Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Baraka


Ο Ροντ Φρίκε, διευθυντής φωτογραφίας του Koyanisqatsi και ο συνεργάτης του Μαρκ Μάκιντσον, ταξίδεψαν επί 14 μήνες σε 6 ηπείρους και 24 χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Τανζανία, η Κίνα, το Κουβέιτ, την Ιαπωνία, την Καμπότζη, τη Βραζιλία, το Ιράν, το Νεπάλ, αλλά και οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές πόλεις για να συγκεντρώσουν το υλικό για το Baraka, του αριστουργηματικού αυτού ντοκιμαντέρ που περιγράφει το μεγαλείο της φύσης, στις πιο απομακρυσμένες και παρθένες γωνιές του πλανήτη, από το ανθρώπινο έργο και τα μνημεία περασμένων αιώνων σε αντιπαράθεση με τις εικόνες του "πολιτισμού" για να μας προσγειώσουν ανώμαλα στην πραγματικότητα. Εικόνες απίστευτες δύναμης όπως το βλέμμα του πιθήκου, στην αρχή της ταινίας, το νεκροταφείο –πολυκατοικία στην Ιταλία, η καύση των νεκρών στις όχθες του Γάγγη, η τελετουργία του χορού των ιθαγενών και δυστυχώς, η οικολογική καταστροφή από την καύση των πετρελαιοπηγών, θυμίζοντας μας τις εφιαλτικές μέρες που ζούμε.
Δείτε το ..

Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία των αυτοδιοικητικών στην Ερμιονίδα. Οι κορυφαίοι αποχωρούν ή αμφιταλαντεύονται

Κορυφαίοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων του Δημήτρη Καμιζή και του Δημήτρη Σφυρή, δηλώνουν ότι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα ή ότι «το σκέπτονται πολύ…». Όλοι όμως συμφωνούν ότι, «ο κόσμος δεν θα ανεχθεί άλλη κοροϊδία ή αθέτηση υποσχέσεων».
enimerosipeloponnisou  Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» επιχείρησε να  αποτυπώσει ενδεικτικά,  μέσω των αποκαλυπτικών τοποθετήσεων αιρετών του Δήμου Ερμιονίδας, το «ψυχολογικό κλίμα» που επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση…. Διαβάστε τι μας είπαν,  για τις προθέσεις τους σχετικά με τις προσεχείς εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοτήτας Ερμιόνης, κ. Γιάνης Κρητσωτάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοτήτας Διδύμων κ. Πάνος Σερέτης, ο  Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Νίκος Παππάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας, κ. Πάνος Αποστόλου….


Νίκος Παππάς: Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Νομικού Προσώπου
«Δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα εκ νέου για ως δημοτικός σύμβουλος… Θα επιδιώξω την παρουσία μου, στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, για τον απλούστατο λόγο, ότι θα μπορέσω να προσφέρω περισσότερα στην Ερμιονίδα. Η επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων του Δήμου μας, ανάγεται στην Περιφέρεια. Ο κόσμος βαθύτατα επηρεασμένος, από τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι απογοητευμένος. Παρά όμως τον έντονο προβληματισμό των πολιτών, το να εκτιμάς κάποιον, μέχρι να τον στηρίξεις με την ψήφο σου, για να τον αναδείξεις στο ύπατο αξίωμα του Δημάρχου, σε μια μικρή κοινωνία, έχει απόσταση. Δεν έχουμε

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ


Θα υπαρχουν πολλα και διαφορα πραγματα, Χριστουγεννιατικα ειδη, ενα φοβερο λαχειο με πολλα δωρα, σπιτικα γλυκα, κεικ και μαρμελαδες, ρουχα και κοσμηματα ….. και ολα για ενα καλο σκοπο, για τα αδεσποτο της περιοχης μας!

Fundraising for animals at Chris

ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 – 10:30
ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΛΙΜΑΝΙ

http://fasermionida.org/el/ 

Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σήμερα συγκέντρωση στο Ναύπλιο


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το περιοδικό της Ερμιόνης «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα» επανακυκλοφόρησε




Αγαπητοί αναγνώστες,
Με την ίδρυση της «Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας» επανακυκλοφόρησε και το περιοδικό μας «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα», ύστερα από δεκάμηνη διακοπή, με την ύλη του Τεύχους 13 (περιόδου Οκτωβρίου 2012 – Ιανουαρίου 2013).
Αναζητήστε το!
Η Συντακτική Επιτροπή 

