Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Σήμερα: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Ηλίας Ζούτσος και Nastazia στην ΕΡΤ ενάντια στο μαύρο

«Η  ΕΡΤ σηματοδοτεί  τον αγώνα για τη δημοκρατία και γίνεται  πραγματικός πομπός της κοινωνίας  που αγωνίζεται».
Κάθε μέρα εξαιρετικοί  καλλιτέχνες στηρίζουν τον αγώνα μας για να μείνει  η ΕΡΤ  ΖΩΝΤΑΝΗ.


Κυριακή  7/7  στο Ραδιομέγαρο  

20.30 αποσπάσματα θεατρικών παραστάσεων από την ένωση χώρων πολιτισμού.
Τρία ποιήματα της Κατερίνας Γώγου και τρία τραγούδια για την επανάσταση.
Κιθάρα: Πάνος Άβερμπαχ  Θεατρικό αναλόγιο: Μαίρη Μαραγκουδάκη.
Ηλίας  Ζούτσος  & Κατερίνα Ζούτσου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Σωκράτης Μάλαμας
Nastazia &the Jazzuars
Ναστάζια Μπέικοφ – τραγούδι, Γεράσιμος Αναστασόπουλος- σαξόφωνο Μιχάλης Στεφανίδης – κιθάρα, τραγούδι, Νίκος Δρογώσης –πιάνο, Αλέξανδρος Μυλωνάς –κοντραμπάσο, Βαγγέλης Κρητικός τύμπανα, Valentino Beikof-violin

ertopen

Εγώ θα είμαι εκεί

kartesios050713
«Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.
Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι! Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;
Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην

Ο Προσκοπισμός στη Μικρά Ασία άρχισε να οργανώνεται λίγους μήνες πριν από την λήξη του πρώτου παγκόσμιου πολέμου


Οι Έλληνες Πρόσκοποι της Μικράς Ασίας:
                Μνήμη θυσίας και προσφοράς

Του Γιάννη Λακούτση
«Η θυσία των Ελλήνων Προσκόπων του Αϊδινίου αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στον Προσκοπισμό όλου του κόσμου. Οι ηρωικοί Πρόσκοποι επισφράγισαν με το αίμα τους τα ιδανικά της αγάπης των για την πατρίδα και για την ελευθερία»
         Robert  Baden- Powell
      (Ιδρυτής του Παγκόσμιου Προσκοπισμού)

Ο Προσκοπισμός στη Μικρά Ασία άρχισε να οργανώνεται λίγους μήνες πριν από την λήξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, 1914-1918. Το χρονικό της ίδρυσης αρχίζει από τη Σμύρνη, την πρωτεύουσα της Ιωνίας. Η κίνηση αυτή πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και οι ομάδες άρχιζαν να ιδρύονται με γρήγορους ρυθμούς και αυτό οφειλόταν στον ενθουσιασμό της νεολαίας που έσπευδε να γραφτεί στις ομάδες, επειδή το θεωρούσε εθνικό καθήκον.  Όταν στις 2Μαΐου 1919, ο ελληνικός στρατός αποβιβαζόταν στη Σμύρνη, οι πρόσκοποι της Ιωνίας πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες
ως αγγελιαφόροι, οδηγοί, διερμηνείς, γραφείς και τραυματιοφορείς. Συνόδευαν επίσης στρατιωτικές περιπόλους μέρα, νύχτα στις συνοικίες της πόλης. Σε μικρό χρονικό διάστημα ιδρύθηκαν 63 προσκοπικές ομάδες στη Σμύρνη και στην ευρύτερη περιοχή. Η παρουσία των προσκόπων σκορπούσε τον ενθουσιασμό στις πόλεις και τα χωριά της Μικράς Ασίας. Ξυπνούσε όμως τον φθόνο και το μίσος των Τούρκων για την βοήθεια που πρόσφεραν στον ελληνικό στρατό. Λίγες μέρες μετά την είσοδο του ελληνικού στρατού στη
Σμύρνη, πληροφορίες ανέφεραν ότι στο Αϊδίνιo συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός ενόπλων Τούρκων. Εναντίον τους στάλθηκε ισχυρή στρατιωτική δύναμη με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Σχοινά, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Η επίθεση των Τσετών  αιφνιδίασε τον στρατό , που αποχώρησε από το Αϊδίνιο, αφήνοντας μόνους τους προσκόπους, οι οποίοι είχαν σταλεί να συνδράμουν τον στρατό, και να υπερασπιστούν την πόλη. Είναι σίγουρο πως αν οι πρόσκοποι ακολουθούσαν τον στρατό στην εγκατάλειψη, θα μπορούσαν να σωθούν. Πιστοί όμως αυτοί στον όρκο του Προσκόπου:
 «Υπόσχομαι στην τιμή μου
    Nα εκτελώ το καθήκον μου προς τον Θεό και την πατρίδα
    Nα βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση
    Kαι να τηρώ το νόμο του Προσκόπου»
 παρέμειναν με γενναιότητα αψηφώντας τα επώδυνα επακόλουθα.Το πέρασμα των Τσετών από το Αϊδίνιο κράτησε 3

Αύριο,Δευτέρα η 10η εκδήλωση του καλοκαιριού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Α.Γκάτσος"

Δευτέρα,8-7-13 7,8.30μ.μ.
Ουράνιο τόξο,μύθοι και πειράματα.
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!                              Καλοκαιρινή εκστρατεία καινοτομίας και δημιουργικότητας (10η δράση).

