Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

η εποχή που η Χρυσή Αυγή... άλωνε τις πίστες

Άρθρο της Βίβιαν Μπενέκου

 Την ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έσπερναν τον τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας και στη Βουλή οι προπηλακισμοί των βουλευτών ήταν καθημερινοί, τις μέρες που μερίδα του Τύπου έδινε αγώνα για να καταδείξει το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης και η κοινωνία παρακολουθούσε σαστισμένη, οι λαμπεροί άνθρωποι του τραγουδιού στο όνομα των οποίων ο κόσμος... πίνει νερό, μιλούσαν υπέρ των νεοναζί.
Κάποιοι, μάλιστα, δεν δίστασαν να υψώσουν τα χέρια σε ναζιστικό χαιρετισμό, εις επίρρωση των δηλώσεών τους! Ήταν η εποχή που η Χρυσή Αυγή... άλωνε τις πίστες με σύμμαχο τους τραγουδιστές που «νομιμοποιούσαν» το έργο της.
Ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Βέρτης, αλλά και ο Πέτρος Γαϊτάνος, λατρεμένοι οι περισσότεροι από το κοινό, που σε ανύποπτο χρόνο πήραν... θέση, σήμερα παραμένουν σιωπηροί, αφού οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια υπεράσπισή της από δημόσια πρόσωπα. Πλέον, η βαρύτητα παρόμοιων δηλώσεων θα ήταν αβάσταχτη...


Ολόκληρο το άρθρο:   topontiki

Δήλωση του Αλκίνοου Ιωαννίδη "Δεν μπορείς να απέχεις!"

Δήλωση του Αλκίνοου Ιωαννίδη πριν από την συναυλία για τις Σκουριές.
 Για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ


Το 1ο Fougaro Jazz Festival στο Ναύπλιο


FOUGARO JAZZ FESTIVAL #1
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
Ναύπλιο
4 Μουσικά σχήματα, 16 Κορυφαίοι Μουσικοί,

σ' ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, από τα παραδοσιακά στοιχεία της Jazz μέχρι τις πιο σύγχρονες μορφές της.
Το Φουγάρο συμβάλλοντας δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα,
καθιερώνει τον ετήσιο θεσμό του Fougaro Jazz Festival ξεκινώντας από φέτος,
με δυο βραδιές αφιερωμένες στη μουσική της ελεύθερης έκφρασης.

Το Φουγάρο, εκφράζοντας τη βαθιά του αγάπη για το μοναδικό αυτό μουσικό είδος που κατέκτησε τον κόσμο, φιλοξενεί για δυο μέρες την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου τέσσερα κορυφαία ελληνικά κουαρτέτα που έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στην ιστορία της jazz σκηνής.
Τα κουαρτέτα των Χάρη ΛαμπράκηΤάκη ΜπαρμπέρηΛευτέρη Χριστοφή και Γιώργου Τρανταλίδη θα κατακλύσουν το Φουγάρο με τους ρυθμούς και τις αρμονίες τους και θα μας παρασύρουν σε ένα μελωδικό ταξίδι με αφετηρία τον Αμερικανικό Νότο του περασμένου αιώνα και με σταθμούς από την Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή μέχρι την Ινδία και την Αυστραλία.
Αυτοσχεδιασμοί αλλά και κλασικές jazz μελωδίες από 16 δεξιοτέχνες στο είδος μουσικούς θα πλημμυρίσουν για δυο νύχτες το Ναύπλιο, δίνοντας στο κοινό του Φουγάρου μια αυθεντική γεύση από το κοσμοπολίτικο και μποέμ σύμπαν της jazz!
Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα απολαύσουμε επιλεγμένες jazz μελωδίες από τη διεθνή δισκογραφία. Και για τους λάτρεις του βινυλίου την εμπειρία του Φεστιβάλ συμπληρώνει η έκθεση Vintage Jazz Vinyl Covers, με εξώφυλλα ιστορικών δίσκων βινυλίου.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Fougaro Jazz Festival #1, με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Jazz, και όχι μόνο, έχει ο Χάρης Καββαδίας.
"Η Jazz είναι Ελευθερία" Thelonious Monk
Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έγραψε ιστορία η Εθνική πινγκ-πονγκ!




Περηφάνια, παραλήρημα ενθουσιασμού και ρίγη συγκίνησης!
 
Η εθνική μας ομάδα των ανδρών έγραψε ιστορία απόψε στο Σβέσατ και θα είναι στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στον θεσμό!
 