Park

Του Βασίλη Γκάτσου
Από κει και το πάρκο.
Είναι μια έκταση ή επιφάνεια με φυσικά ή τεχνητά αντικείμενα και με διάφορους σκοπούς και χρήσεις. Πάρκο προστασίας αρκούδας, πάρκο για ξεκούραση, βιομηχανικό πάρκο, πάρκο για μωρά και ένα σωρό άλλα. Και το νεκροταφείο, πάρκο είναι.
Τώρα τι είναι το οικολογικό πάρκο; Τρέχα γύρευε. Ευτυχώς που δεν το είπαν και εναλλακτικό.
Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.
Αν έχει στο πρόγραμμά του ένας συνδυασμός να φτιάξει ένα οικολογικό πάρκο, αφού πρώτα διευκρινίσει τι εννοεί, ποια η χρησιμότητά του και πώς θα διατηρηθεί εν ζωή, γιατί δεν το φτιάχνει οπουδήποτε αλλού, αλλά πρέπει να το φτιάξει πάνω από το χάλι του Σταυρού; Δηλαδή ενοχλεί να φύγουν τα σκουπίδια όλα, μαζί με τις εγκαταστάσεις και να το κάνει ο Δήμος φωτοβολταϊκά; Ή να φυτέψει λίγα πεύκα και να γίνει σε 20 χρόνια ένα ωραίο πευκοδάσος;
Προφανώς ο συνδυασμός δεν ξέρει τι είναι αποκατάσταση και παρακολούθηση ενός ρυπασμένου χώρου και με ποιες διαδικασίες μπορεί ο χώρος να επανέλθει, νομικά, στην αρχική του κατάσταση, ώστε να γίνει πάρκο ή ό,τι άλλο. Και στα 5 χρόνια δεν θα προλάβει να το κάνει πάρκο όσο και να το θέλει. Γι' αυτό το μόνο εφικτό στην 5ετία είναι η πλήρης αποκατάσταση του χώρου, χωρίς καμιά αναφορά για το τι θα γίνει μετά.
Κατά τη γνώμη μου το ελάχιστο που πρέπει να υποσχεθεί ένας συνδυασμός είναι ότι από την Πρώτη μέρα δεν θα στείλει ούτε ένα κιλό απορρίμματα, ούτε ένα κιλό ανακυκλώσιμα σε αυτόν το χώρο. Μπορεί να μη πει τίποτα για αυτόν το χώρο, μπορεί να πει ότι θα προσπαθήσει να φύγουνε τα υπάρχοντα. Δεκτή η προσπάθεια έστω και με πενιχρά αποτελέσματα. Αλλά από την Πρώτη ημέρα ούτε κιλό. Άλλοι τρόποι, αλλού, ναι.
Δεν περιμένουμε ποιος συνδυασμός θα ανατρέξει στο ιντερνετ για

Σπύρος Στεφανουδάκης: Ο καλύτερος νέος σχεδιαστής μόδας της χρονιάς, είναι από τον Πόρο

Ένας συμπολίτης μας, κατακτά με σταθερά βήματα τον χώρο της Μόδας στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Σπύρο Στεφανουδάκη.

Ο Σπύρος Στεφανουδάκης γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1982 και μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στον Πόρο.
Στα 9 του χρόνια, ξεκίνησε κωπηλασία στον Όμιλο Ναυτικών Αθλημάτων Τροιζηνίας(ΟΝΑΤ) όπου πρόεδρος ήταν ο  κ. Δ. Καρτσώλης. Ασχολήθηκε με την κωπηλασία για 11 χρόνια και κατάφερε πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διασυλλογικό επίπεδο.
Τελειώνοντας στο Λύκειο έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στη σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων του Ανώτατου Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι) Αθηνών όπου και τελείωσε τις σπουδές του σε 4 χρόνια με Άριστα!
Δουλεύοντας πάνω στο αντικείμενο του για τρία  χρόνια, αποφάσισε πως ήθελε να αλλάξει ο επαγγελματικός του δρόμος και επέλεξε να ασχοληθεί με την κομμωτική και το μακιγιάζ κάνοντας εντατικά σεμινάρια στο Λονδίνο και το Βερολίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ως αφετηρία μου δούλεψε σε μεγάλα κομμωτήρια της Αθήνας και συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές ως κομμωτής ήρθε η μαγική στιγμή που αποφάσισε ότι το κρυφό του όνειρο είναι να σχεδιάσει ρούχα.
Έτσι και το 2012 έκανε ακόμη μια επικίνδυνη στροφή στην καριέρα του παίρνοντας το  ρίσκο της αποτυχίας και ασχολήθηκε με το σχέδιο μόδας σπουδάζοντας στο Παρίσι και το Μιλάνο.
Ερχόμενος στην Ελλάδα στον Οκτώβριο του 2012 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας με το brand του ” INSOMNIAC by Spiros Stefanoudakis, δείχνοντας την πρώτη του ολοκληρωμένη collection με όνομα “GENESIS” όπου σηματοδοτούσε και τη γέννηση του ως σχεδιαστής μόδας.
Το Μάρτιο του 2013 παρουσίασε τη δεύτερη κατά σειρά collection του στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας με το όνομα “Le Piaf Noir”. Μια ολοκληρωμένη δουλειά εμπνευσμένη από την θρυλική καλλιτέχνιδα της Γαλλίας του 50′ Edith Piaf  και κατέκτησε το βραβείο του Καλύτερου Νέου Σχεδιαστή (Best New Designer ) της χρόνιας!