Ούτε η γλώσσα άλλαξε. Πόσο μάλλον ο Δήμος.

Του Βασίλη Γκάτσου
"Το έργο που είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας και η κατασκευή του οποίου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει με όλες τις νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες, μετά από πολλές περιπέτειες φτάνει στην τελική φάση υλοποίησης.


Τόσο η πρόταση όσο και οι μελέτες για αυτό το έργο είχαν ξεκινήσει στην πρώτη δημοτική μας θητεία στον πρώην Δήμο Κρανιδίου το έτος 2000.


Όπως συνέβαινε και ακόμα συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ελληνική Διοίκηση, χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για το ξεπέρασμα πολλών γραφειοκρατικών εμποδίων και για την τελική ωρίμανση του έργου. "

Δεν είναι μείζονος σημασίας. Είναι ένα έργο παραγωγικό που συμβάλει στην ανάπτυξη του Πορτοχελίου, όπως και η αντίστοιχη μαρίνα για την Ερμιόνη. Παραγωγικό κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι μείζονος σημασίας και ελάχιστη επίδραση θα έχει στη υπόλοιπη Ερμιονίδα.

Μείζονος σημασίας έργο είναι να φτιάξεις τα δύο μεγάλα φράγματα, Τζερτζελιάς και Ρορού, και 3-4 δευτερεύοντα στην Ερμιονίδα και να δώσεις στα κτήματα και στην τουριστική υποδομή, όπως και στους οικισμούς άφθονο και καλό νερό.

Μείζονος σημασίας έργο είναι να φέρεις τον Ανάβαλο (όχι να έλθει ή να μας τον φέρουνε) και να κάνει την πιο πάνω δουλειά, ή να την συμπληρώσει.

Μείζονος σημασίας έργο είναι να κάνεις σε 10 χρόνια εκ νέου παραγωγική τη θάλασσά μας.

Μείζονος σημασίας έργο είναι να πείσεις τους βιλάρχες να επενδύσουν πραγματικά στον τόπο μας, σε παραγωγικά και ενεργειακά έργα που θα απασχολούν εργαζόμενους.

Μείζονος σημασίας έργο είναι να οργανώσεις τους αγρότες, ώστε να πάρουν στις πλάτες τους την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής σε σύγχρονες βάσεις, αφού πρώτα τους προσφέρεις της απαραίτητη υποδομή, καλό νερό και δίκτυο διανομής.

Μείζονος σημασίας έργο είναι αυτό που θα καταστήσει την τουριστική υποδομή της Ερμιονίδας εύκολα προσβάσιμη στους ξένους.
Μείζονος σημασίας έργο είναι να θωρακίσεις περιβαλλοντικά την ευαίσθητη Ερμιονίδα.


Δηλαδή πώς είχαν ξεκινήσει; Δηλαδή το θεωρείτε έργο σας; Τότε τι κάνατε 13 ολόκληρα χρόνια; Τι είναι η γραφειοκρατεία; Ασθένεια σαν τη μιλίγκρα; Κατάσταση σύμφυτη των πολιτών; Ντροπή να αποδέχεσθε ως φυσικό σχεδόν φαινόμενο την γραφειοκρατεία στη χώρα μας και συγχρόνως να εμφανίζεσθε ως προορισμένοι να την πατάξετε σαν τον Μέγα Αλέξανδρο και το καταραμένο φίδι.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Λιμένα Πορτοχελίου, δυναμικότητας 149 θέσεων τουριστικών σκαφών»

Επιτέλους και με καθυστέρηση 6 μηνών και μετά από επανειλημμένα διαβήματά μας και παρεμβάσεις εκδόθηκε η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Λιμένα Πορτοχελίου, δυναμικότητας 149 θέσεων τουριστικών σκαφών» στο Τ.Δ.Πορτοχελίου, Δ.Ε.Κρανιδίου, Δ.Ερμιονίδας, Π.Ε.Αργολίδας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο που είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας και η κατασκευή του οποίου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει με όλες τις νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες, μετά από πολλές περιπέτειες φτάνει στην τελική φάση υλοποίησης.

Τόσο η πρόταση όσο και οι μελέτες για αυτό το έργο είχαν ξεκινήσει στην πρώτη δημοτική μας θητεία στον πρώην Δήμο Κρανιδίου το έτος 2000.