Θριάμβευσε με 3-1 απέναντι στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος, την Πορτογαλία, μπήκε στα ημιτελικά κι ό,τι και να γίνει στη συνέχεια θα έχει τη μέγιστη τιμή και τη χαρά να είναι στο πόντιουμ των νικητών, αφού δεν υπάρχει ματς για τις θέσεις 3-4.
Είναι μία κορυφαία στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι έρχεται να καταδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι στους χαλεπούς καιρούς και μπροστά στη μικρή βοήθεια της πολιτείας η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εξακολουθεί να μεγαλουργεί, να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και να χαρίζει χαμόγελα στους Έλληνες φιλάθλους!
Ο Παναγιώτης Γκιώνης (που σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες), ο Κώστας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

35000 φωνές ενωμένες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στα ορυχεία της βόρειας Χαλκιδικής σε μια συναυλία που διήρκησε 6 ώρες




Χαρακτηριστικά διαδήλωσης πήρε η μεγαλειώδης συναυλία στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, ενάντια στην ποινικοποίηση και τη στοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Πάνω από 35.000 (ίσως περισσότερες) φωνές έδωσαν τη δική τους απάντηση στην άθλια κυβερνητική προπαγάνδα ότι στο ένα άκρο βρίσκονται οι νεοναζί και στο άλλο … οι «τρομοκράτες» από τις Σκουριές και οι κοινωνικοί αγώνες.  Δεκάδες χιλιάδες, όχι μόνο τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας,  Χαΐνηδες, Παύλος Παυλίδης και B-Movies), αλλά φώναξαν συνθήματα τύπου «ελάτε να μας συλλάβετε» με εκατοντάδες να φορούν τα μπλουζάκια «Χαλκιδική SOS».  Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που εξήγησαν το χρονικό του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, τις πολυεθνικές εταιρείες και την καταστροφή του περιβάλλοντος.  Οι εκπρόσωποι του «γαλατικού χωριού» κάλεσαν τον κόσμο να συνεχίσει να μάχεται και να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις άδικες προφυλακίσεις και διώξεις και στα τρομολαγνικά σενάρια της κυβέρνησης.
ierissiotes

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝIA ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ένα επίκαιρο παραμύθι

Του Βασίλη Γκάτσου

Μια φορά κι έναν καιρό,

Τα πολύ πολύ παλιά χρόνια, οι τότε κάτοικοι του Σπηλαίου Φράχθι είχαν μάθει να καλλιεργούν τη γη και να κάνουν κοπάδια. Ως ποιμένες και καλλιεργητές άρχισαν να απλώνονται στη γη της Ερμιονίδας αναζητώντας εύφορη γη και βοσκοτόπια. Το κύριο εργαλείο τους ήταν η φωτιά. Διαπίστωναν όμως ότι μετά από λίγα χρόνια το χωράφι έχανε τη δύναμή του και γινόταν όλο και λιγότερο παραγωγικό. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βάζουν νέες φωτιές και να κάνουν νέα πεδινά χωράφια. Από την άλλη, οι βοσκοί είχαν και αυτοί ανάγκη νέων βοσκοτόπων και για τον πρόσθετο λόγο, ότι τους έδιωχναν από τις καλλιέργειες οι αγρότες. Πέρασαν τα χρόνια δηλαδή οι αιώνες, και οι ανάγκες της ζωής περιόρισαν τα δάση δραματικά και άπλωσαν τα χωράφια σε επικλινή εδάφη και ρεματιές. 'Νίκησε' ο άνθρωπος τη φύση με το φοβερό όπλο της φωτιάς.

Τότε όμως η φύση πήρε την εκδίκησή της. Τα νερά της βροχής ξέπλεναν το γυμνό έδαφος, κατέτρωγαν τα χρήσιμα υλικά του, μετέφεραν χαλίκια και πέτρες στα πεδινά, και το έδαφος 'ξεπλύθηκε' σε τέτοιο βαθμό που η παλιά παραγωγικότητά του, έγινε παραμύθι για τους νεότερους.

Μόλις είχαν μάθει να σκάβουν πηγάδια, αλλά το πηγάδι δεν ήταν φοβερό σαν τη φωτιά. Όσα πηγάδια και να άνοιγαν, το νερό που η φύση μάζευε στο υπέδαφος δεν επηρεαζόταν.
Μόλις είχαν μάθει να φτιάχνουν αγκίστρια, δίκτυα, να παγιδεύουν τους τόνους στα Θυνεία, αλλά τα ψάρια γελάγανε με αυτά τα εργαλεία.

Κάποτε οι άνθρωποι κατανόησαν αυτό που συμβαίνει με τις φωτιές και το έδαφος, και η ηγετική τους ομάδα έβαλε νόμους για τα δάση και υποχρέωσε όλους τους καλλιεργητές τα μεν επικλινή εδάφη να τα καλλιεργούν φτιάχνοντας πεζούλες για να συγκρατούν το χώμα, και στα ρέματα να φτιάχνουν κάθετες πεζούλες για να συγκρατούν τα γόνιμα χώματα που κατέβαιναν με τις βροχές. Έτσι δόθηκε μια σωτήρια τεχνική λύση που επανέφερε το έδαφος σε ικανοποιητικά επίπεδα παραγωγικότητας. Συγχρόνως είχαν διαπιστώσει τη δύναμη της κοπριάς, η οποία τέθηκε στην υπηρεσία των καλλιεργητών.

