Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Αυτό το σχολείο θέλουμε για τα παιδιά μας?



Παρακολουθούμε διαρκώς με συγκίνηση τον αγώνα και το πρόγραμμά σας από την Αργολίδα. Μέσα από αυτό μαθαίνουμε τις εξελίξεις για την ΕΡΤ, την Υγεία, την Παιδεία και την πολύπαθη Ελλάδα.
(Με συνημμένο αρχείο) σας στέλνουμε κάποια στοιχεία που αφορούν την Εκπαίδευση στη χώρα μας και ιδιαίτερα τις εξελίξεις στο Νέο Γενικό και Τεχνικό Λύκειο σχετικά με το μάθημα της Πληροφορικής που επίσης καταργείται στο Λύκειο και του τομέα Πληροφορικής στο Τεχνικό Λύκειο.
Την εποχή της Πληροφορίας και της Τεχνολογίας στο Νέο νομοσχέδιο που προτείνεται για ψήφιση τέλος Αυγούστου το μάθημα της πληροφορικής γίνεται παρελθόν, οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων κλάδων οδηγούνται στην μετάταξη - απόλυση και οι μαθητές στον ψηφιακό αναλφαβητισμό.
Οδηγίες προς τις Περιφερειακές διευθύνσεις εκπ/σης ζητούν να γίνει ο υπολογισμός των κενών - πλεονασμάτων εκπαιδευτικών με βάση  το ωρολόγιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει το προς ψήφιση νομοσχέδιο!!!
Σας ευχόμαστε "Καλό Αγώνα" Ομάδα εκπαιδευτικών Αργολίδας
Αυτό το σχολείο θέλουμε για τα παιδιά μας?
Το σχολείο αλλάζει
Καταργούνται τα μαθήματα της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο, των Αγγλικών και της Πληροφορικής  στο Λύκειο.
Κλείνουν οι τομείς Υγείας, Γραφικών Τεχνών και Πληροφορικής στο Επαγγελματικό Λύκειο.
Καταργούνται οι Επαγγελματικές Σχολές.
Η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά περιορίζονται μόνο στην Α’ Γυμνασίου, ενώ καταργούνται εντελώς για τις επόμενες τάξεις.
Μειώνονται οι ώρες των Νέων Ελληνικών και της Γυμναστικής στο Γυμνάσιο.
Δίχως μουσική, δίχως πληροφορική, δίχως τεχνολογία, δίχως ..., δίχως ..., δίχως εκπαιδευτικούς, δίχως ψυχή...
Τι σχολείο θα είναι αυτό;;;  
Οι τελευταίες ενέργειες για υποβάθμιση του μαθήματος της Πληροφορικής στο νέο Γενικό Λύκειο και Τεχνολογικό Λύκειο, όπως και για την κατάργηση της αντίστοιχης ειδικότητας στο Τεχνολογικό Λύκειο και κατάργηση του Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος της Ανάπτυξης Εφαρμογών στο νέο Γενικό Λύκειο, είναι απαράδεκτες.
Σύγχρονα Λύκεια και σύγχρονες κοινωνίες, δεν υποβαθμίζουν το μάθημα που πρέπει να έχει εξέχουσα θέση στα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Η Πληροφορική είναι μία επιστήμη και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μάθημα δεύτερης κατηγορίας, σε μία κοινωνία στην οποία η πληροφορία είναι το Α και το Ω των λειτουργικών δομών της.
Πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δόθηκαν οδηγίες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 (όπως προκύπτει από το παρακάτω έγγραφο), προκειμένου να υπολογιστούν τα κενά και πλεονάσματα των εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που θα περιέχει το νομοσχέδιο που θα πάει προς  ψήφιση στο τέλος Αυγούστου.
Το αποτέλεσμα είναι εκτός των άλλων ειδικοτήτων που καταργούνται και η τεχνητή υπεραριθμία εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20, Πληροφορικής και άρα η μετάταξη- απόλυσή τους, η έλλειψη πληροφορικής παιδείας των μαθητών, δηλαδή ο πληροφορικός αναλφαβητισμός τους, την εποχή της τεχνολογίας και των πληροφοριών…

ertopen

Έλλη Βασιλάκη