Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο μικρός Luiz Antonio και το χταπόδι


Ο μικρός Luiz Antonio από τη Βραζιλία εξηγεί στη μαμά του γιατί δεν θέλει να φάει το χταπόδι, με ένα πολύ  συγκινητικό τρόπο.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Μουσικούλα


TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ Κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΜΕΡΤΎΡΗ (ΦΕΝΤΕΜΗ)

Από το 1857 έως το έτος 1916 στην Ερμιόνη έζησε ο Ελευθέριος Σ. Μερτύρης, ο οποίος  αυτοβούλως είχε θεσπίσει στη ζωή του, το μνημόνιο της λιτότητας ως κανόνα διαβίωσης. Ο κ, Λευτέρης αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, φρόντισε να μορφώσει τα αγόρια της φαμίλιας του, πέντε τον αριθμό, μέχρι και το σχολαρχείο, εκτός του νεώτερου Αναργύρου, που φοίτησε στην Αναργύρειο σχολή των Σπετσών. Εκτός των άλλων επιχειρήσεων είχε στην απάνω Ερμιόνη και μπακάλικο, με το οποίο τροφοδοτούσε τα σπίτια των ναυτικών και των γεωργών, διατηρώντας δευτέρι των βερεσέδων, μέχρι καθένας από αυτούς, να μάζευε τη σοδειά του ή να γύριζε από το ταξίδι, να εξοφλήσει το λογαριασμό. 
Μια μέρα και ενώ ζύγωναν οι γιορτές, μια κυρά Ερμιονίτισα, γυναίκα ναυτικού, όπως όλες οι νοικοκυρές, θέλησε να φτιάξη και ένα γλυκό για τα παιδιά της, πήγε στον  κ, Λευτέρη και του ζήτησε διάφορα φαγώσιμα είδη, όσπρια, αλεύρι, κονιάκ, καρύδια και σταφίδες, ο κ, Λευτέρης της ετοίμασε την παραγγελία και της την έδωσε, γράφοντας στο δευτέρι το ποσό του χρέους, η κυρά εξέτασε τα πράγματα και είδε να λείπουν το κονιάκ, η σταφίδες και τα καρύδια και με απορία ρώτησε τον κυρ, Λευτέρη γιατί δεν τα συμπεριέλαβε στα ψώνια, τότε ο κυρ, Λευτέρης την κοίταξε αυστηρά και της

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας: Δελτίο τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κου Μανώλη Αγγελάκα με τον Δημήτρη Σφυρή για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου


Στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ. Ερμιονίδας, ο Γ.Γ. κος Αγγελάκας κατέγραψε με ιδιαίτερη ευαισθησία τον προβληματισμό του κου Σφυρή για την διαχείριση των απορριμμάτων και τόνισε ότι στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ, κο Βιρβιδάκη την Παρασκευή 7/6/2013  θα τεθεί το θέμα για την πορεία εξέλιξης των έργων ενδιάμεσης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Για το Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου αναγνώρισε την σημαντικότητα του έργου, για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας και τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκριθεί η αδειοδότησή του. 
Επίσης συζητήθηκαν και άλλα τρέχοντα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.


Γελοιογραφίες με… νόημα!


Σκίτσα που σατυρίζουν την καθημερινότητάμας και προκαλούν μερικά χαμόγελα...αλλά πολύ περισσότερο προβληματισμό με τις αλήθειες που μας παρουσιάζουν.
Μαίρη Φασιλή




Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τα Λιόσια

ΔΕΝ ήταν τελικά πολιτική, αλλά παραχώρηση.

