Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μονάδες αφαλάτωσης στο Αγκίστρι

Μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες εγκατάστασης δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στο Δήμο Αγκιστρίου. Το έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», και συγκεκριμένα από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής - Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)».
Το πολυσήμαντο αυτό έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, ελάχιστης συνολικής δυνατότητας παραγωγής πόσιμου νερού 1.200 m3 την ημέρα.
Οι μονάδες θα λειτουργούν με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης και σκοπός του έργου είναι να παρέχει άφθονο και εξαιρετικής ποιότητας πόσιμο νερό στους κάτοικους και στους επισκέπτες του Αγκιστρίου, χωρίς αυτό να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και άλλους εξωγενείς παράγοντες.
Στο έργο ενσωματώνεται η τελευταία λέξη στις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και οι δύο μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού κάνουν χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό κόστος, εξοικονομώντας περίπου 1 ευρώ ανά m3 σε σχέση με τη μεταφορά με υδροφόρα πλοία μέσω της οποίας υδροδοτείται το νησί σήμερα.
Περισσότερα:neaepohi