Έδωσαν, όπως θα λέγαμε σήμερα, οικολογική λύση. Δηλαδή μια λύση λογική για τον οίκο τους. Η φυσική λύση ήταν να επιστρέψουν στην κατάσταση του κυνηγού και να αφήσουν τη φύση να δημιουργήσει πάλι τα δάση της. Όμως ήθελαν να ζουν αυτό που ήσαν τώρα, ποιμένες και παραγωγοί σε αγροτικούς οικισμούς κι όχι νομάδες. Με τη λογική, την τότε επιστήμη και το σεβασμό στη φύση, έδωσαν λύση.


Σήμερα τα όπλα που έχουμε είναι φοβερά. Γεωτρήσεις που όχι μόνον αφάνισαν τα υπόγεια νερά, αλλά έφεραν στη θέση τους τη θάλασσα. Λιπάσματα και φυτοφάρμακα που δηλητηριάζουν γη, επιφανειακά και υπόγεια νερά και παράκτια ύδατα. Αλιευτικά εργαλεία που ήδη έχουν σαρώσει το βασίλειο του Ποσειδώνα. Εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα που αφήνουν πίσω τους βουνά απορριμμάτων  ικανά να βλάψουν ανεπανόρθωτα, γη, υπόγεια νερά, θάλασσα, ατμόσφαιρα.

Βρισκόμαστε λοιπόν μέσα στο παλιό παραμύθι. Στη φάση που πρέπει να δώσουμε γενική οικολογική λύση, για τη σωτηρία του οίκου μας.Να σώσουμε την περιοχή μας από τα ..... κατορθώματά μας. Για την Ερμιονίδα και τα νησιά της αυτό είναι το πρώτιστο, και το έχει πλέον συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος, από τον πιο απλό έως τον ειδικό επιστήμονα.

Δεν είναι λοιπόν ο Δήμος για να υπηρετήσει πρωτίστως τους δημότες του στην καθημερινότητά τους, αλλά για να δώσει σωτήριες λύσεις σε αυτά τα επείγοντα θέματα. Μία τράπεζα παραπάνω, δύο τρία κτίρια ανακαινισμένα επιπλέον, δύο τρεις επιπλέον μεταμορφώσεις δρόμων και πλατειών, δυο τρεις διευκολύνσεις, δύο τρεις ομιλίες, μια καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, δεν είναι το ζητούμενο για τον τόπο μας και τον Δήμο μας.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Στο στόχαστρο Επιθεωρητών, οι υπεύθυνοι, για την παράνομη χωματερή στην Βερβερόντα


Τετραμελές κλιμάκιο, αποτελούμενο από Επιθεωρητές της ομάδας εκκαθάρισης, της πρώην ΔΕΠΟΣ, επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά χθες, την εδαφική έκταση που βρίσκεται στην Βερβερόντα, η οποία έχει μετατραπεί σε παράνομη χωματερή, με αποτέλεσμα να… σιγοκαίγεται συχνά-πυκνά, το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
 

Τα τέσσερα στελέχη, που υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών, τον μελλοντικό δηλαδή κρατικό φορέα, διαχείρισης και  δικαιοδοσίας της εν λόγω έκτασης, κυριολεκτικά «τα έχασαν», ενώπιον του αποκρουστικού  θεάματος, που κυριαρχεί  σε μια έκταση,  αρκετών στρεμμάτων,  στην «καρδιά» του οικισμού της Βερβερόντα, με τα χύδην και μισοθαμμένα σκουπίδια, να δεσπόζουν και να συνθέτουν, ένα τριτοκοσμικό σκηνικό,  που σίγουρα δεν αρμόζει στην αισθητική εικόνα, ενός δημοφιλούς παραθεριστικού προορισμού, όπως εκτιμάται η ευρύτερη περιοχή, του Πόρτο χελιού.
Οι εντεταλμένοι του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», αναμένεται μετά την αυτοψία που διενήργησαν, να συντάξουν σχετική έκθεση, την οποία θα κοινοποιήσουν, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην Περιφέρεια Αργολίδας, αλλά και στους καθ’ ύλη αρμοδίους, του Δήμου Ερμιονίδας.
Για το θέμα ενημερώθηκε την περασμένη Τρίτη, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της  περιοχής, και ο Αντιεισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών, του Ναυπλίου.

Πηγή: http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr

για όταν δεν κάνει ξαστεριά & μόνο χλευαρίζει............

