Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

10 εκατομμύρια πρόστιμο σε μεσίτη και ιδιοκτήτη δύο off shore εταιρειών στο Κρανίδι

Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Πελοποννήσου στον μεσίτη και ιδιοκτήτη δύο off shore εταιρειών, επαναφέροντας πάλι στο προσκήνιο το σκανδαλώδες «φορολογικό παράδεισο» του Κρανιδίου. Στην περιοχή έχουν διαπιστωθεί 187 off shore εταιρείες εκ των οποίων οι 103 βρίσκονται υπό καθεστώς σταδιακού ελέγχου. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για περίπου είκοσι off shore εταιρείες της περιοχής και τα πρόστιμα που έχουν καταβληθεί ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, παρά την έλλειψη προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, η έρευνα του ΣΔΟΕ στον ιδιοκτήτη των δύο off shore εταιρειών αποτελεί συνέχεια των ελέγχων που είχαν ξεκινήσει προ τετραετίας στην περιοχή του Κρανιδίου, για αγοραπωλησίες ακινήτων, κυρίως στο Πόρτο Χέλι.

Ο τελευταίος που είχε μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου είναι ο συγκεκριμένος μεσίτης που φέρεται να είναι «μεσολαβητής» και «σύνδεσμος» με επιχειρηματίες, που υποκρύπτονται πίσω από υπεράκτιες εταιρείες κι οι οποίοι προχωρούν σε real estate δραστηριότητες, στην συγκεκριμένη περιοχή της Αργολίδας. Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος ιδιώτης δεν είχε καταβάλει κανέναν από τους σχετικούς φόρους για ακίνητη περιουσία.

argolikeseidiseis