Περισσότερα:porosnews 

Έφυγε ο Νέλσον Μαντέλα, ο μαχητής της ελευθερίας ( ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Ενσωματωμένη εικόνα 1

 ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Μετά τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν δημοσιότητα, το θάνατο της 13 χρονης Σάρας στην Θεσσαλονίκη και το τραγικό γεγονός στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις ανέργων εξαθλιωμένων συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα ένα αγαθό κοινωνικό, απαραίτητο για μια ανθρώπινη διαβίωση.
Στο πλαίσιο αυτό  και σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου,   συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών  παρόντος και του Υπουργού ΠΕΚΑ  Γιάννη Μανιάτη.
Σύμφωνα με όσα είπε ο  Υπουργός  οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες  των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.
Επομένως, οι δήμοι αναλαμβάνουν   μείζοντα κοινωνικό ρόλο προκειμένου να αποτραπούν νέα ανθρώπινα δράματα.

Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ καλεί την Δημοτική Αρχή να παρέμβει άμεσα για να δοθεί λύση και να μην κοπεί το ρεύμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Ερμιονίδας ενημερώνοντας το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ.
Σε περιόδους  βαρυχειμωνιάς    και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων  είναι απάνθρωπο να κοπεί το ρεύμα σε όσους  δεν μπορούν πραγματικά να το πληρώσουν  στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

                                                         Πέμπτη 5-12-2013
                                     
                                               Ο επικεφαλής  της  ΝΕΔΥΠΕΡ

                                                       Τάσος  Τόκας

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεν κατάλαβα τίποτα από όσα γράφει ο Δήμαρχος

Στο μπλόγκ του.
Του Βασίλη Γκάτσου
Αυτό που ξέρω εξ επαγγέλματος είναι ότι όλες οι εταιρείες, εξαντλούν όλα τα μέσα που τους παρέχει ο νόμος για να υποστηρίξουν το δίκιο τους, όπως και κάθε πολίτης, πόσο δε μάλλον αυτές που έχουν οργανωμένες νομικές υπηρεσίες. Αν τους επιβληθεί περιβαλλοντικό, για παράδειγμα, πρόστιμο, θα ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα να το μειώσουν ή να αθωωθούν. Θα ζητήσουν αναβολές, θα πάνε Εφετείο, θα, θα. Και  μπορεί να περάσουν και 5 με 7 χρόνια, ώστε να βγει η τελική απόφαση. Πολλές φορές τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από το πρόστιμο, αλλά προέχει η φήμη και το σήμα της εταιρείας.
Μήπως πολλές τέτοιες υποθέσεις, βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία, ενώ επιλεκτικά, λόγω και των εκλογών, ανασύρονται χαρτάκια που δείχνουν μία από τις αποφάσεις, όμως η υπόθεση εξακολουθεί να είναι στα δικαστήρια; Και όποιος ψηφοφόρος φάει το κουτόχορτο; Γι' αυτό με τα πολλά χαρτάκια (απ όπου και αν προέρχονται) θα κάνουμε εμετό και θα βγάλουμε όσο κουτόχορτο έχουμε ήδη φάει.
Όμως υπάρχει και μια φράση που πρέπει να τη μελετήσουμε, όπως μελετάμε τον Θουκυδίδη.
"Σε όλα τα σοβαρά ζητήματα τις λύσεις δίνει πάντοτε η δικαιοσύνη, εν προκειμένω το Συμβούλιο της Επικρατείας και απορώ, γιατί δεν το εμπιστεύεστε". (σημ. γράφοντος: Ρήση του Δημάρχου μας).
Το εμπιστευόμαστε και να μην απορείτε γι' αυτό. Αλλά για αυτά που θεωρούμε σοβαρά ζητήματα:
1. Πίνουμε και πληρώνουμε νερό μη πόσιμο .... ως πόσιμο. Αν το νερό το διέθετε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα μεγάλη, θα φέρνατε στο ΔΣ κύριε Δήμαρχε το θέμα για να καταφύγει ο Δήμος στη δικαιοσύνη. Και ο κάθε Δήμαρχος.... Αγαπητός ή όχι. Επειδή όμως το διαθέτει ο Δήμος, δεν πρέπει να παρθεί απόφαση στο ΔΣ και να  πάτε την ΔΕΥΑΕΡ στη δικαιοσύνη και στο ΣτΕ;
2. Είπαμε ότι ο ΦΟΣΔΑ, αν θέλετε και η Περιφέρεια και ο Δήμος μας έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του χώρου δεματοποίησης Σταυρού σύμφωνα με την ΜΠΕ και ΑΕΠΟ. Με αυτό το χάλι, γιατί δεν πήρε απόφαση το ΔΣ για να καταφύγει ο Δήμος στο ΣτΕ, ακόμη και τελευταία που οι βροχές σκόρπαγαν παντού τα Σταυροζούμια; Γιατί δεν κατέφυγε στο Ε΄του ΣτΕ για να εξετάσει τι γίνεται με τα νεροζούμια του Σταυρού στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής;
Να μην πούμε για τη λυματολεκάνη του Κάμπου, τόσα χρόνια, ή την απόρριψη επεξεργασμένων λυμάτων στο ρέμα Χουσεΐνι, και άλλα πολλά.
Τι συμβαίνει λοιπόν;