Το "θα τα πάω στα Λιόσια" ,δηλαδή στον ΧΥΤΑ Φυλής, δεν είχε τελικά νόημα, αφού για μόλις 25 τόνους/ημέρα βγήκε ειδική ΚΥΑ για να καταστεί νόμιμη η μεταφορά απορριμμάτων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Με άλλα λόγια έγινε μια γενναία παραχώρηση για να μην πνιγεί στο σκουπίδι η Ερμιονίδα την τουριστική περίοδο (αν τα καταφέρει και αν ο ΧΥΤΑ δεν έχει προβλήματα υποδοχής). Και αυτά για τα "σκουπίδια της ημέρας" και όχι για τα χύμα Σταυρού, πόσο δε μάλλον για τα δέματα.
Αν δεχθούμε ότι συνεχιζόταν κανονικά και με τάξη η δεματοποίηση, έτσι όπως είχε ξεκινήσει, σήμερα θα είχαμε καλύψει στον Σταυρό όλη τη διαθέσιμη έκταση με δέματα με τον ίδιο κίνδυνο ανάφλεξης, και πάλι χωρίς προορισμό, με τα ίδια ζουμιά κ.λ.π., και θα αναζητούσαμε νέο χώρο απόθεσης δεμάτων που φυσικά δεν θα βρισκόταν, και πάει λέγοντας.
Άρα ο Σταυρός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η λύση του προβλήματος των απορριμμάτων μας, αλλά μεταφορά του προβλήματος σε έναν τόπο μακρυά από την τουριστική και πυκνοκατοικημένη Ερμιονίδα και η οποία πρέπει στο νέο υπό αναζήτηση χώρο να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και του χώρου ως συγκεκριμένη γεωγραφική θέση και της αποτελεσματικής λειτουργίας.
Και μια επιτροπή ψάχνει για τον χώρο της νέας λύσης, που είναι διαχείριση ανακυκλωσίμων μαζί με κομποστοποίηση. Ψάχνει η επιτροπή αλλά η πολιτική ηγεσία του τόπου την έχει αφήσει μόνη της να ψάχνει; Δεν έχει την ευθύνη να ορίσει και ορισμένα κριτήρια; Η επιτροπή έχει μέλη ειδικούς επί του θέματος ή προσπαθούν με ραβδοσκοπία; Έχει στα χέρια της τη μέθοδο διαχείρισης ανακυκλωσίμων που θα εφαρμοστεί, και την αντίστοιχη κομποστοποίησης, ώστε να κρίνει την καταλληλότητα χώρων;
Όποια και να είναι η απόφαση της επιτροπής, δεν θα είναι παρά μια εισήγηση προς τον Δήμαρχο και το ΔΣ για μία ή περισσότερες κατάλληλες θέσεις για τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν οι τριγύρω, όποια και να είναι αυτή η θέση. Όταν καίγεσαι στο  χυλό φυσάς και τη γιαούρτη. Και ο τόπος έχει καεί τρεις φορές: στο χυλό των Δισκουρίων, Κροθιού και Σταυρού. Και ο κόσμος δεν είναι χαζός να πιστέψει ότι οι ωραίες λέξεις κομποστοποίηση και ανακύκλωση στα χέρια του Δήμου και της Περιφέρειας δεν θα οδηγήσουν τάχιστα σε Σταυρό Νο 2.
Χώρια του ότι δεν καλούνται οι τοπικές και δημοτικές κοινότητες να εξετάσουν το θέμα, χώρια του ότι οποιαδήποτε πρόταση θα περάσει από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων (διαβούλευση = η χαρά της αριστεροειδούς αφασίας), όπως πολύ σωστά διαβάζουμε στους Ιχνηλάτες.
Μάλλον απόφαση πριν τις δημοτικές εκλογές δεν διαφαίνεται, πόσο μάλλον η τελική οριστικοποίηση του νέου χώρου.

Πρόταση (και δεν κάνω πλάκα):
Η μονάδα κομποστοποίησης να γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Άγιου Αιμιλιανού που την προσδιορίζει ο δημόσιος δρόμος από Τζέμη προς Πόρτο Χέλι, και το χούμους να διατίθεται στις γύρω βίλλες δωρεάν. Και αυτό το κατ' εξοχήν περιβαλλοντικό έργο δεν μπορεί να μην το δεχθούν με χαρά στο χώρο τους τα μεγαλύτερα ονόματα του τόπου μας στο χώρο της βιομηχανίας, ναυτιλίας, τύπου και εμπορίου. Τι λέει ο Δήμαρχος και ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος για μια τέτοια σοσιαλιστική λύση; Έχουν απευθυνθεί σε αυτούς τους ισχυρούς παράγοντες του τόπου, ή ως σοσιαλιστές αποφεύγουν τις καπιταλιστικές συναναστροφές; Η λύση "θα τα πάω στο Λιόσια", δηλαδή όχι απλώς μακρυά μου αλλά και στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας, κάθε άλλο παρά σοσιαλιστική ήταν. Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει, μεταξύ των άλλων, και γάτα που πιάνει ποντίκια.
Αν εγκατασταθεί εκεί η κομποστοποίηση (υπάρχει άφθονη δημόσια γη), είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι θα λειτουργήσει υποδειγματικά, οπότε τα ανακυκλώσιμα μπορεί να τα διαχειριστεί το κάθε χωριό ξεχωριστά, αφού δεν ρυπαίνουν, δεν μυρίζουν δεν δεν... Δηλαδή η συγκέντρωση και διαλογή τους μπορεί να γίνει και σε ένα χώρο μέσα στα χωριά μας.
Τολμήστε το και θα έχετε όλη την Ερμιονίδα με το μέρος σας, ακόμη και την Αντιπολίτευση νυν, τεως και πρώην. Αν θέλει και η επιτροπή που ανέλαβε το έργο της αναζήτησης και της εξεύρεσης μπορεί να το τολμήσει και να μείνει η απόφασή της στην ιστορία του τόπου μας και της χώρας μας.

Όσο για τα ... κέρδη από τα ανακυκλώσιμα; Το καθαρό χαρτόνι, εννοούμε το καθόλου λερωμένο, τακτοποιημένο σε στοίβες το μαζεύουν στη πρωτεύουσα αλλοδαποί και πολλοί συμπατριώτες που δεν έχουν άλλους πόρους ζωής. Το πουλάνε προς 0.07 Ευρώ το κιλό. Δηλαδή 70 Ευρώ τον τόνο. Όλη μέρα γυρίζουν με ένα τρίκυκλο και που να συγκεντρώσεις τόνο; Πόσο δε μάλλον στην Ερμιονίδα που είναι και πολλά τα μεταφορικά. Όσο για το χούμους, δωρεάν και δεν θα το παίρνει κανείς, αν ποτέ δοθεί και άδεια για τη χρήση του. Άλλο χούμους made in Greece και άλλο in the USA.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Τον Ιούλιο απομάκρυνση δεμάτων και σκουπιδιών από Σταυρό και άλλα ενδιαφέροντα..