«Τάπα στον Ρατσισμό»

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι ΈΛΛΗΝΑΣ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα ελληνικά. Προσβάλλοντας τον Γιάννη, προσβάλλετε το σύνολο των ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Όσο κι αν προσπαθείτε, δεν θα σπρώξετε και τον αθλητισμό, στη «ζούγκλα» την οποία επιδιώκεται».

 «Τάπα στον Ρατσισμό».
Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Ο τρόπος που τα βλέπεις

Για μένα, η φωτογραφία είναι η τέχνη της παρατήρησης. Να βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον σε ένα συνηθισμένο μέρος. Έχω καταλήξει στη διαπίστωση ότι δεν έχει να κάνει με τα πράγματα που βλέπεις, αλλά με τον τρόπο που τα βλέπεις.
Elliott Erwitt 
 

Συστράτευση

Τα ερωτήματα που θέτει ο κύριος Σφυρής είναι εύλογα, και δεν είναι "βαριές κατηγορίες".
Αλλά τι νόημα έχει για τους δημότες η απάντησή τους; Ήδη οι μισοί αντιπρόσωποι είναι στραμμένοι κατά των άλλων μισών, έτσι κάνουν αναγκαία την παρουσία τους. Φυσικά αν με αυτό το πνεύμα αντιπαλότητας, θεμιτό στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, πάμε στις δημοτικές εκλογές, μία από τις δύο παρατάξεις θα "κερδίσει" τον Δήμο.
Έχει όμως η Ερμιονίδα αυτήν την πολυτέλεια;
Η Ερμιονίδα δεν έχει πια παραγωγικές εργασίες, ούτε υποδομές που τις στηρίζουν. Οι μετανάστες φεύγουν, οι νέοι φεύγουν, οι δημότες θα ακολουθήσουν ...... ανεξαρτήτως παράταξης. Έχουν ξανασυμβεί αυτά.
Ο τόπος χρειάζεται συστράτευση για να σωθεί. Τόπους ρημαγμένους, ξεχασμένους από Θεό κι ανθρώπους, τους έκαναν μικρούς παράδεισους οι εμπνευσμένες και ενωτικές τοπικές αυτοδιοικήσεις τους. Μα υπάρχουν τόσο μεγάλες και αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ των δημοτικών Παρατάξεων του τόπου μας; Μεταξύ των αντιπροσώπων;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Το Voyager 1 στα “θολά” όρια του ηλιακού συστήματος

Το απώτατο άκρο του ηλιακού μας συστήματος δεν είναι διακριτό: πρόκειται για μια μεταβατική, “υβριδική” περιοχή, λίγο “ηλιακό σύστημα” και λίγο “διαστρικό διάστημα”.
Το συμπέρασμα ανήκει στους επιστήμονες της NASA που παρακολουθούν το θαυμαστό ταξίδι του Voyager 1, το οποίο ταξιδεύει σε απόσταση 17,6 δισ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο και στέλνει πολύτιμα δεδομένα στη Γη κινούμενο με ταχύτητα 60.000 χλμ/ώρα προς τον αστερισμό του Οφιούχου.
Ορισμένοι επιστήμονες είχαν εκφράσει την άποψη ότι το Voyager 1, που ξεκίνησε το ταξίδι του το 1977, θα είχε εξέλθει του ηλιακού μας συστήματος. Θα είχε δηλαδή διασχίσει την ηλιόπαυση, αφήνοντας πίσω του την τεράστια φούσκα που ονομάζουμε ηλιόσφαιρα: τη “σφαίρα επιρροής” του Ήλιου μας εντός της οποίας κινούνται πλανήτες διαστημικά σώματα και διαστημόπλοια κάτω από ένα πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο.
Τον Αύγουστο του 2012, το Voyager 1 κατέγραψε μια κατακόρυφη πτώση των ηλιακών σωματιδίων, γνωστών και ως ηλιακός άνεμος. Παράλληλα, καταγράφηκε μια απότομη αύξηση στα γαλαξιακά σωματίδια προερχόμενα από όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, το μαγνητικό πεδίο του ήλιου παραμένει ενεργό, παρότι μειωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι το Voyager βρίσκεται εντός της ηλιόσφαιρας.
Η απροσδόκητη είσοδος του Voyager 1 στην μεταβατική ζώνη περιγράφεται σε τρεις νέες εργασίες που δημοσιεύει η επιθεώρηση Science.
Πόσο μεγάλη είναι αυτή η ζώνη; “Κανείς δεν γνωρίζει” παραδέχεται ο Εντ Στόουν, 77χρονος ερευνητής που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Voyager 1 από το 1972 και έχει διατελέσει επικεφαλής του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (Jet Propulsion Laboratory-JPL) της NASA.
“Μπορεί να πάρει μήνες, μπορεί και χρόνια μέχρι να τη διασχίσει” προσθέτει ο Στόουν.
Οι διαστάσεις και η φύση της ηλιόσφαιρας δεν αφορούν μόνο στο ηλιακό μας σύστημα. Το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αντανακλά την ακτινοβολία από άλλες περιοχές του γαλαξία μας καθιστώντας τη ζωή στη Γη εφικτή.
econews

Τώρα είναι καιρός να αλλάξουμε όλοι.