Απλά, όταν τα σοβαρά ζητήματα είναι εκ της Πολιτείας και της Δημόσιας, Δημοτικής, Περιφερειακής Διοίκησης, δεν πάμε στη δικαιοσύνη ή στο ΣτΕ αλλά κοιτάμε να βρούμε πολιτική λύση. Γι' αυτό αντί ΣτΕ, βγήκε μια έκτακτη ΚΥΑ που μας επιτρέπει να πάμε σε άλλο τόπο τα σκουπίδια μας, παρά το "ο ρυπαίνων πληρώνει". Αυτό μας ανεβάζει γιατί κάνουμε "πολιτική" κινούμαστε μεταξύ κομματικών παραγόντων, κομματαρχών,

«Και οι Χελώνες Μπορούν να Πετάξουν» σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης

Την Πέμπτη 5/12/13 στις 7:30 μμ. στη Βιβλιοθήκη!
Η Πολιτιστική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ερμιονίδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης παρουσιάζει την ταινία «Και οι Χελώνες Μπορούν να Πετάξουν» Για ενήλικες και μαθητές άνω των 15 ετών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 
Με αφορμή την επέτειο των 115 χρόνων από τον θάνατο του Γεωργίου Ιω. Μίληση, ακολουθεί η δεύτερη αναφορά μας στον επιφανή πολιτικό της Ερμιονίδας.
Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΜΙΛΗΣΗΣ
(1824 – 1898)
Ο θάνατος του Γεωργίου Μίληση προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στο πανελλήνιο. Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι οι σημαντικότερες εφημερίδες των Αθηνών, όλων των πολιτικών χώρων, αναφέρθηκαν με ξεχωριστό σεβασμό στο θλιβερό γεγονός του θανάτου (5-12-1898) και της κηδείας του που έγινε την επόμενη ημέρα. Προκαλούν μεγάλη εντύπωση οι εγκωμιαστικές αναφορές στην προσωπικότητα του Γ.Μ. και η καθολική αναγνώριση της αξίας του, ενώ ταυτόχρονα τα κείμενά τους αποτελούν σημαντικές πηγές για τη ζωή του. Ας δούμε ορισμένα από αυτά.
ΠΡΩΙΑ»  «Μετά λύπης αναγγέλομεν τον χθες επισυμβάντα θάνατον του τ. Υπουργού και αρχαίου πολιτευομένου εκ της επαρχίας Ερμιονίδος Γ.Μ.».
«ΚΑΙΡΟΙ» «Εκηδεύθη χθες παρακολουθήσαντος πλήθους πολλού και μετά στρατιωτικών τιμών ο Γ.Μ. Στέφανοι αρκετοί κατατέθηκαν επί της σορού, αλλά, δεν είχεν ανάγκη ο Γ.Μ. επικηδείων τιμών, ίνα γνωσθή η αξία του και το όνομά του. Ζημία αληθώς δια την επιστήμην, ότι, ασχοληθείς με την πολιτικήν και το δικηγορικό επάγγελμα δεν επεδίωξε θέσιν καθηγητού της Νομικής Σχολής, όπου θα παρείχεν αξιοσημείωτους υπηρεσίας και θα εδημιούργει εν τη επιστήμη όνομα περηφανές… Δεν έχει το έθνος πολλούς νομομαθείς ως τον Γ.Μ., ουδέ ρήτορα κοινοβουλευτικόν αντάξιον αυτού διά την ευγλωττίαν, την γλωσσικήν ακριβείαν, την οξύνοιαν, τον πλούτον των επιχειρημάτων και των ιδεών του».
«ΤΟ ΑΣΤΥ» Δημοσίευσε το αγγελτήριο της κηδείας του, από το οποίο πληροφορούμεθα την οικογενειακή του κατάσταση.

ΚΗΔΕΙΑ
Τον προσφιλή ημών σύζυγον, πατέρα και αδελφόν.
ΓΕΩΡΓΙΟΝ  ΜΙΛΗΣΗΝ
αποθανόντα χθες, κηδεύομεν σήμερον Κυριακήν, ώραν 3η  μ.μ. εκ της οικίας του κειμένην επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ.32 εις τον ναόν της Μητροπόλεως.
Εν Αθήναις, τη 6η Δεκεμβρίου 1898.
Η τεθλιμμένη σύζυγος Μαριγώ Γ. Μίληση
Τα τέκνα
Νικόλαος, Κωνσταντίνος, Αναστάσιος
Ο αδελφός
Νικόλαος Ιω. Μίλησης
«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»  Στο φύλλο της 6ης Δεκεμβρίου η εφημερίδα

Έσκαψε 6.000 σκαλοπάτια στο βουνό για χάρη μιας γυναίκας!

