Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 2013 που διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην Καστάνιτσα Κυνουρίας από το Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο τη γενική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 27/7 με δημοτική βραδιά ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα στο Μοναστήρι της Κοντολινάς πλησίον της Καστάνιτσας και ολοκληρώνονται την Τρίτη 13/8. Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει σε αυτές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 
 
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 και ώρα 19:30 μμ: Παρουσίαση της οικολογικής αξίας της Προστατευόμενης Περιοχής Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καστάνιτσας.
 
Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 19:00 μμ:  Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα του Πάρνωνα (ζωγραφική και ομαδικά περιβαλλοντικά παιχνίδια).
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συνεχίσει ανάλογες δράσεις, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της προστατευόμενης περιοχής Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

argonafplia


Έλλη Βασιλάκη