μέχρι σήμερα η δημαρχία κυρίου Καμιζή. Το διάστημα που απομένει είναι πολύ μικρό και κατά τον ποιητή .... ραψωδό: " Τώρα στη βάρκα όπου κι αν μπεις άδεια θα φτάσει" .....

Αυτό που μου μένει είναι η συνεχής προσπάθεια του Παντελή Κολυμπάδη, από όποια θέση και να είχε στη διοίκηση του Δήμου, για να γίνει ΠΟΠ η καλλιέργεια της ροδιάς της Ερμιόνης, και μάλιστα για ολόκληρη την περιοχή Ερμιονίδας και όχι μόνον για την Ερμιόνη. Φυσικά εργάστηκαν ως ομάδα πολλοί άξιοι νέοι της Ερμιόνης, και μπράβο τους και μακάρι όλα να τους πάνε κατ' ευχήν. Νομίζω όμως ότι είναι η πρώτη φορά, που με τον Παντελή ο Δήμος Ερμιονίδας ασχολήθηκε με σοβαρή υπόθεση που αφορά το μέλλον μιας σημαντικής καλλιέργειας στον τόπο μας. Νομίζω ότι μέσω του Παντελή ο Δήμος για πρώτη φορά ενεπλάκη σε σοβαρό παραγωγικό έργο. Φανταστείτε ολόκληρη τη διοίκηση του Δήμου να είναι συντονισμένη σε παραγωγικά έργα πνοής, και όχι στην αντιπαλότητα. Χαίρομαι γιατί τον ψήφισα, χαίρομαι για το παράδειγμα του.
Να τονίσω, ότι και τα λίγα κείμενά του που φτάσανε στην δημοσιότητα, ήταν απλά, ουσιαστικά, μακρυά από το κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ αντιπροσώπων. Χαίρομαι που νέα παιδιά μας βάζουν τα γυαλιά.
Χρειαζόμαστε ενωτικό πνεύμα και όχι αντιπαλότητα, χρειαζόμαστε έργα και όχι λόγια, χρειαζόμαστε διαρκή προσπάθεια και όχι προσπάθεια μιας μέρας. Η κρίση είναι μεγάλη και πρέπει να την περάσουμε χωρίς δανεικά. Και ο Δήμος τώρα πρέπει να δώσει το παράδειγμα της ενότητας, και το όραμα της ενότητας είναι ένα και μόνον: ανασυγκρότηση της παραγωγικής Ερμιονίδας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος