Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Θανάσης Παπακωνσταντίνου:Αποξηραμένοι τεχνοκράτες, κομπιναδόροι και ψεύτες

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

Οι περισσότεροι πολιτικοί που έχουν περάσει από τη χώρα μας-και την έχουν καταστρέψει- είναι,σε μεγάλο βαθμό,απολίτιστοι. Αποξηραμένοι τεχνοκράτες, κομπιναδόροι και ψεύτες. Επειδή η παιδεία και ο πολιτισμός δουλεύουν βαθειά και μακροπρόθεσμα,ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητες αυτών που μας κυβερνούν. Θέλουν να δείχνουν άμεσα ότι παράγουν έργο,μπας και ξεγελάσουν τους ιθαγενείς για να τους ξαναψηφίσουν. Και επίσης , δεν τους συμφέρει να επενδύσουν σ΄αυτούς τους δύο πυλώνες της κοινωνικής ζωής γιατί ένα λαό με παιδεία και ακμαίο πολιτισμό,πολύ πιό δύσκολα μπορούν να τον καθυποτάξουν. Είναι λοιπόν προφανές αυτό που γίνεται σήμερα. Η συμμαχία διεφθαρμένων πολιτικών και αδηφάγου χρηματοπιστωτικού συστήματος,στην προσπάθειά της να επιβιώσει, τα πρώτα που εγκαταλείπει είναι η παιδεία και ο πολιτισμός.
Το τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής των ΤΕΙ Άρτας καλύπτει και τις δύο σπουδαίες ανθρώπινες κατακτήσεις. Εκπαιδεύει στον πολιτισμό. Και δεν είναι λόγια του αέρα αυτά που λέω. Το λέω με βεβαιότητα γιατί γνωρίζω εξαιρετικούς μουσικούς,που είναι καθηγητές της σχολής-με μερικούς από αυτούς είμαι χρόνια συνεργάτης-αλλά και αποφοιτήσαντες που είναι άξιοι συνεχιστές της μουσικής μας παράδοσης. Αυτή η παράδοση είναι από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να νοιώθω τυχερός που ζω σ’ αυτό τον τόπο. Και αισιόδοξο ,ότι στο τέλος η τέχνη θα κερδίσει. Ενα κλαρίνο που φέρνει δάκρυα στα μάτια, μπορεί να κάνει σκόνη όλα τα σούργελα της βουλής. Και να οδηγήσει την οργή που νοιώθουμε,όχι στη φασιστική σχιζοφρένεια αλλά στο στοχασμό και στην αλληλεγγύη.
Αγαπητοί καθηγητές και σπουδαστές,ακόμα κι αν κάνουν το ατόπημα και κλείσουν το τμήμα , οδηγώντας κάποιους από σας ως και στην απόγνωση,χρησιμοποιήστε την αρχέγονη φλόγα της μουσικής κι ανάψτε μια φωτιά στη μέση, να ‘ρθουν να ζεστάνουν τα χέρια τους οι παγωμένοι.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Μεταξοχώρι 7-3-2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Σε απάντηση σχολίων σχετικά με τη θέση σε διαθεσιμότητα της υπαλλήλου του Δήμου μας κας Δημαράκη Αικατερίνης, γνωρίζουμε τα εξής:
1. Η απόφαση του Δημάρχου είναι αναρτημένη στη διαύγεια, ως όφειλε.
2. Όλη η σχετική αλληλογραφία των υπηρεσιών και δικαστικών αρχών έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί.
3. Η ενέργεια και η απόφαση του Δημάρχου έγινε σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, η οποία δεν συναρτά με κανέναν τρόπο τα διοικητικά θέματα που προκύπτουν από την έλλειψη της υπαλλήλου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ερμιονίδας, με την ποινική διαδικασία κατά της υπαλλήλου και τις συνέπειές της.
4.Οι σχετικές αποφάσεις των Προϊσταμένων των υπαλλήλων για τη θέση σε διαθεσιμότητα δεν υπόκεινται στην διακριτική τους ευχέρεια, ούτε έχουν δυνητικό χαρακτήρα.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των σχετικών νόμων ή παρακώλυση της διαδικασίας συνιστά ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα σε βάρος του Προϊσταμένου εάν δεν ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

 

Περιγελαστικά (Σατιρικά) Δημοτικά Τραγούδια της Ερμιόνης


Περιγελαστικά (Σατιρικά) Δημοτικά Τραγούδια της Ερμιόνης
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
Ξέρουμε πως από το μάτι και τη γλώσσα του λαού κανένας δεν ξεφεύγει! Όλα τα παρακολουθεί και τα σχολιάζει ανάλογα! Σαρκάζει και ειρωνεύεται ανθρώπινα ελαττώματα, όπως την περιέργεια, την τεμπελιά, τη λαιμαργία, την ξινίλα, τη μιζέρια, την τσιγκουνιά, τη φλυαρία αλλά και σωματικά ελαττώματα. Ακόμα και διάφορες αταίριαστες κοινωνικές συμπεριφορές και καταστάσεις, του δίνουν τροφή και διέξοδο. Γελάει και ξεχνάει, για λίγο, τα δικά του προβλήματα και βάσανα. Πολλές φορές δε διστάζει ν’ αναφερθεί και σε ονόματα, μέσα στα τραγούδια που σκαρώνει.
Πρόκειται για τα «Περιγελαστικά ή Σατιρικά τραγούδια», μια ξεχωριστή κατηγορία των Δημοτικών μας Τραγουδιών με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον. Στα τραγούδια αυτά επικρατεί ένας τόνος ευθυμίας και γέλιου, όχι και τόσο συνηθισμένος στη Δημοτική μας Ποίηση. Εδώ, ο «ανώνυμος» ποιητής χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Δε μιλά μόνο για καημούς και βάσανα, αλλά επικεντρώνεται στη διασκέδαση και τη φαιδρότητα.
Εντύπωση προκαλεί και η μουσική τους. Ο σκοπός, δηλαδή, που έχει επιλέξει ο δημιουργός τους, για να τραγουδηθούν. Νομίζω, πως και ο καλύτερος επαγγελματίας Μουσικοσυνθέτης, τόσο επιτυχημένη μουσική γι’ αυτού του είδους τα τραγούδια, δεν θα μπορούσε να συνθέσει.
Οι ημέρες της Αποκριάς, με τις διασκεδάσεις, τους χορούς, τα ξεφαντώματα και τα μασκαρέματα, είναι οι κατεξοχήν ημέρες που λέγονται τα σατιρικά τραγούδια. Θα σας παρουσιάσω δύο απ’ αυτά, που περιέχονται στην ανέκδοτη συλλογή μου «Δημοτικά Τραγούδια της Ερμιόνης».
Το πρώτο είναι καταγεγραμμένο από τη μητέρα μου. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω και τη μουσική του. Σε όσους απευθύνθηκα, γνώριζαν μόνο τα λόγια.

Η βουλή της γριάς
Μια γριά μαγείρευε, πράσα με το βούτυρο
και της ήρθε μια βουλή, για να πάει να παντρευτεί.
Δίνει μία του τσουκαλιού και άλλη μια του μπακαλιού.
Πάρτε γάτες τα φαγιά και σεις σκύλοι τα ζουμιά,
γιατί εγώ θα παντρευτώ και θα σπιτονοικοκυρευτώ.
Το δεύτερο είναι ένα τετράστιχο, στ’ αρβανίτικα, που μου το τραγούδησε, γύρω στα 1980, ο μακαρίτης Αντώνης Τσούκας, αδελφικός φίλος του πατέρα μου, με τη σωστή, γλυκιά και σιγανή φωνή του.


Κούσσε σκούντι ντάρδ_ν
ρούσα με_τ μπάρδ_ν
Κούσσε σκούντι μυδαλένε
ρούσα με μελαχρινένε.
Ποιος τίναξε την αχλαδιά
η ξανθιά με την άσπρη.
Ποιος τίναξε τη μυγδαλιά
η ξανθιά με τη μελαχρινή.


Ανάλογο με το προηγούμενο και το παρακάτω τετράστιχο, που κι αυτό μου είχε πει ο «κυρ» Αντώνης. Το τραγουδούσαν οι Ερμιονίτες στον παπα-Μιχάλη Μπούρλα, άνθρωπο ευχάριστο, γλεντζέ και κουβαρντά, που συνήθιζε να κερνά τις παρέες, όταν χόρευε...
Παπαδιά μωρ’ παπαδιά
παπαδιά πού είν’ ο παπάς,
ο παπάς ο μερακλής
ο διπλοτριπλοχορευτής.
Τελειώνοντας παραθέτω τη μουσική του αρβανίτικου τετράστιχου με Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή σημειογραφία. 

Το CISD

Του Βασίλη Γκάτσου
«....     Η μέχρι πρόσφατα, πλημμελής λειτουργία του Δεματοποιητή Κρανιδίου, με αποτέλεσμα την σώρευση χύδην σύμμεικτων ΑΣΑ στον χώρο του με την μορφή άτυπου ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα την επικίνδυνη βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της ρύπανσης του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, που έχει λάβει εκτεταμένες διαστάσεις.
Η διακοπή της λειτουργίας του δεματοποιητή και ο αποκλεισμός του χώρου του για διάθεση επιπλέον σύμμεικτων ΑΣΑ από κατοίκους της περιοχής με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς από αυτανάφλεξη των σωρών των χύδην ΑΣΑ και αποτέλεσμα την αδυναμία συστηματικής συλλογής και επεξεργασίας/διάθεσης των συνεχώς νέων παραγόμενων ΑΣΑ.....»
Δηλαδή κατά το Παρατηρητήριο CISD που τελευταία έχει εγκατασταθεί για τα καλά στα πράγματα της Ερμιονίδας μέσω ΠΑΠΟΕΡ:
1). Η Σώρευση χύμα απορριμμάτων οφείλεται στην πλημμελή λειτουργία του Δεματοποιητή. Δηλαδή κατά το Παρατηρητήριο, αν δούλευε ο δεματοποιητής θα είχαμε όλα τα χύμα σε δέματα και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ώστε αν δουλεύουν δεματοποιητές και κάνουν τα σκουπίδια φοντάν, μια χαρά είμαστε. Τότε πάρτε ένα οικιακό δεματοποιητή στο σπίτι σας κάντε φοντάν στην αυλή σας και λύθηκε το θέμα των απορριμμάτων πανελληνίως. Είναι πάρα πολύ απλό. Μια σακούλα νάιλον για μπάζια οικοδομής, εξαιρετικής αντοχής και τελείως στεγανή, βάλτετα μέσα τα ΑΣΑ, δέστετα καλά, βάλτετα σε σκιερό χώρο και κρατήστετα 10 χρόνια. Δεν θα πάθουν τίποτα! Γιατί να πάμε τις σακούλες στον Σταυρό;
2). Αφού δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική έρευνα από πού βγάζετε το συμπέρασμα για την επικίνδυνη βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος κ.λ.π. και ότι αυτή έχει πάρει εκτεταμένες διαστάσεις; Είναι επιστημονική άποψη αυτή ή ψηφοθηρική; Λίγο πριν

Έκλεισε η Πολεοδομία στην Ερμιονίδα


Η κα Αικατερίνη Δημαράκη
Με δημοτικό υπάλληλο, παραδόθηκε σήμερα το πρωί, στην προϊσταμένη Πολεοδομίας του Δήμου Ερμιονίδας κα Αικατερίνη Δημαράκη, η πράξη με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα (από 5-3-2013), υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας.