Πριν από 50 χρόνια, ο Liu ένα 19χρονο αγόρι ερωτεύτηκε μια 29χρονη χήρα εν ονόματι Xu. Εκείνη την εποχή, όμως, ήταν απαράδεκτο και ανήθικο για έναν νεαρό άντρα να αγαπήσει μια μεγαλύτερη γυναίκα. Έτσι το ζευγάρι για να αποφύγει την κατακραυγή του κόσμου αλλά και τα κουτσομπολιά αποφάσισε να ζήσει σε μια σπηλιά στο βουνό, στην περιοχή Jiangjin.

perierga.gr - Έσκαψε 6.000 σκαλοπάτια στο βουνό για τον έρωτα μιας γυναίκας!

Στην αρχή, τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς δεν είχαν τίποτα, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα. Έπρεπε να ζήσουν τρώγοντας ρίζες και χόρτα από το βουνό, ενώ ο Liu κατάφερε να φτιάξει μια αυτοσχέδια λάμπα κηροζίνης για να φωτίσει τη ζωή τους. Σιγά σιγά προσαρμόστηκαν στις δυσκολίες και τα έφερναν βόλτα, έστω και δύσκολα, ενώ απέκτησαν επτά παιδιά. Ο Liu αναλάμβανε να βρει το φαγητό και η Xu μεγάλωνε τα παιδιά. Κι όλα αυτά με αγάπη και χωρίς καμία δυσφορία. Το μοναδικό

«Φτάνει πια κύριοι Μητροπολίτες»

Παύλος Ευθυμίου*

 Διάβασα σήμερα τις εκβιαστικές απειλές ενός Μητροπολίτη προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εμποδίσει μια νέα τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης και συνειδητοποίησα πως δεν είχα προλάβει να γράψω για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Πολύ σημαντικό για μια Ευρωπαϊκή, Δυτική, μοντέρνα Ελλάδα του 21ου αιώνα. Φτάνει πια με την ακρότητα και τον διχασμό σε όλα, παντού και πάντα – χωρίς ανοιχτό, πραγματικό διάλογο. Ας συμβάλλει η εκκλησία στην έξοδο από την κρίση και τέρμα πια με τις θρησκευτικές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή και το μέλλον του τόπου. Ρόλος και καθήκον της εκκλησίας, ηθικό και νομικό, είναι να καθοδηγεί πνευματικά τους πιστούς και όχι να εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ και τον κάθε πολιτικό φορέα ή πρόσωπο. Λοιπόν, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, τα στοιχεία λένε πως η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10%. Εγώ λοιπόν λέω να δεχτούμε το 5% για να αποφύγουμε αχρείαστα στατιστικά «debate».
Λοιπόν τι θα το κάνουμε αυτό το 5% των συνανθρώπων μας; Θα το δαιμονοποιήσουμε; Θα του υποβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής του στον βωμό της Θρησκείας και του - σε μεγάλο βαθμό υποκριτικού - συντηρητισμού της κοινωνίας; Μιας κοινωνίας που

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

(θυμίζω φωτοβολταϊκά μέχρι τώρα 35000 ευρώ)

Και η γνώμη του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου, κυρίου Δημαράκη, είναι ότι ο νέος δικαστικός αγών, Θα ήταν άνευ νοήματος.

Μας θυμίζει όμως κάτι που δεν είχαμε ακούσει. Ότι μέχρι τώρα έχει ο Δήμος δαπανήσει 35 000 ευρώ για τα φωτοβολταϊκά.
Προφανώς για να μην μπούνε και όχι να μπούνε.
Μπορεί να μας δείξει την παράγραφο εκείνη του προεκλογικού του προγράμματος ο νυν Δήμαρχος που αναγράφει ότι θα ξόδευε οποιοδήποτε ποσό, εκ των δημοτών του φυσικά, και όχι από τα δικά του, για να εμποδίσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών; Γι' αυτό τον ψηφίσαμε;
Φαίνεται ότι όντως ο Δήμος μας είναι δικομανής. Έχει αντικαταστήσει την πολιτική με τις δίκες. Δεν ψηφίσαμε για κάτι τέτοιο.
Τελικά, μετά από 4 χρόνια, διαπρέπει μόνον στον διάλογο με τους αρχιεθελοντές του, στους οποίους τώρα τελευταία δεν δίνει και πολύ σημασία, όταν τον καλούν να δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα του δήμου σε δικηγόρους και δίκες και να μην παρίσταται σε εκδηλώσεις σαν της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ως προς το τελευταίο, μας συγχωρείτε αλλά τον ψηφίσαμε και να παρίσταται ως νυν αλλά αργότερα και ως τέως ή πρώην.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

"Ας μας φτιάξουν τη λίστα των επιτρεπόμενων εκδηλώσεων απόγνωσης".