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος 
  enimerosipeloponnisou
 # «Ένα βήμα»,  πριν την τελική έγκριση από το ΠΕΧΩ,  για λειτουργία ΚΔΑΥ-Κομποστοποίησης και  εναπόθεση RTF στο χώρο του Δεματοποιητή!
Την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή  του Δήμου Ερμιονίδας, έχει  συγκροτήσει ειδική πενταμελή επιτροπή, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την καταλληλότητα νέου χώρου διαλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου  έχει ήδη επεξεργαστεί και προωθήσει την… προϋπάρχουσα  μελέτη  στο ΠΕΧΩ,  που αφορά τον …ΧΑΔΑ των Διδύμων, περιμένοντας την τελική  έγκρισή της!
Το  γεγονός αυτό, σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις, για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ερμιονίδα.   
Η «υπερχωματερή» των Διδύμων,  αναμένεται συντόμως να ανοίξει και πάλι τις πύλες της,  αυτή την φορά, όμως, ως ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών).
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» επικοινώνησε τηλεφωνικά,  με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  κ. Γιώργο Παπαηλιού,  ο  οποίος στις δηλώσεις του, είναι άκρως αποκαλυπτικός:
«Ο αδειοδοτημένος  από το Δασαρχείο  χώρος, στον Σταυρό των Διδύμων,  έχει επιλεγεί για το τρίπτυχο που λέμε, δηλαδή Διαλογή-Κομποστοποίηση και R.T.F. 

Γιώργος Παπαηλιού
Πριν από μια εβδομάδα εγώ προσωπικά,  έκανα μια πρόταση στον κ. Τατούλη προς την οποία υπήρξε θετικός,  ώστε να αποσυμφορήσουμε λίγο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του δεματοποιητή Διδύμων, απομακρύνοντας μέρος των συσσωρευμένων δεμάτων,  αλλά και χύδην σκουπιδιών που έχει ρίξει ο δήμος εκεί. Τα δέματα θα πηγαίνουν στα Λιόσια… Εκτιμώ πως την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι έτοιμος ο σχετικός προϋπολογισμός, για να εξομαλύνουμε λίγο την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των Διδύμων, ο οποίος έχει καταντήσει χωματερή! Ταυτόχρονα επαναλαμβάνω ότι, έχουμε υποβάλει στο ΠΕΧΩ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μελέτη για νa λειτουργήσει το ΚΔΑΥ, η κομποστοποίηση και η δεματοποίηση του R.T.F, εκεί στον χώρο του Σταυρού των Διδύμων… Πριν από πέντε ημέρες κατέβηκα στην Ερμιονίδα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, οποίος μου είπε ότι έχουν βρει μια έκταση, μια παλιά χωματερή για την ακρίβεια,  ώστε να την χρησιμοποιήσουνε ως νέο χώρο… «Δήμαρχε, του είπα, όταν εσείς αποφασίσετε και χωροθετήσετε, πάρτε σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου… Εγώ είμαι υποχρεωμένος σε αυτή την περίπτωση, να  βγάλω νέο προϋπολογισμό, γιατί απαιτούνται χρήματα,  για την μεταφορά του  δεματοποιητή  από τα Δίδυμα σε νέα θέση, και να εκτιμήσω βέβαια,  αν αυτή η αλλαγή,  είναι εφικτή! Ακόμη και αυτό εάν επιτευχθεί, εκτιμώ πως θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, διότι αυτό σημαίνει άλλον ένα χρόνο περίπου καθυστέρηση… Δεν νομίζω, πως θα υπάρξει η δυνατότητα για νέα εξάμηνη παράταση, μεταφοράς απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ των Λιοσίων»…

κεραλοιφή

Αγαπητή Πρωτοβουλία

    Η κεραλοιφή που προτείνεται από την agrotikabook
είναι ένα προιόν που έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Αντικαθιστά την κρέμα χεριών, ποδιών, εκζέματος, μυκήτων και άλλων δερματικών παθήσεων. Επίσης,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αιμοστατικό σε αμυχές και μικρούς τραυματισμούς, ως επουλωτικό μικρών τραυμάτων, ως αντικνησμικό σε δήγματα κουνουπιών και άλλων εντόμων και για πολλές άλλες παρόμοιες χρήσεις.
    Πιο απλά, στη Λαική της Ερμιόνης κάθε Πέμπτη πουλιέται
από τον μελισσοκόμο κ. Γεώργιο Κόλλια. Στο παρελθόν είχα πάρει
την άδειά του να παρουσιάσω την αλοιφή αυτή στο blog σας. Άλλες μου ασχολίες όμως μεσολάβησαν που με εμπόδισαν. Τώρα λοιπόν, μπορώ να προσθέσω αυτές τις πληροφορίες και την προσωπική μου εμπειρία.
Στα προστιθέμενα συστατικά η συγκεκριμένη συνταγή του μελισσοκόμου περιλαμβάνει και τη μαστίχα Χίου και άλλα βότανα.
    Η συμβατική ιατρική (ας μας συγχωρήσει γι΄αυτό) μπορεί να χορηγεί πολλές αλοιφές για όσες περιπτώσεις παθήσεων προανέφερα αλλά ευτυχώς τα συστατικά της φύσης είναι απλά, αυθεντικά, εύχρηστα, αποτελεσματικά και μπορούμε να τα βρούμε εύκολα και να τα αξιοποιήσουμε μόνοι μας με ελάχιστη δαπάνη.
    Να προσθέσω και ένα στοιχείο της λαικής ιατρικής από την Ερμιόνη. Η γιαγιά κυρά Ρηνιώ παρεσκεύαζε τέτοια αλοιφή, "γιατροσόφι", ήταν "δημοφιλής" στην κωμόπολή μας και είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Είχε την αποκλειστικότητα της... μαγικής συνταγής.
Ελπίζω να έχει διασωθεί η συνταγή αυτή από τους απογόνους της.

