Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ακατάσχετη αδιαφορία (ουχί αδιακρίτως, απλά ευκολοπλήττως... )

Κατέσχεσαν φοιτητικό επίδομα




Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη μητέρα του φοιτητή όταν διαπίστωσε ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που έπαιρνε για το παιδί της είχε κατασχεθεί λόγω χρεών προς την εφορία.

«Η γυναίκα, που συντηρεί μονογονεϊκή οικογένεια και είναι άνεργη, μόλις ενημερώθηκε για την κατάσχεση του επιδόματος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Περίμενε πως και πως να λάβει το ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσει το παιδί της να συνεχίσει τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη» τονίζει στη «δημοκρατία» η Κατερίνα Γεροστεργίου, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, όπου απευθύνθηκε η γυναίκα για να ζητήσει υποστήριξη.

«Επικοινωνήσαμε άμεσα με την εφορία για να ρωτήσουμε σχετικά με την κατάσχεση και μας ενημέρωσαν ότι η γυναίκα είναι μικροοφειλέτης και γι αυτόν τον λόγο δεσμεύτηκαν τα χρήματα» σημειώνει η κυρία Γεροστεργίου. 

Οι νομικοί της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας επισήμαναν στους αρμόδιους εφοριακούς υπαλλήλους ότι σύμφωνα με το άρθρο 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι ακατάσχετο

Με αυτό τον τρόπο είχε τελικά αίσιο τέλος η οικονομική της περιπέτεια και η γυναίκα πήρε έστω και καθυστερημένα το επίδομα για το παιδί της.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία
 
Έλλη Βασιλάκη