Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μήλα Τριπόλεως Γλύκισμα


μια φθινοπωρινή πρόταση

 
Συμμετέχουν:
6 μήλα Τριπόλεως
5 κουταλ. της σούπας αλεύρι μαλακό
200 γρ. άσπρη ζάχαρη
750 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σκηνοθετικές οδηγίες:

Καθαρίζουμε και περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη, με χαμόγελο.
Τα δουλεύουμε με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη, με χαρά.
Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο καυτό λάδι τις κροκέτες και αφού ροδίσουν, τις τοποθετούμε στην αρχή σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι και στη συνέχεια τις τυλίγουμε στην υπόλοιπη ζάχαρη, με λαχτάρα.
Εάν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με κανέλλα, στέλνοντας φιλάκια.
Τρώγονται ζεστές, με καλή παρέα.


Έλλη Βασιλάκη