Σας ευχαριστώ

Μυρσίνη

.

μοναδική γέφυρα

Η μεγαλύτερη υδρογέφυρα στον κόσμο

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Είναι ίσως μια από τις παράξενες γέφυρες του κόσμου και ο λόγος είναι προφανής. Είναι μια γέφυρα που από πάνω της δεν περνούν αυτοκίνητα και περαστικοί αλλά.. πλοία.

Βρίσκεται στο Μαγδεμβούργο κοντά στο Βερολίνο πάνω από τον ποταμό Elbe. Έχει μήκος 918 μέτρα, πλάτος που φτάνει τα 34 μέτρα σε κάποια σημεία της και ενώνει την Ανατολική με την Δυτική Γερμανία.


Η ιδέα για την κατασκευή της υπήρχε από το 1919, αλλά οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι και ο ψυχρός πόλεμος στη διασπασμένη Γερμανία αργότερα ανέβαλαν συνεχώς την έναρξη των εργασιών.
Τελικά τα έργα για την κατασκευή της ξεκίνησαν το 1997 και μετά από 6 χρόνια η γέφυρα ήταν έτοιμη.

Χρειάστηκαν πάνω από 24000 τόνοι χάλυβα, 68000 κυβικά σκυροδέματος και 500 εκατομμύρια ευρώ για να γλυτώνουν τα πλοία που μετακινούνταν μεταξύ των καναλιών Elbe-Havel και Mittelland την αναγκαστική παράκαμψη των 12 χιλιομέτρων λόγω υψομετρικής διαφοράς στη διασταύρωση.

Αυτή η μοναδική γέφυρα είναι σε θέση να υποστηρίξει ακόμη και τα βαρύτερα σκάφη, αλλά και να αντέξει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα στην περιοχή.

ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΝΑΙ ΑΡΓΑ

From: Aristidis-Telis, AACHEN
Sent: Tuesday, June 4, 2013 11:41 PM



              Αχ βρε Χατζιδάκι, τα είχες πει όλα αλλά, βλέπεις, ποτέ δεν ανέμισες αριστερές παντιέρες για να σε προβάλει η πολιτιστική «ελίτ» του τόπου, που συστηματικά μπέρδευε την αριστεροσύνη με την πνευματικότητα. Ούτε τον «Κεμάλ» σου, http://www.youtube.com/watch?v=1vQLurTrkV8, τον δικό σου και του Γκάτσου, δεν σεβάστηκαν αυτοί που, «παραφουσκωμένοι από πρόχειρα διαβάσματα» όπως έλεγε ο Άγγελος Σικελιανός, «αγνοούν τέλεια το περιβάλλον μας, τις πηγαίες δυνάμεις του λαού μας» :
 
 
 
              Τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, ο Χατζιδάκις δημοσίευσε στην Ελευθεροτυπία ένα προφητικό κείμενο με τίτλο «Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι» όπου με μοναδική διαύγεια προέβλεψε την έλευση του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής και τους λόγους που θα μας οδηγούσαν αργά ή γρήγορα εκεί. Το κείμενο διανεμήθηκε στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτοκ.
«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τα ελληνικά ξύλινα γυαλιά ηλίου γεννήθηκαν στην κρίση !

«Κάποιες φορές, αρκεί μια πρωινή σκέψη για να αλλάξει όλα όσα θεωρείς παγιωμένα. Τρόπο ζωής, εργασία, καθημερινότητα, κι εν γένει την κοσμοθεωρία σου.
Είχαμε την τύχη να ζήσουμε ένα τέτοιο πρωινό. Να νιώθεις το ζεστό φως του ήλιου να σε αλλάζει και να γεννιέται εκείνη τη στιγμή μια ιδέα. Ακριβώς την ίδια ώρα που ο ήλιος σε θαμπώνει με το μεγαλείο του. Από εκείνο το πρωινό και έπειτα, η απόφασή μας για την δημιουργία ξύλινων γυαλιών ηλίου, ήταν πια ξεκάθαρη...»
Ένα ζευγάρι αυτοδίδακτων ξυλουργών από την Σύρο , ο Περικλής Θερριός και η Ελένη Βακονδίου , τρείς σχεδιαστές της Σχολής Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου , που απεγνωσμένα η Πολιτεία παλεύει... να κλείσει , ατέλειωτη όρεξη για δημιουργία, έμπνευση , εργατικότητα και τα ελληνικά γυαλιά ηλίου από ξύλο με την εμπορική ονομασία Xylo είναι γεγονός! Η καμπάνια στην πλατφόρμα crowdfunding indiegogo στόχο έχει την χρηματοδότηση της ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους , ώστε να κάνουν τα προϊόντα γνωστά στην Ελλάδα και το εξωτερικό ! Μάλιστα ανάλογα με το ποσό διαφοροποιούνται και οι στόχοι ...