απελπισίας το ανάγνωσμα

μια φορά κι έναν καιρό
έκανα τα πικρά, γλυκά
έδινα τόπο στην οργή
αγάλι-αγάλι καρτερούσα την αγουρίδα, να γίνει μέλι
. . .
και πέρναγε ο καιρός
κι η ζωή
περιμένοντας,
αισιοδοξώντας και περιμένοντας,
περιμένοντας,
περιμένοντας,
περιμένοντας,
περιμένοντας
. . .

νάστε καλά και να φέρεστε καλύτερα!


Ο κόσμος συχνά μπορεί να λέει εξαιρετικά επώδυνα σχόλια. Σκεφτείτε, έχετε ακούσει ποτέ απαράδεκτα σχόλια σχετικά με κάτι που εσείς βιώνετε;
Προσπαθήστε να μπείτε στην θέση του γονέα με παιδί με σύνδρομο Down.

Τα μωρά με το σύνδρομο γεννιούνται με 47 χρωμοσώματα αντί για 46, και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους ποικίλει. Υπάρχουν όμως μερικά κοινά φυσικά σημάδια που συνοδεύουν τα παιδιά με το σύνδρομο, τα οποία συχνά αποτελούν την αρχή για μια αγενή συμπεριφορά αλλά και για κακεντρεχή σχόλια, που οδηγούν στον υποβιβασμό των παιδιών αλλά και κατ’ επέκταση των γονέων.

Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καν, πως γίνονται αγενείς και προσβλητικοί.


Το blog “The Stir” ζήτησε από τους γονείς των παιδιών με το σύνδρομο να μοιραστούν μερικά από τα σχόλια που ακούν συχνότερα για τα υπέροχα παιδιά τους.

1. «Μοιάζει τόσο φυσιολογικό».
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ σε αντίθεση με τι;;

2. «Λυπάμαι τόσο πολύ».
Για ποιον λόγο λυπούνται, ρωτά η Jennifer Lister, μητέρα της

Με σήμα θα πωλείται το ελληνικό γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα



Με σήμα θα πωλείται το ελληνικό γάλα και γαλακτοκομικά προϊόνταΣε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, τον «Κανονισμό απονομής σήματος ελληνικού προϊόντος για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα», με τον οποίο διασφαλίζεται η λειτουργία ενιαίου και ομοιογενούς πλαισίου αξιόπιστων, αμερόληπτων και αποτελεσματικών διαδικασιών ελέγχου και απονομής του ώστε «σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται ο σαφής διαχωρισμός του γάλακτος ελληνικής προέλευσης, από γάλα άλλης προέλευσης, σε όλα τα στάδια παραγωγικών διαδικασιών».

Η Επιτροπή έχει ήδη εκδώσει σχέδιο κανονισμού για την απονομή του ελληνικού σήματος στα αλκοολούχα ποτά, και τώρα έθεσε από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, (σύμφωνα με το άρθρο 187 του ν. 4072/2012), τον δεύτερο κανονισμό. Καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης είναι η 25η Οκτωβρίου 2013.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «με τον υπό διαβούλευση κανονισμό ορίζεται ως Φορέας Απονομής και Ελέγχου του Σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ) και καθορίζονται με λεπτομέρεια όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του ελληνικού σήματος στα σχετικά προϊόντα.

Η Επιτροπή, δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου Κανονισμού για την προστασία της

«σύνδρομο φυσιολογικό»

Πως να δώσετε στους γονείς

μια προγεννητική διάγνωση

(σατυρικό)


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό
Journal του Down’s Syndrome Association,
τεύχος 113, σελ. 17.
                                          Μετάφραση: Παπαχρήστου Άννα

Προειδοποίηση:
αυτό το άρθρο έχει σαν στόχο
να αναδείξει ένα σοβαρό θέμα με ενδιαφέροντα τρόπο.
Δεν θέλει να προσβάλλει κανέναν,
εκτός πιθανόν από τους γιατρούς.

" Λυπάμαι πολύ, έχω το αποτέλεσμα του γενετικού ελέγχου και έχουν επιβεβαιωθεί οι υποψίεςμας πως το έμβρυό σας είναι αυτό που

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

"Ανάπλαση της Πλατείας Κύπρου στο Κρανίδι"


      Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 η παρουσίαση και η αποδοχή της Προμελέτης με θέμα: "Ανάπλαση της Πλατείας Κύπρου στο Κρανίδι" στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, η προμελέτη έχει ανατεθεί στην Αρχιτέκτονα Μηχανικό κα Βορρέα Σοφία.
Η προμελέτη αφορά την ανάπλαση της πλατείας Κύπρου στο Κρανίδι στόχος της είναι η αναβάθμιση του ευρύτερου δημόσιου χώρου της πλατείας, ώστε να γίνει ένα κέντρο με έντονο πράσινο που να μπορεί να δώσει νέα πνοή στην πόλη. Το Κρανίδι είναι ένας οικισμός με ιδιαίτερο πολεοδομικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Το Κάτω Κρανίδι αποτελεί το ιστορικό κέντρο του οικισμού. Το νοτιοανατολικό τμήμα του οικισμού, το «Πάνω Κρανίδι» είναι το νεότερο τμήμα του και σε αυτό έχει μεταφερθεί το σύγχρονο κέντρο του. 
Η πλατεία Κύπρου (Πάνω πλατεία) αποτελεί το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τοπικής κοινωνίας του Κρανιδίου, αλλά και ευρύτερα του Δήμου Ερμιονίδας.  
Γύρω της βρίσκονται αρκετά εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. και οριοθετείται από τρείς δρόμους : βόρεια από τον κύριο οδικό άξονα της, την οδό Μιχαήλ Χάσπαρη, νότια την οδό Παντάνασσας προς Πόρτο Χέλι και ανατολικά την οδό Αγίων Αναργύρων προς Ερμιόνη. 
Η ανάπλαση αφορά κυριώς τους δύο χώρους που τέμνονται από την οδό Παντάνασσας συνολικού εμβαδού περίπου χιλίων τετραγωνικών μέτρων : α) την κεντρική «μεγάλη» Πλατεία και β) τον χώρο απέναντι από αυτήν στην νοτιοδυτική πλευρά της την «μικρή» πλατεία.

Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν κατά τον αρχικό σχεδιασμό είναι :
- να ελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι προσθέτοντας πράσινο,
- η αναβάθμιση της επαγγελματικής ζώνης με διασφάλιση του

Καινούργιο τραγούδι "Αύριο θα είναι αργά"

Επειδή "Δυο δείχτες είμαστε μαζί.." όπως λέει ο Ρασούλης, καλό Σαββατοκύριακο!

 Καινούργιο  τραγούδι από τον δίσκο που ετοιμάζεται για τον Μανώλη Λιδάκη, απο την Βάσω Αλλαγιάννη μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Ορφέα Περίδη.
Ερμηνεία: Μανώλης Λιδάκης
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Βάσω Αλλαγιάννη

κάστανα βουτηγμένα στην αμαρτία


1 κιλό βρασμένα κάστανα (καθαρισμένα και
πολτοποιημένα)
3 κουταλ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλ. της σούπας γάλα εβαπορέ
1½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αθώα κάστανα με το αγνό βούτυρο, το ενάρετο γάλα και την ανυποψίαστη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και πλάθουμε υπάκουα μπαλάκια.
Τα βουτάμε με τρόπο στην αμαρτωλή κουβερτούρα, που εν αγνοία τους έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τα βάζουμε στο ψυγείο, πριν αντιμιλήσουν.
Αφού ξελιγώσουμε τους φίλους μας περιγράφοντάς τα, αφήνουμε και κανένα στην άκρη να τους φιλέψουμε.

επηρεάζει
η Έλλη Βασιλάκη

Τάσος Τόκας, υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας


Γεννήθηκα στo Κρανίδι το 1965, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο  Εθνικό και   Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών.Το 1994-1995  φοίτησα σε Σχολή Δημοσιογραφίας  στην Αθήνα.
Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 1997 ξεκινώ την επαγγελματική μου δραστηριότητα ανοίγοντας εμπορική επιχείριση.
Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Κρανιδίου από το 2010 έως το 2012 και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού  Σταθμού Κρανιδίου από το 2008 έως το 2010.
Από το 1995 συμμετέχω ενεργά, από διάφορες θέσεις ,στη Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Κρανιδίου με στόχο κυρίως  την ενασχόλιση των νέων  με τον Αθλητισμό.
Είμαι παντρεμένος με την Χαριτίνη  Τσέλλου από την Ερμιόνη και έχουμε αποκτήσει μία κόρη και δύο γυιους και διαμένουμε μόνιμα στο Κρανίδι.
                                  Παρασκευή  04-10-2013
                                                                           Τάσος Τόκας
                                                      Επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης
                                                    ΝΕΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

η Γιορτή του Καστάνου

τον Οκτώβριο στην Καστάνιτσα Κυνουρίας




Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, θα γίνει η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013.
 


« Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 30 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα αλλά και την γύρω περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το πρωί του Σαββάτου θα προσφέρεται τσάι του βουνού στους πρώτους που θα καταφθάσουν ενώ από το μεσημέρι θα σερβίρονται παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και βέβαια φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, συντροφιά με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική.
 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παράλληλη αναφορά στην ιστορία προέλευσης του κάθε χορού, από τοπικούς συλλόγους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών πιάτων απο τις νοικοκυρές του χωριού.
 