Λόγω της διαθεσιμότητας αυτής και της από καιρού χρήσης της άδειας εγκυμοσύνης της μοναδικής υπαλλήλου της υπηρεσίας, από αύριο 6 Μαρτίου, η Πολεοδομία του Δήμου Ερμιονίδας παύει να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες, στους επενδυτές και στους μηχανικούς της περιοχής. Αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς ότι, δεν θα μπορούν να καταφύγουν στις πολεοδομίες Ναυπλίου ή Άργους (λόγω αναρμοδιότητας) κατανοούμε το χάος που θα δημιουργηθεί. Προθεσμίες θα χαθούν. Η χειμάζουσα οικοδομική δραστηριότητα θα διακοπεί πλήρως. Οι επενδύσεις που ετοιμάζονται σε τουριστικές υποδομές ή ενεργειακές εγκαταστάσεις, παγώνουν και βεβαίως τα λουκέτα και η ανεργία προβάλλουν απειλητικά.
Η κα Αικατερίνη Δημαράκη, ερωτηθείσα από την «Ενημέρωση Πελοποννήσου», μας δήλωσε τα εξής:

«Η θέση σε αργία είναι δυνητική αφού αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή το άρθρο 104 του νεοψηφισθέντος νόμου. Ήταν λοιπόν, στη διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου να μην κλείσει, στην ουσία, μία υπηρεσία που βασιζόταν σε μία υπάλληλο. Αν ο Δήμαρχος έχει ενδοιασμούς ή φοβάται, είναι άλλο».
Παράγων της Δημοτικής Αρχής που ρωτήθηκε για το πώς σκέπτονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, απάντησε πως «θα επιδιωχθεί η απόσπαση μηχανικού από τον Δήμο Ναυπλιέων ή την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας».

Απο Ιχνηλάτες


Αίτημα για Κήρυξη Δήμου Ερμιονίδας σε Καθεστώς Εκτάκτου Ανάγκης



ΠΑΠΟΕΡ

Το  CISD, συνεχίζοντας τη συνεργασία με την Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον Δεματοποιητή Κρανιδίου, μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εκεί.

Η απουσία ρεαλιστικού σχεδιασμού και ενεργειών εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (ΑΣΑ) του Δήμου δημιούργησε ένα σύνθετο  και χρονίζον πρόβλημα, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση εκτός δυνατότητας ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό το CISD απηύθηνε προς τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες αίτημα με α.π. 0043.00.Ε /  07.03.13, σχετικά με την κήρυξη του Δήμου Ερμιονίδας σε καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης ως εξής :

Προς
        1.       τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης
              Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα
        2.       τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη
        3.       τον Δήμαρχο του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Δημήτριο Καμιζή
Κοιν.:
  1.   Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
  2.    Αναπλ. Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σταύρο Καλαφάτη
  3.   ΥΠΕΚΑ/ΕΓΕΠΕ, Ειδικό Γραμματέα κ. Μωϋσή Κουρουζίδη
  4.   Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου
  5.   Βουλευτή ΝΔ κ. Γιάννη Ανδριανό
  6.   Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Κοδέλα
  7.   Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Μανιάτη
Σχετ.:
     α.        το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 3107/05.12.12

Του δώσαμε και κατάλαβε

Το 1982, μετά το 2001 και το τελειωτικό το 2010. Στο ενδιάμεσο, αγάλι αγάλι, μη μας πάρουνε χαμπάρι.

Όλα αυτό το διάστημα κάναμε το παν να κλείνουμε τα εργοστάσια, να διαλύουμε την αγροτιά. Και τώρα οι στρατιές των ανέργων, φυσικά εκ του ιδιωτικού τομέα. Και οι στρατιές των μορφωμένων νέων προς εξαγωγή. Και η μικροστρατιά των δημοσίων, όμως προς συνταξιοδότηση.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
 

ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

19 χρόνια χωρίς τη Μελίνα



Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη):
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 – Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994


"Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό.
Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της
και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ"

Η Μελίνα Μερκούρη υπήρξε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ού αιώνα, η πλέον διάσημη και προβεβλημένη προσωπικότητα της Ελλάδας. Τη χαρακτήρισαν "τελευταία Ελληνίδα θεά" και "γυναίκα - φλόγα". Όλη της η ζωή ήταν γεμάτη όνειρα, ελπίδες, αγωνίες και αγώνες. Υπήρξε πολύμορφη προσωπικότητα:
- κορυφαία αγωνίστρια της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της χούντας,
- σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνή καριέρα και με ερμηνείες που έχουν καταγραφεί στις σελίδες της Έβδομης Τέχνης,
- πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία της τον πολιτισμό της Ελλάδας, τον έφερε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Πίστευε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας, ότι είναι ένα σοβαρό εξαγώγιμο προϊόν και ότι έχει μεγάλη σημασία και αξία η ανάδειξή του.

αφιέρωμα στην ηθοποιό και πολιτικό(αρχείο ΕΡΤ):
http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=0000073974&tsz=0&autostart=0

Έλλη Βασιλάκη

Η κότα έκανε το αυγό

Ή το αυγό την κότα;
Του Βασίλη Γκάτσου
Ο κύριος Σφυρής προσπαθεί να μας πείσει ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών στον Σταυρό είναι πρόβλημα των δύο τελευταίων ετών, δηλαδή πρόβλημα του κυρίου Καμιζή και του Αγαπητού Αντιδημάρχου. Δηλαδή αν ήταν Δήμαρχος Ερμιονίδας ο δεματοποιητής θα δούλευε τέλεια, θα κατάφερνε να δεματοποιεί όλα τα απορρίμματα Ερμιονίδας, αλλά και των δύο γειτονικών δήμων, αν αποφάσιζαν να τα φέρουν, και ότι όλα τα δέματα πέραν της διετίας θα είχαν διατεθεί εκτός Ερμιονίδας. Ο χώρος δεματοποίησης θα άστραφτε από καθαριότητα και τάξη και όλα τα παραστατικά λειτουργίας, παραλαβής απορριμμάτων και διάθεσης δεμάτων θα ήταν στη διάθεση του καθένα. Οι Διδυμιώτες όπως έχουν τις Δολίνες και τη Μονή Αυγού, θα είχαν και τον Χώρο Δεματοποίησης ως αξιοθέατο.
Ο κύριος Καμιζής, μετά του Αγαπητού Αντιδημάρχου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών στον Σταυρό είναι πρόβλημα που δημιούργησε αποκλειστικά ο κύριος Σφυρής ως Δήμαρχος Δήμου Κρανιδίου. Αποσιωπούν πλήρως ότι και ο κύριος Λάμπρου συναποφάσισε έστω με μικρέ επιφυλάξεις. Ως νυν Δήμαρχος δε, όχι μόνον δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά έκανε το παν να βρει λύσεις. Αρχικά μιλούσε σαν ο δήμος να έχει το κουμάντο στο χώρο δεματοποίησης, όμως τελευταίως δηλώνει κατηγορηματικά ότι το κουμάντο είναι η Περιφέρεια. Μέχρι σήμερα ούτε λύσεις βρήκε, ούτε λύση έδωσε, ως εκ του αποτελέσματος βέβαια.
Ο κύριος Λάμπρου δεν μιλάει ποτέ για τη συναπόφαση, αλλά συμφωνεί σιωπηρώς με τον κύριο Δήμαρχο.
Ο κύριος Τσαμαδός τρέχει, αλλά πλέον είναι αργά. Του φορτώσανε το πρόβλημα του Σταυρού. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει για άλλη λύση.
Ο Αγαπητός Ανάργυρος, που επί Δημαρχίας του πήγαν τα απορρίμματα του δήμου Ερμιόνης στον Σταυρό δείχνει συνεχώς ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον νυν Δήμαρχο κύριο Καμιζή, προβάλει

Εκδηλώση μνήμης στο Ναύπλιο για τους φοιτητές της Λάρισας

Κάλεσμα - αγρύπνια, στη μνήμη των δυο φοιτητών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους λόγω της αδυναμίας τους να έχουν ένα ασφαλές μέσο θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο το βράδυ της Τρίτης, 5 Μαρτίου 2013.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το facebook από ομάδα ατόμων και το κάλεσμα έιχε ως εξής:
Φοιτητές σε ξένη πόλη. Νέα παιδιά. Παγωμένα. Νεκρά. Από μαγκάλι.
Που ζούμε ρε γαμώτο; Θάνατος από φτώχεια. Αμηχανία.
Την μία αυτοκτονούν οι γονείς.
Την άλλη καίγονται τα παιδιά. Χτές ήταν τα 3 παιδιά στη Μεσορόπη Καβάλας.
Σήμερα τα παιδιά στη Λάρισα.
Το όνειρο της ανέμελης φοιτητικής ζωής έγινε εφιάλτης.

Δεν είναι λαϊκισμός. Δεν είναι εκμετάλλευση.
Μην τους ακούτε. Εκμετάλλευση και υποκρισία είναι η αποσιώπηση των ευθυνών.
Είναι η σιωπή.
Μην τους ακούτε.

7-13.3.2013: 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMATION ΑΘΗΝΑΣ


ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
[Ιεράς Οδού 48, Κεραμεικός, τηλ.:  2103612046 ]

Ημερήσια γενική είσοδος: 5 ευρώ.



Αφίσα: Παναγιώτης ΡΑΠΠΑΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, Ώρα: 09:30-15:00 Διοργάνωση:
- Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων
- Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σύμπραξη με το ΤΕΙ Πειραιά)


http://animationcenter.gr/modules/news/index.php?storytopic=229&sel_lang=greek
΄Έλλη Βασιλάκη


Δεν είναι μόνον τα σκουπίδια

        1.  Δεν έχουμε κάνει τίποτα για τα σκουπίδια χρόνια τώρα.
2.  Δεν έχουμε κάνει τίποτα για την καλλιεργήσιμη γη που    εξακολουθεί να ‘αξιοποιείται’ ως αγροτεμάχιο.
3.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για νερό ύδρευσης.
4.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για νερό άρδευσης.
5.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για την προστασία των υπογείων υδάτων μας.
6.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για την προστασία της θάλασσάς μας.
7.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για την προστασία και αύξηση των ψαριών μας.
8.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για την προστασία της παράλιας ζώνης.
9.   Δεν έχουμε κάνει τίποτα για συλλογικές και εταιρικές μορφές παραγωγικής δραστηριότητας.
10.  Δεν έχουμε κάνει τίποτα για την εφαρμογή οδηγιών Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ποιον πολιτισμό μας είμαστε υπερήφανοι; Για τον αρχαίο φυσικά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος


 

Σαν σήμερα το 1994, έφυγε η μεγάλη Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη


Η "Μελίνα της Ελλάδας",όπως την αποκαλούσαν  διεθνώς, αγάπησε και  τίμησε  την Ελλάδα, όσο κανείς άλλος Ελληνας.
Να την θυμυθούμε στην διεθνή επιτυχία "Τα παιδιά του Πειραιά".
Γιώργος Φασιλής

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η Περιφρούρηση στα Δίδυμα

Οπως έγραψα οργανώθηκε, αναγκαστικά, σε άλλη βάση.
Τώρα υπάρχουν περιπολίες, όχι μόνο στην χωματερή αλλά και σε άλλους χώρους, για λόγους που γνωρίζουν στο χωριό.
Στις φωτογραφίες στο τέλος το όχημα περιπολίας, με φάρο παρακαλώ!
Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.

Οταν μαθεύτηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα παιδιά που περιφρουρούσαν εκεί, προσφέρθηκε βοήθεια και από άλλες πλευρές.
Π.χ. Ένα απoρριμματοφόρο, για να φθάσει εκεί, δεν θα πάει πετώντας, από κάποιο δρόμο θα περάσει, και οι δρόμοι δεν είναι πολλοί!
Και αυτοί οι δρόμοι δεν είναι ανάγκη να επιτηρούνται στο τέρμα, στην χωματερή δηλαδή, μπορούν να επιτηρηθούν και από άλλα σημεία πολύ πιο άνετα και χωρίς κινδύνους ούτε για την σωματική ακεραιότητα, ούτε για την υγεία.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα, μην …. ανοίξει η όρεξη σε κανέναν.