Τώρα, άμα λες ότι άμα δεν λυθεί το πρόβλημα μέχρι τον Οκτώβριο παραιτούμαι .... αγωνιστικά, στη συνείδησή μας είσαι παραιτημένος. Πλησιάζουν, μάλλον τον Μάιο 2014 οι δημοτικές, και είναι λογικό, χωρίς να το θέλουμε όλοι, να ψάχνουμε να βρούμε τι έκανε και τι δεν έκανε μέχρι σήμερα η δημαρχία κυρίου Καμιζή. Το διάστημα που απομένει είναι πολύ μικρό και κατά τον ποιητή .... ραψωδό: " Τώρα στη βάρκα όπου κι αν μπεις άδεια θα φτάσει" .....

Αυτό που μου μένει είναι η συνεχής προσπάθεια του Παντελή Κολυμπάδη, από όποια θέση και να είχε στη διοίκηση του Δήμου, για να γίνει ΠΟΠ η καλλιέργεια της ροδιάς της Ερμιόνης, και μάλιστα για ολόκληρη την περιοχή Ερμιονίδας και όχι μόνον για την Ερμιόνη. Φυσικά εργάστηκαν ως ομάδα πολλοί άξιοι νέοι της Ερμιόνης, και μπράβο τους και μακάρι όλα να τους πάνε κατ' ευχήν. Νομίζω όμως ότι είναι η πρώτη φορά, που με τον Παντελή ο Δήμος Ερμιονίδας ασχολήθηκε με σοβαρή υπόθεση που αφορά το μέλλον μιας σημαντικής καλλιέργειας στον τόπο μας. Νομίζω ότι μέσω του Παντελή ο Δήμος για πρώτη φορά ενεπλάκη σε σοβαρό παραγωγικό έργο. Φανταστείτε ολόκληρη τη διοίκηση του Δήμου να είναι συντονισμένη σε παραγωγικά έργα πνοής, και όχι στην αντιπαλότητα. Χαίρομαι γιατί τον ψήφισα, χαίρομαι για το παράδειγμα του.
Να τονίσω, ότι και τα λίγα κείμενά του που φτάσανε στην δημοσιότητα, ήταν απλά, ουσιαστικά, μακρυά από το κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ αντιπροσώπων. Χαίρομαι που νέα παιδιά μας βάζουν τα γυαλιά.
Χρειαζόμαστε ενωτικό πνεύμα και όχι αντιπαλότητα, χρειαζόμαστε έργα και όχι λόγια, χρειαζόμαστε διαρκή προσπάθεια και όχι προσπάθεια μιας μέρας. Η κρίση είναι μεγάλη και πρέπει να την περάσουμε χωρίς δανεικά. Και ο Δήμος τώρα πρέπει να δώσει το παράδειγμα της ενότητας, και το όραμα της ενότητας είναι ένα και μόνον: ανασυγκρότηση της παραγωγικής Ερμιονίδας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο κόσμος ζητά απαντήσεις για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με την λύση της Πολιτεία και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Διαβάζοντας το άρθρο Δημάρχου κου Καμιζή, με τίτλο «Μεταθέτουν και συγκαλύπτουν τις ευθύνες με απύθμενο θράσος» ( 4/7/2013), που απαντά στην αποκαλυπτική μου επιστολή  που εξηγούσε τις ποινικές ευθύνες του Δημάρχου( ΦΕΚ 597/14/3/2013, για την μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας) το μόνο που έχω να πω είναι : « Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν τις απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:
1.       Δημιουργήθηκαν νέες χωματερές στο Κρανίδι, Δίδυμα, Πόρτο Χέλι, Κοιλάδα και σε όλη την Ερμιονίδα;
2.       Ανοίχτηκε η κλειστή χωματερή στο Ρορρό Θερμησίας;
3.       Ανοίχτηκε η παλιά χωματερή στα Δίδυμα, ενώ είχε βγει κονδύλι αποκατάστασης;
4.       Αποκαταστάθηκε  η χωματερή στα Δισκούρια;
5.       Έγινε προσπάθεια να επαναλειτουργήσει η χωματερή στα Δισκούρια;
6.       Αμφισβητούνται οι φωτογραφίες με τις παράνομες χωματερές που δημιουργήθηκαν;
7.       Μπαζώθηκε με σκουπίδια η λίμνη βοθρολυμάτων στο βιολογικό σταθμό Κρανιδίου;
8.       Προετράπησαν , και μερικές φορές απειλήθηκαν  ενδεχομένως ,με την παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους ,  οι Πρόεδροι για να ανοίξουν τις χωματερές των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων;
9.       Είναι νόμιμες οι ενέργειες που έχουν γίνει από την δημοτική αρχή για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων;
10.   Είναι ψέματα ότι θα δώριζε ο Δήμαρχος τον δεματοποιητή και δεν θα πήγαινε κανένα σκουπίδι στα Δίδυμα, όπως έλεγε προεκλογικά;
11.   Είναι ψέματα ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης της Δημ. Αρχής, ρίχνατε χύδην τα

Ο Δήμος δεν είναι μόνον για τα σκουπίδια,το πόσιμο νερό και την αποχέτευση..............

