Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Αρχαιολογικός περίπατος στο Μπίστι

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ     ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ   ΣΤΟ   ΜΠΙΣΤΙ.


    Χθές  βράδυ, δεκάδες  Ερμιονίτες και φίλοι της  πόλης μας, με οδηγό την φιλόλογο- ιστορικό κυρία Ηρα Φραγκούλη, περπατήσαμε στο μαγευτικό Μπίστι, ακούγοντας την Ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις της Ερμιόνης.
       Μια ξεχωριστή και κυρίως ουσιαστική πρωτοβουλία, χωρίς επισήμους ( προσφωνήσεις και χαιρετισμούς), ένας απολαυστικός και χρήσιμος περίπατος, που ξεκίνησε από τη σκάλα του Γαλάτη και συζήτηση για την δολοφονία του, στάση στον Αγιο Νικόλα, όπου είδαμε τα ίχνη του μεσαιωνικού- ενετικού  τείχους, με τις εντοιχισμένες βάσεις αγαλμάτων και τις επιγραφές, περπάτημα στο εσωτερικό δρομάκι πρός το ναό της πλατείας, το μύλο των Μητσαίων, τη σπηλιά της Βιτόριζας και το Φάρο και   επιστρέφοντας από το βορεινό δρόμο, είδαμε το κυκλώπειο τείχος, τα ίχνη  αρχαίου πορφυρείου και μια από τις 13 αρχαίες στέρνες.
      
Συχγαρητήρια στο Δ.Σ του Ι.Λ.Μ.Ε και ιδαίτερα στη πρόεδρό του κ. Ηρα Φραγκούλη, η οποία με τις αναμφισβήτητες γνώσεις, το επικοινωνιακό της  χάρισμα, το χαρούμενο ύφος και τη γλυκειά φωνή της, ξετύλιξε το κουβάρι της  τοπικής μας Ιστορίας, με ιδαίτερα ευχάριστο τρόπο, αποσπώντας τα ευμενέστατα σχόλια των φίλων της Ερμιόνης, που είχαν τη τύχη να είναι στη παρέα μας.

     Μπράβο  Ηρα!  Σε ευχαριστούμε!

  Γεώργιος Ν. Φασιλής