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας Δελτίο τύπου

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ


Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, μετά την επικίνδυνη κατάσταση  στο Σταυρό Διδύμων που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια με την ανεξέλεγκτη χωματερή και επιβαρύνθηκε περισσότερο  μετά την πρόσφατη πυρκαγιά.

Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς  με την επιχωμάτωση της χωματερήςδημιούργησε   μία νέα επιφανειακή χωματερή η οποία δεν είναι διαχειρίσιμη.

Ο κορεσμός του χώρου λειτουργίας του δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση χύδην απορριμμάτων από το Δήμο, σε ένα χώρο ο οποίος ήταν αδειοδοτημένος  μόνο για δεματοποίηση και αποθήκευση και όχι για εναπόθεση απορριμμάτων όπως ισχυρίζεται ο Δήμος σε Δελτία Τύπου (βλέπε δελτίο τύπου του Δήμου), δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλη την Ερμιονίδα καθώς τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους και πέριξ αυτών.

Η Δημόσια Υγεία απειλείται εφόσον δεν υπάρχει πρόταση και βούληση για εύρεση λύσης  από την πλευρά  του Δήμου Ερμιονίδας.

Η λογική της μη συνεργασίας και η απαξίωση  από τη Δημοτική Αρχή  των Θεσμικών Οργάνων, των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου των Τοπικών Διαμερισμάτων (Διδύμων – Φούρνων) των Αποφάσεων Λαϊκών  Συνελεύσεων αποδεικνύει ότι χωρίς συναίνεση δεν μπορεί να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, πόσο μάλλον το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Αποκορύφωμα αυτής της λογικής ήταν η αποπομπή - μετά από

Προσωρινή αποθήκευση

Και προσωρινή εναπόθεση

Όρος «προσωρινή αποθήκευση» αποβλήτου εντός του χώρου του εργοστασίου που το παράγει, υπάρχει. Αλλά είναι αδειοδοτημένος και φυσικά κατασκευασμένος σύμφωνα με σχετικές ΚΥΑ. Προσωρινή αποθήκευση είναι αδιανόητη, δηλαδή παράνομη εκτός αδειοδοτημένου χώρου εντός του εργοστασίου.
Τώρα που ο δήμος μας πείνασε αλλά δεν είχε μαγειρέψει πιο μπροστά, τώρα που ο μοναδικός  ΧΑΔΑ της Ερμιονίδας έκλεισε, δυστυχώς για τον Δήμο και την συμπολίτευση δεν υπάρχει άλλος αδειοδοτημένος χώρος για να πάει τα απορρίμματα.
Ξαφνικά φαίνεται ότι επικράτησε η σκέψη για προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων. Δηλαδή να βρούμε μία δημοτική, δημόσια ή ιδιωτική έκταση και ο Δήμος, το Δημόσιο ή ο ιδιώτης να μας επιτρέψει να εναποθέσουμε για λίγο τα απορρίμματα. Αυτό είναι παράνομο και σηκώνει επέμβαση εισαγγελέα. Δηλαδή είναι λειτουργία νέου ΧΑΔΑ.
Προσοχή λοιπόν, γιατί όσοι αιρετοί υπογράψουν για τέτοιες λύσεις πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα. Αυτός που θα εισηγηθεί στο ΔΣ τέτοια λύση, πρέπει να αναφέρει και τη νομοθεσία στην οποία στηρίζεται η εισήγησή του.

Υπάρχει μόνον μία προσωρινή θα την λέγαμε αποθήκευση, μέσα στην διαδικασία. Για παράδειγμα: Σε ένα εργοστάσιο το μεταχειρισμένο ορυκτέλαιο που είναι επικίνδυνο απόβλητο, συλλέγεται από το μηχάνημα που διαρρέει σε ένα βαρέλι και όταν αυτό γεμίσει μεταφέρεται στον κανονικό αδειοδοτημένο χώρο προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων. Αυτό το βαρέλι είναι προσωρινή αποθήκευση μέσα στην διαδικασία και δεν απαιτεί αδειοδότηση ξεχωριστή.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους κάδους που είναι στοιχεία συλλογής απορριμμάτων. Δεν αδειοδοτείται ο κάθε χώρος που τοποθετείται ο κάδος. Και ο κάδος μπορεί να είναι και όσο μεγάλος θέλουμε, δηλαδή επιπέδου μεγάλης νταλίκας. Ένας κάδος γεμάτος, μόνον από την υγειονομική υπηρεσία ελέγχεται.
Μόνον αυτό το παραθυράκι υπάρχει, κατά την γνώμη μου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μπορεί να χρησιμεύσει.
Καλά ξεμπερδέματα.

Σημείωση: Προφανώς δεν υπάρχει καμία νόμιμη άμεση λύση, εκτός από την άμεση φόρτωση σε κατάλληλα οχήματα (χωρίς τα απορρίμματα να πιάνουν στο χώμα) και η μεταφορά τους σε αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ. Αυτό που υποδεικνύουν και οι συμπατριώτες από τα Δίδυμα. Και οχήματα κατάλληλα βρίσκεις αμέσως αφού πληρώνεις, ΧΥΤΑ όμως;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Κρανίδι5/3/2013
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                Αρ. Πρωτοκ. 2671


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παράγραφο. 5 του Ν. 3852/10 στις 05/03/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 8:30μ.μ για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα :

ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων που βρίσκονται στους κάδους και γύρω από αυτούς που παραμένουν σε όλη την έκταση του Δήμου μας επί 25 ημέρες απειλώντας την υγεία των δημοτών μας».