Τα γυαλιά διατίθενται σε τέσσερα διαφορετικά σχέδια και πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς (ξύλου-γυαλιού) και συνοδεύονται από μια δερμάτινη θήκη με το logo 'Craving for the Sun', κηρήθρα και ειδικό λαδάκι σε ένα βαζάκι 3ml για να διατηρούνται πολλά χρόνια.

Όπως λένε οι ίδιοι ...Μη σταματάτε να αναζητάτε τον ήλιο!

 

Η Ελλάδα σε άγρυπνο κώμα

Του Γιάννη Μακριδάκη
Οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο και την οπισθδρόμηση της κοινωνίας αλλά και στην εκποίηση της πατρίδας τους από την εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν
Οι Έλληνες ακόμα κάθονται και κοιτούν με αδιαφορία τον δικό τους κατήφορο και την δική τους οπισθοδρόμηση που προωθεί και χτίζει μέρα με την ημέρα η εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου
Διότι ο κατήφορος και η οπισθδρόμηση δεν εκφράζονται μόνο με εξισλαμισμό, με κράτος μαντήλας, με ανέγερση τζαμιού στο Ταξίμ. Εκφράζονται κατ’ αναλογίαν και με την εμφυλιοπολεμική νοοτροπία και δράση της δεξιάς, με την άνοδο και την υποστήριξη των ναζιστών και κάθε είδους παρόμοιων αποβρασμάτων τα οποία έχουν ακόμα και θέσεις δίπλα στον Πρωθυπουργό, με την υποβάθμιση της Παιδείας, με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και πόρων, με την εμφανέστατη προπαγάνδα μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ, με την εμφανέστατη επίσης άσκηση ελέγχου και επιρροής επί των δικαστικών λειτουργών, την έλλειψη δικαιοσύνης δηλαδή, με τον αναχρονιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων σε νοικοκυραίους και σε αυτούς που απειλούν το νοικοκυριό των άλλων, με την στοχοποίηση των γκέι, των πορνών, των αναπήρων, των αρρώστων, των ανέργων, των μαύρων κ.α., με την επικράτηση ενός βαθιά πουριτανικού, ίδιο σε αναχρονιστικότητα με το ισλαμικό των γειτόνων μας κράτος στην Ελλάδα.
Δεν έχει καμιά διαφορά η Τουρκία που ονειρεύεται ο Ερντογάν από την Ελλάδα που ονειρεύεται ο Σαμαράς κι ο Κουβέλης. Διότι όλων αυτών τα όνειρα τα κατευθύνουν άλλοι. Οι μαριονέτες δεν ονειρεύονται.
Χτίζουν οι πολυεθνικές δυο αντίπαλους ακραίους κόσμους ξανά στις δυο όχθες του Αιγαίου, αρκετή ήταν όσο διήρκησε η περίοδος ηρεμίας και προσέγγισης, αρχίζουν πάλι να πολώνουν το κλίμα. Με φανατικούς πουριτανούς νοικοκυραίους κι από τις δυο μεριές.
Οι εκλεγμένες φασιστικές κυβερνήσεις των πολυεθνικών συμφερόντων στις δυο όχθες του Αιγαίου δουλεύουν πυρετωδώς για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, μέσω της συντηριτικοποίησης, της οπισθδρόμησης, της εξαθλίωσης των κοινωνιών Ελλήνων και Τούρκων.
Οι Τούρκοι, ως ίδιας πάστας άνθρωποι με εμάς, προτού όμως εμείς γίνουμε ισοπεδωμένοι ευρωπαίοι, ιδιώτες, πλαδαροί καταναλωτές, ξεσηκώθηκαν και φυσούν τη σπίθα κατά δω μπας και αρπάξει η φλόγα τώρα που είναι καλοκαίρι και τα ξερά πληθύνανε. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πρόκειται να μεταδοθεί στην Ελλάδα των παχυδέρμων idiots η σπίθα, δυστυχώς, ακόμα κι αν πέσει ο Ερντογάν και δούνε πως όλα είναι εφικτά τελικά στη ζωή.
Η Ελλάδα των μουλάδων, το Αφγανιστάν της Ευρώπης, η Ελλάδα της μετεμφυλιακής δεξιάς βρίσκεται ήδη σε άγρυπνο κώμα. Κι αν ποτέ επανέλθει στη ζωή, θα δει πως βρίσκεται στην καρδιά του Μεσαίωνα

Φτιάχνω κεραλοιφή

Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες. Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος.
 
Όταν όμως συνδυαστεί με ελαιόλαδο, δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.
 