Πάνε καμιά τριανταριά χρόνια που φίλος είχε κάνει την παρακάτω επισήμανση για τα εξοχικά:
"Πήρε χρήμα ο κάτοχος του αγροτεμαχίου, πήραν χρήμα οι πολιτικοί μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες, πήραν χρήμα οι εργολάβοι, πήραν χρήμα οι εργάτες και τεχνίτες, αλλά όταν τελειώσει η κατασκευή, η λειτουργία 60 εξοχικών δεν μπορεί να ταΐσει μια οικογένεια στην Ερμιονίδα."
Και αυτά τότε που το δανεικό χρήμα, όπως και το χρήμα της διαπλοκής έρεε άφθονο. Δηλαδή, τότε, την καλή εποχή, αν το κάθε εξοχικό άφηνε 500 ευρώ το χρόνο ως εισόδημα, τότε τα 60 εξοχικά άφηναν στον τόπο ένα καλό εισόδημα της τάξης των 30000 ευρώ σε μια οικογένεια. Για μέσους όρους φυσικά μιλάμε.
Σήμερα; Στο μέλλον;
Από τη λειτουργία λοιπόν των υπαρχόντων εξοχικών, δεν πρόκειται να ζήσει ο τόπος. Δεν έχουν με τη μεγάλη κρίση χαθεί μόνον εισοδήματα, αλλά και κάθε είδους περιουσίες. Δεν πρόκειται, για χρόνια, να σηκώσει κεφάλι η κατασκευή εξοχικής κατοικίας στην Ερμιονίδα, και οι εξοχικάρχες θα καταναλώνουν ελάχιστα προϊόντα και υπηρεσίες του τόπου μας.
Γι΄ αυτό πρέπει να γυρίσουμε στις παραγωγικές μας εργασίες. Θέλουμε νερό για να ποτίζουμε τη γη μας. Είναι πιο αναγκαίο σήμερα και από το πόσιμο νερό. Θέλουμε αυστηρά μέτρα για να ξαναγίνει η θάλασσά μας παραγωγική. Θέλουμε με κάθε τρόπο να σταθεί στα πόδια του ο τουρισμός μας, το ξενοδοχείο, τα νοικιαζόμενα δωμάτια, η εστίαση. Θέλουμε Μονάδες παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και από τον άνεμο.
Εδώ καλείται ο Δήμος να δώσει τον αγώνα υπέρ πατρίδος, δηλαδή υπέρ Ερμιονίδος. Δουλειές θέλει ο κόσμος, πραγματικές παραγωγικές δουλειές για να σταθεί στον τόπο του.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Μπαράζ απολύσεων εργαζομένων στο «Barceló Hydra Beach»

ΠΗΓΗ: argolikeseidiseis
 Σε μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και σε ταυτόχρονη πρόσληψη νέων (πρακτικάριων), οι οποίοι, όμως, παίρνουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές, (180€ από τον εργοδότη και άλλα τόσα από τον ΟΑΕΔ), προχωράει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Barceló Hydra Beach», στην περιοχή της Θερμησίας.

Ήδη, έχουν απολυθεί περίπου 100 εργαζόμενοι (οι 20 πολύ πρόσφατα), με διάφορα προσχήματα. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην κουζίνα απασχολούνται 11 πρακτικάριοι και 9 εργαζόμενοι με κανονικό μισθό. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία αξιοποιεί τα «δώρα» της κυβέρνησης για τσάμπα εργάτες στα πλαίσια της υποτιθέμενης μαθητείας.

Η γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε αγωνιστική παρέμβαση μαζί με τους απολυμένους του ξενοδοχείου «Barceló Hydra Beach» καθώς και κατοίκους της περιοχής, χθες το απόγευμα ,έξω από το ξενοδοχείο. Κλιμάκιο από την επιτροπή απολυμένων και μέλη του ΠΑΜΕ, συναντήθηκαν με στελέχη του ξενοδοχείου όπου απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Το ΠΑΜΕ καθώς και οι απολυμένοι εργαζόμενοι

Σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Άργος, Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013
Δελτίο Τύπου προς δημοσίευση

Σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας
«ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την σύσταση και έναρξη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με διακριτικό τίτλο «Φ.Α.Φ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» και έδρα στον Δήμο Άργους – Μυκηνών.
Σκοποί της εταιρείας είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των Ελληνικών Φαρμακευτικών, Αρωματικών Φυτών. Η προώθηση της έρευνας για την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και
χρήση τους, καθώς και των προϊόντων που προκύπτουν από αυτά. Η διάδοση της τεχνογνωσίας και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης του αντικειμένου με γνώμονα την αειφόρο
ανάπτυξη και την ανάπτυξη της υπαίθρου.
Για την επίτευξη των σκοπών της, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε νόμιμο μέσονόπως ενδεικτικά: να πειραματίζεται με νέες καλλιέργειες και να δημιουργεί νέα προϊόντα, να εκδίδει ενημερωτικά – βιβλία – περιοδικά έντυπης ή ηλεκτρονικής μορφής για θέματα σχετικά με το αντικείμενο της, να δικτυώνεται – συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς και επαγγελματικές ή άλλες
οργανώσεις, να οργανώνει συμπόσια, σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις σε τοπικό επίπεδο και να συμμετέχει με εκπροσώπους της σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να παράγει πρότυπα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει την εγκατάσταση τριών δοκιμαστικών αγρών στις περιοχές των δήμων Ερμιόνης και Κουτσοποδίου του Ν. Αργολίδας καθώς και του δήμου
Λεβιδίου του Ν. Αρκαδίας. Η εγκατάσταση των αγρών θα γίνει τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2013 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, είδη και ποικιλίες των φυτών ρίγανη,
φασκόμηλο, σιδερίτη, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, θυμάρι, δενδρολίβανο, κρίταμο, μέντα, λεβάντα κ.α.
Η εταιρεία έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία, με το Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και την Τακτική Ερευνήτρια Δρ. Ελένη Μαλούπα, οι ακριβείς όροι της οποίας καθώς και οι σχετικές διαδικασίες θα οριστικοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του εργαστηρίου για:
το πολλαπλασιαστικό υλικό, την σωστή εγκατάσταση και διαχείριση των δοκιμαστικών αγρών, την συλλογή, μεταποίηση, τις ποσοτικές και ποιοτικές αναλύσεις των προϊόντων και των
αιθέριων ελαίων.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Μ.Κ.Ε.
3ο χλμ. Άργους – Τριπόλεως, 212 00 Άργος.
Τηλ: 27510 69720
Φαξ: 27510 69216

Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, μια αγκαλιά

Γιατράκου 2, πλατεία Αυδή. Η αυλή του εγκαταλειμμένου διώροφου κτίσματος στην «καρδιά» του Μεταξουργείου έχει αποκτήσει μια απρόσμενη κινητικότητα, τις τελευταίες ημέρες. Κόσμος μπανοβγαίνει σ' αυτή. Ανθρωποι όλων των φυλών -και Ελληνες- ρωτάνε τι συμβαίνει. Περνώντας την καγκελόπορτά της συναντάνε την πολυφυλετική ομάδα «Vice Versa», η οποία χωρίς φωνασκίες και μανιφέστα κάνει πολιτική μέσα από το θέατρο, γυρνώντας την πλάτη σε κάθε μορφής διάκριση. Οι «ηθοποιοί» της παράστασης της πολυφυλετικής ομάδας «Vice Versa», στο φυσικό σκηνικό της αυλής, στην πλατεία Αυδή Εκτάκτως, λόγω αθρόας προσέλευσης, αύριο και το Σάββατο η ομάδα παρουσιάζει ξανά στην αυλή την τελευταία της παράσταση «Thαt's Life». Οσοι τη δουν, θα διαπιστώσουν ότι δίπλα στους Ελληνες σπουδαστές, ηθοποιούς, συνταξιούχους και μαθητές Δημοτικού σχολείου βρίσκονται ισότιμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τη Συρία, την Κένυα και την Ουκρανία...
Παράσταση-ντοκουμέντο
«Η ομάδα δεν κραυγάζει αντιρατσιστικά συνθήματα. Ζει όμως και δείχνει στην πράξη τι θα πει συνύπαρξη. Η σκέψη μας ήταν να τραβήξουμε την κουρτίνα και... η πολυπολιτισμική πλατεία να συναντήσει τον εαυτό της», μας λέει η σκηνοθέτις Αγγελική Γκιργκινούδη, η οποία μαζί με τη «Vice Versa», τον Μπακάρ από τη Συρία, τον Ηλία από την Κένυα, την Ανία από τη Ρωσία, τη Σβετλάνα από την Ουκρανία, και τους Ελληνες της παρέας, ανθρώπους από τις 4 ηπείρους που όμως ζουν στην Ελλάδα, συνέθεσε το «Thαt's Life».
 Περισσότερα στην πηγή:enet

Τίποτα δεν κατάλαβα

ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ

Από αυτό, τίποτα δεν κατάλαβα.