H συνεδρίαση αυτή έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του  Ν.3852/2010 .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΣΣΑ ΒΙΒΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΑ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ

Image

http://moreradio.gr/more-radio-producerdj-contest-2013-final/


ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΝΚ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ MORERADIO ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ…. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!!!

Στον διαγωνισμό που έχει διοργανώσει το «moreredio.gr», και είναι ακόμη σε ισχύ, στον πρώτο γύρο βγήκε νικήτρια η Βιβή
Μπουγιούρα από την Ερμιόνη, η οποία φοιτά στην σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ-1, και πέρασε στον τελικό του σταθμού στον οποίο τελικό ο νικητής με τις περισσότερες ψήφους θα αποκτήσει την δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Άλλη μία Κυριακή έμεινε για την τελική ευθεία. Και μη ξεχνάμε ότι ο διαγωνισμός κατά τον οποίο η δικιά μας Βιβή Μπουγιούρα έχει πάρει μέρος δεν έχει τελειώσει ακόμη,και χρειάζεται την δική μας ψήφο για να πάρει την δική της εκπομπή!!!
Το ραδιόφωνο αποτελούσε πάντα για μας μία «διέξοδο» και μία «συντροφιά». Ακούγοντας όμως τους δικούς μας ανθρώπους γίνεται πιο οικείο σε μας και μας ξεκουράζει ευκολότερα από τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Μπράβο στους δικούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Ερμιονίδας που με το δικό τους μεράκι η μέρα μας γίνεται καλύτερη και ομορφότερη.


http://enimerwsi2.wordpress.com

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ "ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ"


Έλλη Βασιλάκη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Kseniya Simonova

ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ  !!!!
Γιώργος Φασιλής

Οι Διδυμιώτες αντιστέκονται


Οι Διδυμιώτες  αγωνίζονται και ενωμένοι  αντιστέκονται.
Ψάχνουν και προτείνουν  λύσεις  για ένα  πρόβλημα που δεν είναι  δικό τους αλλά δικό μας.
Τα σκουπίδια μας τους φορτώσαμε.
Κάποιοι  από εμάς  απλά παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αλλά αυτό δεν φτάνει.
Στις βάρδιες περιφρούρησης πρέπει  να εναλλάσσεται όλη η Ερμιονίδα.
Εκεί πρέπει  να είμαστε όλοι, μαζί τους , δίπλα τους .
ΠΡ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ολες τις προηγούμενες μέρες στην χωματερή στα Δίδυμα υπήρχε από τους συγχωριανούς  ορατή από τους διερχόμενους περιφρούρηση.
Ομως, ο τρόπος περιφρούρησης από σήμερα αλλάζει, αναγκαστικά.
Πρώτον γιατί τα σκουπίδια που ακόμη καίγονται δημιουργούν έντονη δυσοσμία.
Πολύ πιθανόν όμως να υπάρχει και κίνδυνος για την υγεία όσων μένουν εκεί για ώρες, από τα εκπεμπόμενα λόγω της καύσης αέρια.
Δεύτερο τρία σκυλιά που βρήκαν “παρέα” και τροφή αυτές τις μέρες εκεί, είναι γεμάτα ψώρα!

Αγνωστο βέβαια τι συμβαίνει με άλλα “ζωντανά” που κυκλοφορούν στην χωματερή και στην περιοχή.
Εδώ βέβαια να θυμίσω, σε όλους αλλά κυρίως στον “τσαμουκά” αντιδήμαρχο Σ. Κούστα, αυτό!
Πρώτα όμως στον Γιατρό!
Και για τα αποκαλούμενα “γραφεία τύπου” για να τους βάζει ο Τόπος σιγά – σιγά στην θέση τους.
Η περιφρούρηση επομένως οργανώνεται με άλλο τρόπο.
Θα είναι και πάλι ουσιαστική, αλλά θα εξασφαλίζει, πρώτα και κύρια, όσους

ΧΑΔΑ Σταυρού

Του Βασίλη Γκάτσου
Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Κοινότητας Διδύμων και του Τοπικού της Συμβουλίου για να θυμηθούμε ότι, χωρίς τις Κοινότητες ο Δήμος Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι κ.λ.π. δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ακόμη διοικητικός μηχανισμός επικαθήμενος των Κοινοτήτων. Μορφή δηλαδή χωρίς ψυχή, και οι αιρετοί αντιπρόσωποί του, μάσκες και προσωπεία περιφερόμενα. Όταν χαθεί η ψυχική επαφή με την Κοινότητα, ο Καλλικράτειος Δήμος ντοβντές και ντοβντέκουρι.
Μεγάλη βέβαια και η λύπη των γκρουπούσκουλων που δεν τους φώναξε ο λαός των Διδύμων να ηγηθούν ως «ειδικοί αναστατώσεων», δηλαδή που δεν τους πέταξε ένα κοψίδι εξουσίας να τσαλαβουτούν στη χωματερή και να πρασινολογούν αριστεροειδώς.
Για να επαληθευθεί για μια ακόμη φορά ότι ανήκουμε στην κοινότητα και την εκκλησία του χωριού μας και μέσα εκεί επιτυγχάνεται η ενότητα και η ομοψυχία. Και αυτό το εκ Διδύμων δίδαγμα, είναι πολύ σημαντικότερο και από το αποτέλεσμα του αγώνα τους. Τους ευχαριστούμε.

Είθε οι Διδυμιώτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να επιτύχουν και το κλείσιμο του δρόμου που χώρισε στα δύο το βουνό και απομόνωσε το χωριό τους. Ποτέ δεν είναι αργά. Ένας άχρηστος δρόμος είναι που τον αποφάσισαν καρεκλοκένταυροι της κεντρικής

Χθές στο Καταφύκι μετά τη νεροποντή


Το Καταφύκι  χθες πλημμύρισε μετά απο χρόνια όλο τον κάμπο.

ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ / ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Tο Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΓΡΑΦΙΑ και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν
γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσοι αγαπούν τα παραμύθια
στην παρουσίαση του βιβλίου της Λίλης Λαμπρέλλη
Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας
για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών
θα μιλήσει  για το λαϊκό παραμύθι: Τι είναι, από πού έρχεται, σε ποιους απευθύνεται,
γιατί είναι απελευθερωτικό, με ποιους τρόπους μάς «μεγαλώνει»,
και τελικά τι μπορεί να μας προσφέρει σε χαλεπούς καιρούς;
Παραμύθια θα αφηγηθούν ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και ο Γιώργος Ιωάννου.
Σαντούρι θα παίξει η Βερόνικα Αλωνεύτου.
Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στις 7.30 μ.μ.
στο βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία στο Ναύπλιο
(Ασκληπιού 3, τηλ.: 27520.25.297)
 
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις  μας και από το facebook  Ηλιογραφία.

Έλλη Βασιλάκη

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μια πρώτη προσέγγιση του κόστους μεταφοράς.

Πηγή:villadidimo 
Στην προχθεσινή Λαϊκή Συνέλευση στα Δίδυμα, ο Διδυμιώτης Σπύρος Γ. Αντουλινάκης, ανακοίνωσε τα στοιχεία μιας έρευνας που έχει κάνει, σχετικά με τους τρόπους και το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων.
Κάποια από τα στοιχεία αυτά, ο Σπύρος έχει στην διάθεσή του πολύ περισσότερα, αποτελούν την βάση για ό,τι ακολουθεί.

Να διευκρινίσω ότι όσα ακολουθούν δίνουν μια πρώτη – πρώτη εικόνα.
Αν βέβαια ο Δήμος προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση προφανώς θα γίνουν και έρευνα αγοράς, και μελέτες, και διαγωνισμοί κ.α.,
Επί πλέον, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για το θέμα ας μας το γνωρίσει με κάποιο σχόλιο όπου νομίζει, το ιστολόγιο αυτό είναι ανοικτό.
compressΥπάρχει η εταιρεία Kaoussis η οποία ειδικεύεται, στην κατασκευή απορριμματοφόρων, την μεταφορά απορριμάτων κ.α.
Ας πάρουμε πρώτα ένα σταθμό μεταφόρτωσης, κινητό και με οπίσθια φόρτωση.

Προσέξτε τώρα:
Χωρητικότητα 43 κ.μ. Αυτό σημαίνει ότι χωράει περίπου, με την συμπίεση, τα φορτία 6 απορριμματοφόρων!

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου, τα μεγάλα, χωράνε 8 κ.μ. το καθένα, αλλά, υπάρχουν, αναγκαστικά, και μικρότερα.
Τα φορτία όλου του Δήμου τώρα είναι τον χειμώνα 30-35 κ.μ. την ημέρα και τους θερινούς μήνες 70 κ.μ., επίσης την ημέρα.
Αυτό σημαίνει ότι τους χειμερινούς μήνες, έχουμε, με πέντε μέρες την εβδομάδα, κάπου 150 κ.μ. σκουπίδια, δηλαδή χρειαζόμαστε 3 άντε βαριά 4 τέτοια φορτία την εβδομάδα, και επομένως και δρομολόγια, ένα τέτοιο φορτίο είναι ένα

Ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα λιτότητας από τους Πορτογάλους

 
400.000 διαδήλωσαν στο Πόρτο, 20.000 στην Κοϊμπρα 20.000, 7.000 στην Μπράγκα, 7.000 στην Σετουμπάλ, 5.000 στο Πορτιμάο. Για τη Λισαβόνα οι πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην μεταδικτατορική ιστορία της χώρας.
 
Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από το κίνημα της 15ης Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου συνδικάτου της Πορτογαλίας (CGTP) αλλά και των σωματείων των καθηγητών, των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των συνταξιούχων και των στρατιωτικών. 
 
Βίντεο: Οι διαδηλωτές τραγουδούν το "Grandola Vila Morena", τον "ύμνο" της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων", που απελευθέρωσε την Πορτογαλία πό τη Χούντα, στις 25 Απρίλη 1974 (via @northaura)

Γιατί ο Δήμος επιμένει για τον Σταυρό?

Πηγή:villadidimo 
Να ανοίξει την χωματερή και να λειτουργήσει ο δεματοποιητής;
Πρώτα πήγαν οι αντιδήμαρχοι Κούστας και Τσαμαδός.
Κατά την ’επίσκεψη’ αυτή εντύπωση και οργή προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η συμπεριφορά του αντιδήμαρχου Κούστα.
Αν του ’έκαναν τα μυαλά’ θα είχαμε άλλα!
Φαίνεται όμως ότι το κατάλαβε και …. ηρέμησε!
Αργότερα έστειλαν την Αστυνομία!