Παράλληλα, τη Γιορτή θα πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών και βέβαια ενημερώσεις σχετικά με το περιβάλλον και το κάστανο από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα » αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
kalimera-arkadia

Έλλη Βασιλάκη

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Birds-of-Paradise Project

Εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ στην Ερμιόνη

 Η Τομεακή Οργάνωση Αργολίδας του Κ.Κ.Ε σας καλεί το Σάββατο 5/10/13 και ώρα 19:00μ.μ στο Ερωδιός CAFE, (Μαντράκια) στην Ερμιόνη σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι κοινωνικές κ πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η πρόταση διεξόδου και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε» 
Θα μιλήσει ο Κολιζέρας Θανάσης γραμματέας της Τ.Ο Αργολίδας.

ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 
Ο ΛΑΟΣ

ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ ΑΡΧΗΓΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΙΚΩ

Ο συγγραφέας του αγαπημένου Τριγωνοψαρούλη και πολλών άλλων παιδικών βιβλίων

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

θα είναι μαζί μας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι
για την παρουσίαση του βιβλίου του
‘’Με το ποδήλατό μου αρχηγό τα αυτοκίνητα νικώ’’
με δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα
στο Ναύπλιο


Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις  μας και από το facebook  Ηλιογραφία.

Έλλη Βασιλάκη

"Το τάβλι"


 θεατρική παράσταση

στο cine Βάλια, 6/10/2013, 20:00,

"Το τάβλι"
κωμωδία του Δ. Κεχαϊδη

με τους Κωνσταντίνο Κάππα και Σωκράτη Πατσίκα 



Έλλη Βασιλάκη

ποδηλατοβόλτα

Μια ποδηλατοβόλτα από τους ποδηλάτες Ναυπλίου για «Γνωριμία με τον υγρότοπο της περιοχής μας»


 

Μια ποδηλατοβόλτα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου από το Ναύπλιο προς την Ν. Κίο


Σημείο συνάντησης, με τα ποδήλατά μας ο χώρος μπροστά από το κολυμβητήριο Ναυπλίου στις 10.00 π.μ. για να συμμετέχουμε στην εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου με θέμα την «ζωντανή» γνωριμία με τον υγροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου – Ν. Κίου.

Ποδηλάτες Ναυπλίου
argolikeseidiseis


Έλλη Βασιλάκη

Γιάννης Μακριδάκης:Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά

Ονομάζομαι Γιάννης Μακριδάκης, κατοικώ στην Βολισσό της Χίου, στο παρελθόν ίδρυσα το Κέντρο Χιακών Μελετών μέσα από το οποίο εκπονήθηκαν επί 15 χρόνια έρευνες, μελέτες, καταγραφές, αρχειοθετήσεις, εκδόσεις, κατόπιν συνέγραψα ένα βιβλίο ιστορικό για την περίοδο από την ένταξη της Χίου στο νεοελληνικό κράτος, το 1912, μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ένα επόμενο, εμφανώς αριστερών πεποιθήσεων, το οποίο περιέχει μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων και στρατιωτών στην Μέση Ανατολή κατά την προηγούμενη γερμανική κατοχή, καθώς και επτά λογοτεχνικά βιβλία, τρία μυθιστορήματα και τέσσερις νουβέλες, βιβλία τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις ιστορικές εκδόσεις της Εστίας αλλά και μεταφράζονται για να κυκλοφορήσουν σύντομα και στην Γαλλία από τις εκδόσεις S Wespieser, άρα, αν μη τι άλλο, αποτελούν και ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα, για να το πω με όρους του χρηματοοικονομικού συστήματος, τους οποίους και μόνο, ως φαίνεται, κατανοείτε. .
Επίσης εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαι με την καλλιέργεια της γης με σκοπό την παραγωγή και την περισυλλογή της τροφής μου, έχω στραφεί προς την φυσική καλλιέργεια στη γη αλλά και στην κοινωνία ως φιλοσοφία ζωής, ρίχνοντας σπόρους και παρατηρώντας την αργή φυσική ανάπτυξη, μη επεμβαίνοντας καθόλου επί της φύσης και των πλασμάτων της.
Ταυτοχρόνως δηλώνω ιδεολογικά ενάντιος στο ανήθικο και φασιστικό για τους ανθρώπους και τα άλλα πλάσματα της φύσης χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίον οι καταναλωτές κατασκεύασαν και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φουσκώνουν τόσο ώστε να υποκαταστήσει το οικοσύστημα και να καταστρέψει την ανθρωπότητα και τον πλανήτη, τάσσομαι δε προφανώς ενάντια στην Ε.Ε. όπως αυτή έχει καταντήσει και βέβαια τελείως ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ευρωζώνη, στα Μνημόνια, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων της πατρίδας μου.
Είναι πασιφανές λοιπόν κύριε Σαμαρά ότι, με τέτοιο παρελθόν και παρόν, με τέτοιες πεποιθήσεις και ιδέες, ενσαρκώνω το άλλο άκρο των νεοναζί, το άλλο άκρο του “εξτρεμισμού”, όπως σαφέστατα ορίσατε. Και προφανώς από σήμερα θα αναμένω να εισβάλετε ως Κράτος, εδώ, ανάμεσα στα φυτά μου που μεγαλώνουν, και να με πατάξετε ως ακραίο.
Σας παρακαλώ μόνο, ενημερώστε τα όργανά σας, όταν έρθουν, να προσέχουν πού πατάνε, διότι υπάρχουνε παντού σπόροι και φυντάνια, υπάρχουνε παντού ελπίδες…