Έχοντας όμως παρακολουθήσει σχεδόν τα πάντα, βγάζω τα παρακάτω συμπεράσματα:

Οι παλιές χωματερές όχι απλά "έπρεπε να κλείσουν" αλλά "έπρεπε να είχαν κλείσει" σύμφωνα με οδηγία της ΕΚ, και η οδηγία δεν εξετάζει λεπτομέρειες, ούτε τι λένε Δήμοι, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Υπουργεία. Βάζει ΠΡΟΣΤΙΜΑ και δεν αστειεύεται, και πολύ καλά κάνει.
Εμείς είχαμε λοιπόν χωματερές, αρχικά σε κάθε Κοινότητα και στη συνέχεια στους Δήμους Ερμιόνης και Κρανιδίου με κυρίαρχες χωματερές των Δισκουριών και του Κροθιού. Περιέργως κάθε τόσο έπιαναν φωτιά, αυτανάφλεξη, εμπρησμός δεν πολυενδιαφέρει. Το βέβαιο είναι ότι οι φωτιές δεν έσβηναν "πρόθυμα", δηλαδή θεωρούντο ένα μέσο για να γίνονται στάχτη τα σκουπίδια. Tο ίδιο γινότανε στις περισσότερες χωματερές της χώρας.
Τον σχεδιασμό για τον χώρο δεματοποίησης  του Σταυρού τα έγγραφα λένε ότι τον αποδέχτηκε η Παράταξη του κυρίου Σφυρή, και του κυρίου Λάμπρου με πολύ μικρές επιφυλάξεις, και η αδιαφορία των κατοίκων Διδύμων ( άρα εμμέσως τον αποδέχτηκαν, μη γνωρίζοντας ότι θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε).
Όμως ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, από ψηλά τι έβλεπε; Έβλεπε ότι το 90% των σκουπιδιών που παράγονται στην τουριστική Ερμιονίδα δεν παραμένουν πια στο έδαφός της, αλλά πάνε σε μια θέση πολύ μακριά τους, σε μια θέση όπου τα γύρω χωριά παράγουν ελάχιστα σκουπίδια. Ο παρατηρητής αυτό βλέπει, και δεν νοιάζεται ποιοι σχεδίασαν και ποιοι αποδέχτηκαν.
Όμως τις εποχές αυτές ακόμη επιτρεπόταν η κατασκευή ΧΥΤΑ, κατασκευή που ΔΕΝ προώθησε, ούτε ο Δήμος Κρανιδίου, ούτε της Ερμιόνης. Γιατί; Για τον απλό λόγο, ότι έπρεπε να μετατρέψουν τις χωματερές Δισκουριών και Κροθιού σε ΧΥΤΑ, τη στιγμή που η Νομαρχία τους έδινε τη "λύση" να βγάλουν έξω από την κύρια περιφέρεια τους τα σκουπίδια. Ο μεν Δήμος Ερμιόνης κυριολεκτικά έξω, ο δε Κρανιδίου, μέσα μεν αλλά τελείως έξω από την τουριστική του περιοχή.
Ο Δήμος Ερμιονίδας προλάβαινε να φτιάξει ΧΥΤΑ, αλλά και αυτός δεν έκανε τίποτα, για τους ίδιους λόγους. Οι κάτοικοι των χωριών που μικρή σχέση έχουν με τον όγκο των παραγομένων απορριμμάτων δεν θα δέχονταν ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και θα υποχρέωναν τον Δήμο για ΧΥΤΑ στις περιοχές που παράγουν το 90% των απορριμμάτων, και αυτό περιβαλλοντικά είναι δίκαιο. Το περίεργο είναι ότι ο νυν Δήμαρχος  μας ξαναθυμίζει ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα είχε "λύση" να τα πάει στα Λιόσια. Καλά δεν ήξερε ότι αυτό νομικά δεν είναι δυνατό, και σήμερα έγινε δυνατό για λίγους μήνες με ειδική ΚΥΑ που δεν θα επαναληφθεί; Μάλλον απύθμενη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων.
Έχοντας λοιπόν στρωμένη τη "λύση" του Σταυρού,ο Δήμος Ερμιονίδας την έφερε στη σημερινή κατάσταση, ενώ από την αρχή θα μπορούσε να φτιάξει ΧΥΤΑ. Και αν λέει ότι πήγαινε τα χύμα απορρίμματα και τα άδειαζε εκεί νομίμως, ας μας δείξει τα παραστατικά.
Πιστεύω όλα τα άλλα είναι κοκορομαχίες της "τάξης" των αντιπροσώπων μας η οποία μετά τις εκλογές αυτονομείται από τους Δημότες, κοκορομαχίες για το ποιος φταίει, ποιος έχει την ευθύνη και τα παρόμοια.
Απύθμενο θράσος είναι να υποτιμούν οι αντιπρόσωποί μας την νοημοσύνη ενός εκάστου Δημότη. Όλοι οι Δημότες βλέπουν αυτό που βλέπει και ο ανεξάρτητος παρατηρητής, αυτό που δεν θέλουν να δουν οι πρώην, νυν και τέως αντιπρόσωποί μας.
Όπως δεν θέλουν να δουν ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε σχεδόν για κανένα φλέγον θέμα της Ερμιονίδας. Και φυσικά φλέγον θέμα δεν είναι το Φράχθι.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

9η δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απ. Γκάτσος"



Ένα παιχνίδι για βασιλιάδες!
Παρασκευή 5-7-13, 7-8.30 μ.μ.