Πηγή:koutipandoras 
Της Ιωάννας Καρυστιάνη
Ακόμη λένε ότι η βία είναι βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας και μας ζητούν σχεδόν φετιχιστικά να την καταδικάσουμε από όπου και αν προέρχεται…
Όσοι άνηκαν στη γενιά του Πολυτεχνείου έχουν ανακηρυχθεί σε λαμόγια που φαλίρισαν την Ελλάδα, όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους «ανθρωπιστικούς» πολέμους στη Γιουγκοσλαβία βαφτίστηκαν εθνικιστές, όσοι συμμετείχαν στο Δεκέμβρη του 2008, χαρακτηρίστηκαν βουτυρομπεμπέδες ή τρομοκράτες. 
 Ύστερα, φρόντισαν μεθοδευμένα να πουν ότι από τις πλατείες των αγανακτισμένων ξεπήδησε η Χρυσή Αυγή. 
Και φτάσαμε στους περιώνυμους προπηλακισμούς, όταν απολυμένος από τα Αμυντικά Συστήματα που δέχεται τον έναν απλήρωτο λογαριασμό μετά τον άλλο πέταξε ένα μπουκάλι νερό ζήσαμε ένα τριήμερο φεστιβάλ καταδίκης στα κανάλια. 
 Και εγώ ερωτώ: Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να εκφράσει την απόγνωση και την απελπισία του; Ας φτιάξουν τη λίστα των επιτρεπόμενων εκδηλώσεων απόγνωσης. 
Τι θέλουν; Να πάνε 1,5 εκατομμύριο άνεργοι στα γόνατα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου και να παρακαλέσουν να βρουν δουλειά; 
Να φτιάξουν μια χορωδία και να ψάλουν τον καημό τους; Να στείλουν γυμνόστηθες τις κόρες τους έξω από το Μαξίμου; 
Ουσιαστικά, το μόνο που επιτρέπεται είναι να αυτοκτονούν στα μουγκά και κατά μόνας. Τείνει να υπονομεύεται κάθε μορφή πολιτικής αποδοκιμασίας γιατί ένα είναι το ανίκητο όπλο, το πλήθος. 
 Και κάνουν ό,τι μπορούν να μην βρεθεί η καταπληκτική συνδεσμολογία που θα επιτρέψει στον κόσμο να ενωθεί και να διεκδικήσει μία άλλη ζωή.

Τέχνη στον άνεμο


Ανάλυση pareto

Του Βασίλη Γκάτσου
Ας την διαβάσουν καλά όσοι πρόκειται να διοικήσουν μετά τις εκλογές για 5 χρόνια το Δήμο μας. Πέντε χρόνια είναι ένα "πενταετές", όπως λέμε, πρόγραμμα και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω ή τα κάτω πάνω. Μέσα σε 5 χρόνια μια επιχείριση από το πουθενά μπορεί να γίνει κορυφαία. Το ίδιο και ένας Δήμος. Ο Δήμαρχος είναι ένας Manager, ασκεί διοίκηση και δεν μπορεί να αγνοεί τα βασικά εργαλεία του managment. Επειδή εκλέγεται, και δεν προσλαμβάνεται με αξιοκρατικά κριτήρια, δεν σημαίνει ότι αυτόματα γίνεται σοφός. Άλλωστε από την εποχή του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, μέχρι και τον Καστοριάδη, επειδή ακριβώς εκλέγεται ως πολιτικός - manager, έχει ρόλο πολύπλοκο και πολύ πολύ δυσκολότερο από τον manager επιχειρήσεως.
Άμα το διαβάσει καλά και ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος θα καταλάβει γιατί απέτυχε η ανακύκλωση.
Καλό είναι δε να ληφθεί σοβαρώς υπ' όψιν η αρχή αυτή και στα προεκλογικά προγράμματα, γιατί 3-4 βασικά να εξαγγελθούν και υλοποιηθούν πλήρως, θα απογειώσουν τον Δήμο, ενώ αν εξαγγελθούν 50, απλά θα κάνουμε μια νέα τρύπα στο νερό.