Η οποία έκανε λόγο για παρεμπόδιση της λειτουργίας του δεματοποιητή! Προφανώς γιατί αυτά είχαν καταγγείλει οι “φωστήρες” μας!
Φυσικά η Αστυνομία εισήλθε στον χώρο, διαπίστωσε, με τα ίδια της τα μάτια, το ΟΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ πoυ επικρατεί εκεί, και τον δεματοποιητή σε κατάσταση ολικής διάλυσης, και αποχώρησε.
Φυσικά σε αυτήν την αυτοψία η Αστυνομία βρέθηκε μπροστά και σε άλλες παρανομίες που κατήγγειλαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά για αυτά αργότερα, το ’παιγνίδι’ είναι σε εξέλιξη.
Η ανάρτηση με τίτλο:
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
στο ιστολόγιο της παράταξής ΠΠΣΕ έγινε στις 26.2.2013.
Την προηγουμένη της Λαϊκής Συνέλευσης στα Δίδυμα, δηλαδή στις 28.2.2013, τρεις μέρες μετά την ανάρτηση που ανέφερα, πήρε τηλέφωνο ο αντιδήμαρχος Σ. Κούστας στα Δίδυμα και , απαίτησε να ανοίξει αμέσως η χωματερή!
Και όταν του αρνήθηκαν, απείλησε με τον Εισαγγελέα!
Πήρε βέβαια την απάντηση εκείνη την στιγμή από τον Πρόεδρο Πάνο Σερέτη και, στην συνέχεια, από το Χωριό, από την Λαϊκή του Συνέλευση!
Και φυσικά το ερώτημα είναι τι ήθελε την χωματερή και τον δεματοποιητή!
Οι ίδιοι έγραψαν ’ … Κατά συνέπεια, πλέον, δεν έχει νόημα η λειτουργία της  δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων, απλά και μόνο για να ανεβάζει το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων. ..
Επί πλέον:
Προχθές, αμέσως μετά την Λαϊκή Συνέλευση, όταν οι συγχωριανοί πήγαν στην χωματερή, την βρήκαν φωταγωγημένη, όχι σημαιοστολισμένη, με όλο το προσωπικό στην θέση του και με την εντολή δεν θα φύγει κανένας αν δεν δουλέψει ο δεματοποιητής!
Σε λίγο βέβαια κατέφθασε και φορτηγάκι, το συνεργείο με ανταλλακτικά από την Καλαμάτα είπαν, το οποίο όμως μετά από δύο ’καίριες’ ερωτήσεις, ερωτήσεις όχι απειλές, ετράπη σε φυγή!
Θα κλείσω με ένα ερώτημα προς εσένα αντιδήμαρχε Σ. Κούστα.
Πόσα χρήματα έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο για την λειτουργία του δεματοποιητή, πόσα έχουν πληρωθεί, σε ποιόν και γιατί, με ποια παραστατικά και γιατί αυτή η “ακριβοπληρωμένη’ εικόνα διάλυσης, με άλλα λόγια τι πληρώνουμε, σε ποιόν και γιατί!
Τι σημαίνουν όλα αυτά αντιδήμαρχε Σταύρο Κούστα;
Τι λόγο είχαν μέσα στην άγρια νύκτα και με τόση πρεμούρα να λειτουργήσουν τον δεματοποιητή?
Και εσύ γιατί απειλούσες με τον Εισαγγελέα?
Ζητώ απάντηση, όμορφα και ωραία γιατί, εκών άκων, θα το ξεράσεις!
Αλλά θα συνεχίσω, είναι πολλά, πάρα πολλά, ακόμη!
Με βασικότερο τι δεματοποιούν εκεί πάνω; Την βλακεία ή τίποτα άλλο;

δεκαετία 1970 Καναδάς, πειραματικό πρόγραμμα «Ελάχιστο Εισόδημα»;


 
έλυσε το πρόβλημα της φτώχειας 
(πέτυχε, αλλά δεν εφαρμόστηκε)
Προτείνει η 'Ελλη Βασιλάκη
Φανταστείτε μία πόλη στης οποίας τους κατοίκους η κυβέρνηση θα πρόσφερε σταθερό εισόδημα διαβίωσης, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν και τι έκαναν.
Αυτό ακριβώς συνέβη πειραματικά, για μία χρονική περίοδο 4 ετών κατά τη δεκαετία του 1970, στον Καναδά, όταν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να διασφαλίσουν ένα εγγυημένο μίνιμουμ εισόδημα στις φτωχότερες οικογένειες της πόλης Ντοφίν της Μανιτόμπα.
Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος στη μικρή πόλη αγροτών, καθώς η καναδική κυβέρνηση για άγνωστους λόγους

Φιλανθρωπικός Μαραθώνιος από φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό

my foititoupoli
Μια “κιβωτός” πίσω από τα μικρόφωνα…..
(48h Playlist Knockout – Κιβωτός Του Κόσμου )

Φιλανθρωπία .Ανθρωπισμός. 

Δυο έννοιες τόσο γραμματικά κοντά αλλά τόσο εννοιολογικά μακριά.
Άραγε τι από τα δύο είμαστε?
Υποτίθεται ότι η μια έννοια εμπεριέχει  την άλλη είναι όμως έτσι?.

Ως Φιλανθρωπία χαρακτηρίζεται μια πράξη δωρεάς προς τους συνάνθρωπους μας  που το έχουν ανάγκη.
Ο ανθρωπισμός  από την άλλη  είναι τρόπος ζωής και τρόπος αφύπνισης.

Έχει ακουστεί ότι στη σημερινή κοινωνία , οι νέοι δεν είναι φιλάνθρωποι.
Αυτό όμως που ακούγεται  σε σχέση με αυτό που συμβαίνει έχει μεγάλη διαφορά. Μέσα από τις πράξεις και όχι μέσα από τα λόγια δείχνει κάνεις το πραγματικό του πρόσωπο στη κοινωνία.

Το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο θέλησαν να δείξουν και οι φοιτητές του D.I.T. radio. Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας , το D.I.T. Radio θα πραγματοποιήσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής έναν μαραθώνιο με σκοπό την στήριξη της προσπάθειας της Κιβωτού Του Κόσμου.


Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Ακούστε τις εκπομπές των παραγωγών του σταθμού και ενημερωθείτε για την δράση του οργανισμού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στις προσφορές αγάπης.  

Τόσο η φιλανθρωπία όσο και η αλληλεγγύη αποτελούν χωρίς αμφιβολία άξιες  και στάσεις ζωής στον ανθρώπινο βίο, εφόσον διενεργούνται με ανυστεροβουλία από τους πράττοντες, χωρίς αλλότριες επιδιώξεις.
Η αγάπη προς τον πλησίον ή η συμπάθεια προς τους πάσχοντες είναι αναμφίβολα ηθικές επιταγές έναντι των άλλων.
Την έμπρακτη φιλανθρωπία τους θα  δείξουν   και οι φοιτητές του D.I.T. radio για ένα καλύτερο κόσμο με περισσότερα χαμόγελα…

Πληροφορίες 




Social Media


της Σοφίας Λουκίδου