yiannismakridakis 

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται

EuroBirdwatch13

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2013

 
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης («EuroBirdwatch13») το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, για 20η χρονιά, η BirdLife International προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών στις 5 και 6 Οκτωβρίου.
Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ομορφιά της μετανάστευσης και τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών. Η φετινή διοργάνωση στην Ελλάδα περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του

Προσοχή: τοξικά ψάρια στον Αργολικό κόλπο



Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην περιοχή του Αργολικού κόλπου, αλλά ακόμα και μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου, εμφανίστηκαν σε κοπάδι, τα τοξικά ψάρια με την ονομασία Λαγοκέφαλος η Λαγόψαρο, σε μικρό μέγεθος.
Θα πρέπει να προειδοποιούμε
όσους ερασιτέχνες ψαράδες
που τυχόν έπιασαν τέτοιο ψάρι
να μην το καταναλώσουν,
είναι δηλητηριώδες και άκρως επικίνδυνο!!!
Όλοι έχουμε ακούσει για τον Λαγοκέφαλο, το θανατηφόρο ψάρι που μετανάστευσε στα Ελληνικά νερά. Πρωτοεμφανίστηκε το 2003 στη Ρόδο κι έκτοτε, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής της θερμοκρασίας του νερού, έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

«Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!» συνέδριο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Έργου farmsUP!, για την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, διοργανώνεται συνέδριο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!», την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, στο Ναύπλιο (Ξενοδοχείο Αμαλία).
Το εν λόγω συνέδριο, αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, αφιερωμένων στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μέσω της εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αγροτικού τομέα. Ξεκινώντας από την Αλίαρτο Βοιωτίας, οι δράσεις του Έργου, υπό τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων για αγρότες, συνεχίστηκαν στην Κονταριώτισσα Πιερίας, στις Σέρρες και τη Σκάλα Λακωνίας, με τελικό προορισμό το μεγάλο συνέδριο του Ναυπλίου.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές, εκπρόσωποι από σημαντικούς ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς φορείς, προσωπικότητες από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους με το κοινό. Τέσσερα παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα προσφέρουν πρακτικές και αποτελεσματικές γνώσεις στους συμμετέχοντες, ενώ η παρουσίαση των ιστοριών αγροτικής επιτυχίας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους φιλόδοξους αγρό-επιχειρηματίες. Το συνέδριο θα καταλήξει σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με την οποία και θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση
Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος και η Πρόεδρος της Μίλητος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων, κα. Όλγα Σταυρόπουλου.
Παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις του farmsUP!, έχει δημιουργηθεί και η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.farmsup.eu, η οποία φιλοξενεί 22 ευρωπαϊκά έργα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το farmsup.eu, παρέχει επίσης, πληροφορίες για το Έργο, καθώς

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ταξιδεύοντας !!!


Το ταξίδι πρόταση της Κικής Βεντουρή Σέρφα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιάννη Γεωργόπουλου για τις Δημοτικές εκλογές 2014


Μην προσπαθείς…

Πράξε!

Μπουκόφσκι
 
100$ Για μια ζωή

Το 1969, ο Τζον Μάρτιν (John Martin), εκδότης των Black Sparrow Press, δίνει 100$ το μήνα στον Μπουκόφσκι για το υπόλοιπο της ζωής του, ώστε να ασχοληθεί μόνο με τη συγγραφή.
 
Ο Τσαρλς παραιτείται σε ηλικία 49 ετών από το ταχυδρομείο για να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Όπως εξήγησε κι ο ίδιος αργότερα σε ένα γράμμα:
“Έχω μία από τις δύο επιλογές – να παραμείνω στο ταχυδρομείο και να τρελαθώ… ή να μείνω εκεί έξω, να το παίξω συγγραφέας και να πεθάνω της πείνας. Αποφάσισα να πεθάνω της πείνας.”
 
Σε λιγότερο από ένα μήνα, έγραψε το πρώτο του βιβλίο που ήταν το Ταχυδρομείο (Post Office), το οποίο εκδόθηκε το 1971.
Το 1976 ο Μπουκόφσκι γνώρισε την Λίντα (Linda Lee Beighle), ιδιοκτήτρια ενός εστιατόριου. Δυο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι μετακόμισε από την περιοχή του ανατολικού Χόλλυγουντ όπου ο Μπουκόφσκι είχε ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, στην κοινότητα του San Pedro, τη νοτιότερη περιοχή του Λος Άντζελες. Παντρεύτηκαν το 1985.
 