Είναι η πιο απλή αλοιφή που θα φτιάξετε ποτέ και ίσως αυτή από την οποία θα ξεκινήσετε τη "σταδιοδρομία" σας, ως ερασιτέχνες κοσμετολόγοι. Για εμένα προσωπικά η κηραλοιφή πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως και να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, αντί των αλοιφών του εμπορίου. Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιπλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική, πανεύκολη στη παρασκευή της και κοστίζει ελάχιστα χρήματα. Ακόμα κάθεστε;
 
Η βασική συνταγή έχει ως εξής:
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.

Τα ζώα ξανά στο έλεος των ανθρώπων..

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα απομονωμένο νησί μέσα στον ωκεανό, 2000 χμ μακριά από τη στεριά. Το νησί κατοικείται μόνο από ψαροπούλια που κανονικά θα έπρεπε να ζουν ήρεμα μακρυά από τον επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων.
Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι ακόμα και στα πιο απομονωμένα μέρη αφήνουν το στίγμα τους.
Τα ψαροπούλια πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο… και η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο.
Ένα βίντεο που όλοι πρέπει να αφιερώσουν 4 λεπτά για να το παρακολουθήσουν

 
Προστατεύστε τις θάλασσες, σεβαστείτε τα ζώα που τρέφονται από αυτές. 
Σεβαστείτε τον εαυτό σας

Ευχαριστούμε τη Νάνσυ Π. που το πρότεινε

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Συνελήφθησαν δυο διαρρήκτες στην Ερμιόνη

 Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Ερμιόνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, δύο αλλοδαποί, ένας 41χρονος υπήκοος Σενεγάλης και ένας 30χρονος υπήκοος Μαυριτανίας.
Λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από εργοτάξιο, δύο τμήματα ηλεκτροκινητήρων. Στην κατοχή των ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

πηγή 

Αυθεντικό βραζιλιάνικο πάρτι στο Barceló Hydra Beach Resort

Brazilian Party Weekend

… at Barceló Hydra Beach Resort,

Βe there!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Lar Brasileiro και το Barcelo Hydra Beach Resort υποδέχονται το καλοκαίρι με ένα αυθεντικό βραζιλιάνικο πάρτι.
Φορέστε το μαγιό σας κι ελάτε την Παρασκευή και το Σάββατο, 07- 08 Ιουνίου, στο Barcelo Hydra Beach Resort για να διασκεδάσουμε όλοι παρέα. O Τhiago Soares da Silva, γνωστός κι από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό So u think u can dance- που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το καλλιτεχνικό και χορευτικό κομμάτι του επίσημου αποκριάτικου πάρτι του Lar Brasileiro- θα μας χαρίσει με τη ντάμα του ένα μοναδικό Samba de Gafieira show. Είναι σίγουρο ότι ο Thiago και το μπαλέτο του θα μας βάλουν σε ακόμη πιο καλοκαιρινό mood με τις μοναδικές βραζιλιάνικες χορογραφίες τους!
Η βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης ένα εντυπωσιακό Capoeira show, που λίγες φορές έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε από κοντά, ενώ οι λάτιν ρυθμοί του πρώτου, μεγάλου, καλοκαιρινού κι αυθεντικά βραζιλιάνικου πάρτι στην Ελλάδα θα συνεχιστούν με ένα Samba show κατευθείαν από τη Βραζιλία και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…
 07- 08 Ιουνίου 2013
At Barceló Hydra Beach Resort
Tιμή εισόδου: 10€
Τηλέφωνα κρατήσεων:
Lar Brasileiro +30211/ 0120254
Barceló Hydra Beach Resort  0030 275 4098740  /  0030 275 4098700 



"Έχω απόψε ραντεβού"


Η γενιά του 50, 60 και 70

Προτείνει η Μαίρη Φασιλή
Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40 50 60 και 70 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει. Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατουσες μας.
Οι παιδικές αρρώστιες έκαναν θραύση. Κάθε τόσο κι ένας φίλος ή συμμαθητής πάθαινε ιλαρά, κοκύτη, μαγουλάδες, ανεμοβλογιά. Δεν είχαμε καπάκια ασφαλείας στα μπουκάλια με τα φάρμακα, ούτε καπάκια στις πρίζες του δωματίου, εκείνες τις σκούρες τις φτιαγμένες από βακελίτη.

Ζεσταινόμασταν με σóμπες με ξύλα η με… κάρβουνο, η με θερμάστρες πετρελαίου. Που να βρεθεί καλοριφέρ τότε.