Καλοκαιρινή εκστρατεία Καινοτομίας και Δημιουργικότητας
(9η συνάντηση)
Ο κόσμος στη Βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος           

Γιατί μας κοροιδεύουν ;

Αριστείδης Τέλης, Άαχεν
 
Γιατί μας κοροιδεύουν ; Μας θεωρούν ηλιθίους ;
Tην 4η Αυγούστου 2011, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο νόμος 4002/11, ο οποίος στο άρθρο 66 προσθέτει άρθρο 14Β στο 14Α του ν.3429/2005, το οποίο επιγράφεται:
«Κατάργηση , συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων»
Και αναφέρει στην παρ.1:
«Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού: α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία … «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. ΑΕ)» … αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών …»
 Xρειαζόταν η Π.Ν.Π. αφού υπήρχε ψηφισμένος νόμος με το ίδιο περιεχόμενο;
Τι σκοπό είχε η όλη "τρικυμία εν....ποτηρίω";
Αν ξέρει κανείς ή μπορεί να εξηγήσει ας μας ενημερώσει

Γιορτή Αγροτουρισμού Επιδαύρου



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρασκευή 5- Σάββατο 6- Κυριακή 7 Ιουλίου


Παρασκευή 5 Ιουλίου
Έναρξη της Έκθεσης

Εγκαίνια από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη & το Δήμαρχο Επιδαύρου κο. Κωνσταντίνο Γκάτζιο.
Αφιέρωμα στο Λάδι, την Ελιά & το Κρασί
Ελαιογευσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προσκεκλημένος Ομιλητής Καθηγητής κος. Κυριτσάκης Απόστολος.
Απόδοση τιμών στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για τη χρόνια προσφορά του στην Έκθεση.

Σάββατο 6 – Κυριακή 7 Ιουλίου
Εκδήλωση Μαγειρικής με το διακεκριμένο σεφ Ηλία Σκουλά  και τις σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Αργολίδας & Αρκαδίας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο Γιάννης Χαρούλης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Χαΐνηδες τραγουδούν στο Ναύπλιο

Ο ΔΟΠΠΑΤ και η ΑΡΤΥΣ παρουσιάζουν το πρόγραμμα του Μουσικού Ιουλίου στο Ναύπλιο.

 

 Ο Ιούλιος στο Ναύπλιο είναι γεμάτος μουσική. Μια πλειάδα από γνωστούς καλλιτέχνες δίνουν κάθε Παρασκευή του Ιουλίου ραντεβού με τους φίλους της μουσικής στον χώρο της Αρβανιτιάς, κάτω από το φωτισμένο Παλαμήδι. Την αρχή κάνει στις 5/7 ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο Γιάννης Χαρούλης. Ακολουθεί ο «κλασικός» Θάνος Μικρούτσικος με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη στις 12/7 και συνεχίζει ο δωρικός Σωκράτης Μάλαμας στις 19/7. Τον Μουσικό Ιούλιο θα κλείσουν οι παραδοσιακοί Χαΐνηδες στις 26/7.
Πρόγραμμα
5/12 Γιάννης Χαρούλης
12/7 Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου & Κώστας Θωμαίδης
19/7 Σωκράτης Μάλαμας
26/7 Χαίνηδες
Ώρα έναρξης 9 μμ
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ προπώληση & 12 ευρώ ταμείο
Σημεία Προπώλησης:
* Δημαρχείο Ναυπλίου (Πλατεία Τριών Ναυάρχων)
* Γραφεία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ (Κολυμβητήριο Ναυπλίου)
* Καφέ Ξένον (Πλατεία Συντάγματος)
* Ταβερνείο Δίκυκλο (Αιγίου & Μπουμπουλίνας)
Παραγωγή: Αρτύς, www.artys.gr , Τηλ. 210 6452420 – 425
Επικοινωνία: Χρυσούλα Παπαΐωάννου, Τηλ: 6945 237301

ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η συνέντευξη

του πρώτου δασκάλου με σύνδρομο Down

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

 

"Το μεγαλύτερο έλλειμμα της κοινωνίας είναι ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την διαφορετικότητα"
 
Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down.
Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο. Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την "καθυστέρηση" και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά.
 
Ο Πάμπλο Πινέδα τελείωσε τις σπουδές του παιδαγωγού και αυτό το Μάρτη έκανε την πρακτική εξάσκηση στην Κόρδοβα. Ο Πινέδα αυτήν την εποχή προετοιμάζεται για τις εξετάσεις για την άδεια