Και να μην ξεχνάμε: Διαχειρίσιμα είναι αυτά που μπορούμε με ένα τρόπο να τα μετράμε και να παρακολουθούμε την πορεία τους.
Και τον Δήμο δεν τον κάνει το Δημαρχείο. Στον πόλεμο το επιτελείο Πρώτης Γραμμής μέσα από αντίσκηνο κατευθύνει τις επιχειρήσεις. Τουτέστιν μη μας κουβαλήσει ο μελλοντικός Δήμαρχος τον Δήμο στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και καταστρέψει την προοπτική του χωριού μας, κάνοντας τον ωραιότερο χώρο της Ερμιόνης καθημερινό πάρκιν μέσα στις αρχαιότητές μας. Υπάρχουν οι αγροτικές αποθήκες που με κατάλληλη προσαρμογή φτάνουν και περισσεύουν για Δημαρχείο.
Και τελευταίο: Μέτοχοι της επιχείρισης ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ είμαστε οι ψηφοφόροι και κατ' επέκταση οι Δημότες. Ο Εργαζόμενοι στον Δήμο είναι υπάλληλοι έναντι του Δημάρχου αλλά και των μετόχων - δημοτών. Και σκοπός βασικός κάθε επιχείρισης είναι να ικανοποιήσει πρώτα τους μετόχους της, ενώ ικανοποιεί τους υπαλλήλους της, όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι. Φυσικά και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου είναι η ψυχή, όχι του Δήμου, αλλά του δήμου ως επιχείριση, ως οργανισμού, με σκοπό όμως την ικανοποίηση των μετόχων.
Αιρετικά; Άμπα! Κοινότυπα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος


H ανάλυση κατά Pareto είναι μία τεχνική στατιστικής ανάλυσης που βοηθάει στην σωστή λήψη αποφάσεων για την βελτίωση μίας κατάστασης. Με την ανάλυση Pareto δεν επικεντρωνόμαστε σε όλες τις αιτίες ενός προβλήματος, αλλά μόνο στις πιο σημαντικές.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες, από ένα σύνολο αιτιών, που συνεισφέρουν περισσότερο σε ένα πρόβλημα;

Vilfredo Pareto
Ο Νόμος του 80/20

Την απάντηση δίνει η παραπάνω τεχνική ανάλυση, η οποία βασίζεται στον παγκόσμιο νόμο του 80/20. Ο νόμος του 80/20 είναι η βασική αρχή της ανάλυσης κατά Pareto και η οποία σημαίνει ότι:

Με μόνο 20% της προσπάθειας επιτυγχάνεται βελτίωση κατά 80% ή το 80% των παραγόντων που δημιουργούν ένα συνολικό πρόβλημα (αστοχία υλικού στην ποιότητα, προληπτική συντήρηση μηχανών, βλάβες μηχανών, πτώση ή αύξηση πωλήσεων, αύξηση κερδοφορίας ή μείωση κερδών στα οικονομικά, κατανομή πλούτου κλπ) συνεισφέρει μόνο στο 20% του συνολικού προβλήματος ή αλλιώς από όλα τα αίτια μόνο το 20% αυτών αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

Ανοιχτό κάλεσμα από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ανοιχτό κάλεσμα ενόψει δημοτικών εκλογών από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Η «άλλη πρόταση» απευθύνει κάλεσμα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και κάθε ενεργό πολίτη, με τους οποίους συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες, εκφράσαμε ίδιες ή παρόμοιες απόψεις για το ξεπέρασμα τοπικών προβλημάτων, αλλά και εκδηλώσαμε τις κοινές μας ανησυχίες για την πορεία του Δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου να επεξεργαστούμε από κοινού και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα με το οποίο η παράταξη θα προσέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Η συνεισφορά μας για την από κοινού επεξεργασία της διακήρυξης αρχών και των εξειδικευμένων θέσεων- προγράμματος θα έχει σαν αφετηρία το κείμενο που συνέταξε και δημοσιοποιήθηκε από το συντονιστικό όργανο της παράταξης και συζητήθηκε σε συνελεύσεις των μελών μας, προκειμένου μέσα από δημοκρατικό διάλογο να επιδιωχθεί η συνεύρεση και η μέγιστη δυνατή σύγκλιση όσων θα συμμετάσχουν.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή, 8 Δεκέμβρη και ώρα 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.
Για την Άλλη Πρόταση
Η συντονιστική επιτροπή

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μπράβο Ελένη!

Νοιώθω την ανάγκη, να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήρια μου στην Νηπιαγωγό κυρία Ελένη Βλάσση, για τη βράβευση του Β Νηπιαγωγίου Ερμιονης, απο το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια του θεσμού για την ανάδειξη καλών πρακτικών στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση.
Είναι αυτονόητο οτι το Βραβείο οφείλεται αποκλειστικά  στην αγάπη της για την εκπαίδευση και  στην  προσπάθειά της να αναδείξει τις ικανότητες των νηπίων, χρησιποποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους.
Μπράβο Ελένη!
                              
                                                                                                                                                            Γιώργος Φασιλής

Στα ΑΝ προσθέτω

Σχετικά με το :Και άλλο ένα ΑΝ

Το απλούστερο όλων.
 