Τηλέφωνο είχε ή σε κανένα θάλαμο του ΟΤΕ με κερματοδέκτη με εκείνες τις μάρκες τις χαραγμένες, ή στο περίπτερο της γειτονιάς, που είχε κρεμασμένα με μανταλάκια τα περιοδικά μας ο Μικρός Ηρωας κι ο Μικρός Σερίφης, κι ακόμα το Ρομάντζο, το Πάνθεον, το Ντομινό, η Βεντέττα, το  Πρώτο, το Εμπρός.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δημοτική Βιβλιοθήκης Ερμιόνης:Πρόσκληση εκδήλωσης για τα 560 χρόνια από την Άλωση της Πόλης


Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια ξεχωριστή ομιλία


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ,  στο TEDxAthens 2012, ζητά να δούμε την κρίση σαν μια ευκαιρία για να αλλάξουμε όλα αυτά που μας μπλοκάρουν και μας φέρνουν πίσω ως κοινωνία.
Πρότεινε την καθιέρωση “Μαθημάτων Ζωής” στα σχολεία έτσι ώστε τα παιδιά από μικρή ηλικία να μπορέσουν να ανακαλύψουν την ασυνείδητη πλευρά του εαυτού τους και να αντιληφθούν τον κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι.
πηγή

Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Ναύπλιο – Ξεκίνησε το πρόγραμμα

Ξεκίνησε  η πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Ναυπλιέων.
Το Σύστημα είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης, αρκεί να είναι 18 ετών και άνω.
Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατο από οποιονδήποτε σταθμό θέλουν και να το αφήνουν σε οποιονδήποτε σταθμό.
Σταθμοί βρίσκονται στα εξής σημεία:
-Στο δημαρχείο
-Στο πάρκο Κολοκοτρώνη
-Στην οδό Άργους & Χαριλάου Τρικούπη
-Στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης (συνοικισμός Πρόνοιας).
Ήδη ο δήμος διαθέτει από την Δευτέρα κωδικούς χρήσης, του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, σε δημότες που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, αρχικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επίσκεψη στο Δημαρχείο εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τους απαραίτητους κωδικούς για την παραλαβή του ποδηλάτου από τους σταθμούς. Για την εγγραφή χρειάζεται αστυνομική ταυτότητα.
Στο αρχικό στάδιο η χρήση του συστήματος θα είναι δωρεάν και η κάθε χρήση κοινόχρηστου ποδηλάτου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 3 ώρες.
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».
econews 

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ξεχείλισαν και πάλι τα σκουπίδια

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ξεχείλισαν και πάλι τα σκουπίδια 

Πηγή: enimerosipeloponnisou 

Η Δωρεά του ΣΦΙΠ… αφορά την παιδική χαρά
και όχι τα σκουπίδια….
Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων περιγράφουν την κατάσταση,  που  έχει διαμορφωθεί  τις τελευταίες ημέρες,  στις περισσότερες γειτονιές της Ερμιονίδας,  λόγω της παρατεταμένης παραμονής συσσώρευμένων όγκων απορριμμάτων,  μέσα και… έξω από τους κάδους εναπόθεσης.
 «Η κατάσταση παραμένει Εφιαλτική»… «Ο κίνδυνος, για την Δημόσια Υγεία, από τα συσσωρευμένα σκουπίδια σε συνδυασμό με τα αδέσποτα και την ζέστη, είναι πλέον Σοβαρός»… «Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή,  για την πορεία της αποκομιδή»… είναι κάποιες από τις εκφράσεις, με τις οποίες οι εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων  εμπορικών συλλόγων και κοινωνικών ομάδων, αναφέρονται στο πρόβλημα.

Η Πρόεδρος της ΠΑΠΟΕΡ  κ. Μαρία Καρρά, η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, κ. Ρίνας Λουμουσιώτη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου (ΣΦΙΠ)  κ. Γιώργου Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος του  τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Παναγίτσα» της «Βερβερόντα», κ. Απόστολος Σωτηριάδης, μιλούν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» και περιγράφουν «τι βλέπουν και βιώνουν οι κάτοικοι».
Η Δημοτική Αρχή δίνει την δική της εκδοχή δια στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Τσαμαδού.
Διαβάστε  τα όσα μας είπαν για το θέμα, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

     Ο δρόμος για «Βερβερόντα» πριν μια εβδομάδα 
Μαρία Καρρά,  Πρόεδρος της ΠΑΠΟΕΡ:
«Το πρόβλημα της γενικότερης  διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας, παραμένει οξύ… φαίνεται ότι η λύση της Φυλής δεν αποδίδει… Οι κάδοι των απορριμμάτων στις περισσότερες γειτονιές υπερκαλύπτονται από τα σκουπίδια… Υπάρχει εμφανέστατα πρόβλημα στην αποκομιδή και περιμένουμε  έστω μια στοιχειώδη  ενημέρωση από τον Δήμο… Κατά την μεταφόρτωση απαιτούνται έλεγχοι…. Αν πράγματι γίνονται,  ποιος τους επιβλέπει; Τι είδους απορρίμματα φορτώνονται και απομακρύνονται;… Η εικόνα είναι πραγματικά κακή και εκτιμούμε ότι θα χειροτερέψει  κατά την επόμενη χρονική περίοδο  που θα σηματοδοτήσει την αύξηση των θερμοκρασιών και την  επισκεψιμότητα των παραθεριστών…  Η

Φράχθι

Γιατί γίνανε τα έργα;