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994, στο San Pedro της California, στην ηλικία των 73 ετών, λίγο καιρό αφότου είχε τελειώσει το τελευταίο του βιβλίο “Αστυνομικό” (Pulp).

Πάνω στον τάφο του είναι γραμμένες οι λέξεις “Μην Προσπαθείς” (Don’t Try). Σύμφωνα με τη γυναίκα του, το νόημα των παραπάνω λέξεων έχει να κάνει με τις παρακάτω φράσεις:
“Εάν σπαταλάς όλη σου την ώρα προσπαθώντας, τότε το μόνο που πράττεις είναι να προσπαθείς. Γιαυτό μην προσπαθείς. Πράξε
(“If you spend all your time trying, then all you’re doing is trying. So don’t try. Just do”).
 
enallaktikidrasi
Έλλη Βασιλάκη

ΤΑΣΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η Ανάπτυξη οι όροι και οι προϋποθέσεις στην πράξη

enimerosipeloponnisou

Τάσος Λάμπρου: Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμ. Ερμιονίδας
Τις προηγούμενες ημέρες ενημερωθήκαμε από τον ημερήσιο Αθηναϊκό και Τοπικό τύπο ότι η επένδυση kilada hills έχει ενταχθεί ως στρατηγική επένδυση σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από την ΔΕΣΕ (Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων).
Με την εξέλιξη αυτή δικαιώθηκαν οι θέσεις της Δημοτικής μας Παράταξης, που τα έτη 2005-2006 κατά την φάση της αγοράς της γης είχε στηρίξει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο.
Στις συνεδριάσεις του τότε Δήμου Κρανιδίου είχε επισημανθεί από τον Δήμαρχο κ. Δ. Καμιζή ότι: «αυτή η τουριστική επένδυση και οι μονάδες του golf, που την συνοδεύουν, θα τοποθετήσει την Ερμιονίδα στον Παγκόσμιο Τουριστικό Χάρτη και ο τόπος μας θα αποτελέσει έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό».
Για αυτές τις θέσεις, όπως διατυπώθηκαν στη σχετική απόφαση του τότε Δ.Σ του Δήμου Κρανιδίου, η Δημοτική Παράταξη του κ. Σφυρή μειοψήφησε και πολλά μέλη του Δ.Σ της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης απείχαν συνειδητά για να μην πάρουν θέση επί των συγκεκριμένων θεμάτων που είχαν τεθεί στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ.. Μάλιστα, όταν

Ανοιχτός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός

για την εκμίσθωση του ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο Αμφιτρύων»

στην παραλία Αρβανιτιάς Ναυπλίου

 
Η ΕΤΑΔ εκμισθώνει το Τουριστικό Περίπτερο Αμφιτρύων στην παραλία Αρβανιτιάς Ναυπλίου, με προίκα τις μελέτες αποκατάστασης και την προέγκριση χρηματοδότησης του έργου από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου.

Παρατείνεται μέχρι την 24η Οκτωβρίου 2013 η προθεσμία διάθεσης του τεύχους της προκήρυξης του Ανοιχτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο Αμφιτρύων» στην παραλία Αρβανιτιάς Ναυπλίου, για 30 έτη, ενώ οι φάκελοι προσφοράς θα υποβληθούν την 5η Νοεμβρίου 2013.

Το κτίριο που σήμερα παραμένει εγκαταλειμμένο βρίσκεται σε εντυπωσιακή θέση με αμφίπλευρη θέα προς τη θάλασσα και τον επιβλητικό βράχο της Ακροναυπλίας. Σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η ανακαίνιση, η αναβάθμιση και η εκ νέου λειτουργία του κτιρίου ως εστιατόριο και cafe-bar.

Η ΕΤΑΔ μάλιστα έχει προχωρήσει στη διαδικασία εκπόνησης και αδειοδότησης των σχετικών μελετών και στην υποβολή φακέλου πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας JESSICA. Ήδη έχει προεγκριθεί η επιλεξιμότητα του έργου και υπολείπεται η κρίση επιλεξιμότητας του Αναδόχου, η οποία θα λάβει χώρα εφόσον πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και εφόσον αυτός επιθυμεί τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οποιαδήποτε υποχρέωση της ΕΤΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι, το τεύχος της προκήρυξης διατίθεται από τα γραφεία της ΕΤΑΔ (Βουλής 7, 7ος όροφος, γραφείο 702) και ώρες 09:00 - 15:00, έναντι ποσού 100€, το οποίο θα κατατίθεται στο Ταμείο της εταιρείας (γρ. 210).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Δ. Καρακατσάνη στα τηλέφωνα  2103339697  και  2103339703 .


argolikes

Έλλη Βασιλάκη