Προφανώς για την αξιοποίησή του.
Γιατί αν ήταν για αυτούς που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, δεν  χρειάζονταν τα έργα αυτά παρά μόνον ένας καθαρισμός και συντήρηση των λάκκων. Το επισκέπτονταν με κάθε τρόπο.
Άρα αξιοποίηση σημαίνει να γίνει το σπήλαιο επισκέψιμο με ασφάλεια για όλους, αλλά και εύκολα προσβάσιμο.
Γι' αυτό το μονοπάτι από Λαμπαγιαννά προς σπήλαιο έγινε μικρός στρωτός χωματόδρομος.
Άρα για να πας στο σπήλαιο πρέπει πρώτα να πας παραλία Λαμπαγιαννά.
Όμως ο δρόμος που από Φούρνους κατεβάζει στον Λαμπαγιαννά δεν είναι για πούλμαν αλλά μόνον για ΙΧ και αυτά με πολύ δυσκολία. Το ίδιο και ο άλλος που σε φέρνει από Λάζες.
Άρα η ομαδική εκδρομή με πούλμαν δεν έχει πρόσβαση για Λαμπαγιαννά, άρα και για σπήλαιο. Θα πρέπει να πάει Κοιλάδα και μετά με ποιο νόμιμο πορθμείο;
Άρα η αξιοποίηση προϋποθέτει την διάνοιξη του δρόμου, ώστε να πηγαίνουν πούλμαν στον Λαμπαγιαννά. Θα γίνει αυτό; Έχει προγραμματιστεί;
Νομίζω ότι ο σκοπός ήταν να πάρουμε τα ΕΣΠΑ, να γίνει το έργο (και καλά κάνουμε αφού μας τα δίνει η ΕΕ), αλλά μετά τα εγκαίνια, έχω την εντύπωση ότι η αξιοποίηση θα αργήσει..... κάμποσα χρόνια.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στην Τουρκία

Σήμερα στις 6.00 στην Πλατεία Συντάγματος, στη συγκέντρωση εναντίον της Τρόικας και της πολιτικής της που εξαθλιώνει τους λαούς για να πλουτίσουν οι τράπεζες, θα εκφράσουμε έμπρακτα και μαζικά την αλληλεγγύη μας στους Τούρκους συναγωνιστές και την αντίστασή μας στην παγκόσμια καταστολή που θεωρεί τους ανθρώπους και τη φύση αναλώσιμα στο βωμό του χρήματος. (το παρακάτω είναι η μετάφραση μηνύματος από την Τουρκία που κυκλοφορεί στο facebook)

Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας
Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα.
Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση του κινήματος Οccupy.

Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης, ενώνονται για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί! Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε). Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!

Εν τω μεταξύ, οι δημόσιοι χώροι πωλούνται σε ξενοδοχεία και τα πολύτιμα οικοσυστήματα σπαταλούνται για περισσότερες βιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μια 3η γέφυρα στο Βόσπορο!

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του «Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω», μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο.

Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται τα νέα..

Το # direngeziparki τώρα είναι αυτή τη στιγμή το 2ο trending topic στο Twitter, παγκοσμίως.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα και να σταματήσουμε τις αδίστακτες, απάνθρωπες πράξεις του Ερντογάν.

Τι μπορείτε να κάνετε:

- Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σας
- Στείλτε μηνύματα υποστήριξης μέσω του Twitter με το hashtag
# direngeziparki
- Προσθέστε @BBC @ Reuters @CNN και άλλα μεγάλα κανάλια μέσα σε αυτά τα μηνύματα.
- Δημοσίευστε αυτό το μήνυμα στο Facebook
- Ενημερώστε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Παρακαλώ βοηθήστε να διαδώσουμε την είδηση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σας τώρα!

https://www.facebook.com/events/513863092002790/ 

Μια Ύδρα πανέμορφη, από πηλό καμωμένη

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ μια ξεχωριστή έκθεση  του γνωστού Ελβετού καλλιτέχνη Urs Fischer θα εγκαινιαστεί στο χώρο των παλαιών σφαγείων της Ύδρας στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος εκθέσεων που πραγματοποιεί το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.
Όλα τα παιδιά της Ύδρα, κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες έχουν κληθεί προκειμένου να δημιουργήσουν , πλάθοντας αντικείμενα από πηλό.  Μια πρωτότυπη ιδέα , όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών , εθνικοτήτων και νοοτροπιών σμίγουν δημιουργώντας βέβαια ατομικά αλλά συνυπάρχοντας μεταξύ τους.  Το αποτέλεσμα είναι μια Ύδρα από πηλό.  Οι γωνιές της, η ιστορία της σε δεκάδες ποιήματα μικρά ή μεγαλύτερα.  Μια αληθινά εντελώς διαφορετική προσέγγιση.  Ο πηλός δεν ψήνεται, απλά στεγνώσει, και με το πέρας της έκθεσης θα δωριστεί στα σχολεία της Ύδρας.
 Όλα τα δημιουργήματα ως ένα έργο - ίχνος θα εκτίθενται στον περιβάλλοντα χώρο και στο εσωτερικό του κτιρίου των παλαιών σφαγείων.  Ένα υπέροχο αποτέλεσμα ατομικής έμπνευσης μεν, αλλά και ταυτόχρονα μια συλλογική ματιά και αποτύπωση της Ύδρας και της ιστορίας της.  Ματιές  από στοιχεία που την αντιπροσωπεύουν , αποτυπωμένες με μεράκι και κέφι πάνω στον πηλό.  Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες που παντρεύει μοναδικά τις διαφορετικές εμπνεύσεις και ικανότητες του καθενός από τους συμμετέχοντες .