Από τότε που άρχιζαν να κτίζονται εξοχικά με μέτωπο τη θάλασσα, μικρά ή βιλάρες δεν έχει σημασία, φωνάζουμε για καταπάτηση αιγιαλού, παράνομες κατασκευές επί του αιγιαλού, παράνομα μπαζώματα και έργα στη θάλασσα και τόσα άλλα.
Αυτά δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Τα αγαθά αυτά είναι δημόσια αγαθά, δεν έχει κανένας ιδιώτης δικό του αιγιαλό ή ιδιόκτητο κομμάτι θάλασσας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο ιδιότης θα πάει ως μάρτυρας.
Επεμβαίνει αρμόδια δημόσια υπηρεσία και κάνει μηνύσεις (νομίζω τη λένε δημόσια μήνυση).
Δηλαδή η αρμόδια δημόσια υπηρεσία, μαζί με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος κάνει έναν περίπλου των ακτών μας, καταγράφει ταχύτατα της παρανομίες (σήμερα υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα, ώστε να μετράς μέχρι το χιλιοστό και με φωτογραφίες και σχέδια να τεκμηριώνεις), βρίσκει ταχύτατα τους ιδιοκτήτες που έχουν παρανομήσει στη ζώνη αιγιαλού, και τους πάει στο δικαστήριο. Ούτε μάρτυρες χρειάζεται, ούτε καταγγελίες, ούτε τίποτα, Υπάρχουν θεσμοί, σαφείς νόμοι, και ελεγκτικές δημόσιες υπηρεσίες.
Συμβαίνουν λοιπόν δύο πράγματα:
Ή δεν υπάρχουν παρανομίες στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των υποθέσεων, δηλαδή οι ιδιοκτήτες έχουν ενεργήσει νόμιμα επί του αιγιαλού και της παραλίας, ή με εξειδικευμένους νομικούς έχουν νόμιμα εκμεταλλευθεί κάθε παραθυράκι νόμου, άρα όλα είναι νόμιμα, εκτός ελαχίστων υποθέσεων.
Ή υπάρχει εκτεταμένη παρανομία που βέβαια μόνον οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά. Οι ιδιώτες δεν μπορούν.
Ένα δημοτικό συμβούλιο που είναι πολιτικό όργανο μπορεί, αν διαμορφώνει την άποψη ότι κάτι γενικευμένο και σοβαρό συμβαίνει, μπορεί να πάρει πολιτική απόφαση και να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία. Τι νόημα θα έχει να κάνει μηνύσεις σε ιδιοκτήτες και να μπλέκουν δικαστικά οι Δημοτικοί σύμβουλοι;
Άρα σχεδόν όλα είναι θέματα θεσμών, ελέγχων και εφαρμογής των νόμων από αρμόδια δημόσια όργανα.
Ε! η χώρα μας ως προς αυτά είναι εκτός Ευρώπης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλά κάνει. Και παρ' όλο που διάγουμε από το 1974 τη μεγαλύτερη περίοδο της ιστορίας μας με δημοκρατικό πολίτευμα και ευημερία, παρ' όλο που θέλουμε να γίνουμε Ευρωπαίοι, σε αυτά τα θέματα, δηλαδή στη λειτουργία των θεσμών, οι πολιτικές αποφάσεις μας ήταν να μείνουμε στα επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Στο μαγκάλι


Συγκλονίζει ο θάνατος της 13χρονης από μαγκάλι. Μια σπαρακτική γελοιογραφία του Χατζόπουλου από  tanea

Πύργος Ηλείας : Δίπλα στα σκουπίδια…ανθεί ο πολιτισμός

Tου Αθανάσιου Κατσίμπελη*

Κόντρα στη μιζέρια που έχουν καταδικάσει τον τόπο μας  εκατοντάδες παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί στην Ηλεία και παράγουν πολιτισμό στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους.

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πως μέσα στα σκουπίδια και την παρακμή ανθεί ο πολιτισμός. Ακριβώς όπως ο αυτοκράτορας της Ρώμης Ανδριανός είχε φροντίσει να θαφτεί ο Γολγοθάς και ο Τίμιος Σταυρός να πεταχτεί σε κάποιο λάκκωμα εκεί κοντά, μέσα στον οποίο οι κάτοικοι των Ιεροσολύμων πετούσαν τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες τους, έτσι και σήμερα κάποιοι έχουν θάψει την πόλη του Πύργου στα

σκουπίδια και έτσι «στολισμένη» περιμένει να εορτάσει τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων του 2013 με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία τόσο των μόνιμων υπερφορολογημένων (ελέω Στουρνάρα και Τρόικας) κατοίκων της όσο και των επισκεπτών της.

Κι όπως η Αγία Ελένη με την επιμονή της και τη βοήθεια της ευωδίας του βασιλικού ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από τα σκουπίδια έτσι και σήμερα παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα με το πείσμα και την πίστη στο όραμά τους συμβάλλουν στην «άνθιση και την ευωδία» του πολιτισμού στην πόλη των σκουπιδιών, τον Πύργο Ηλείας, συμμετέχοντας και δημιουργώντας στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους.

Κι ενώ σκοπός της Παιδείας μας και των προγραμμάτων σχολικών

Επίδομα μακροχρόνια Άνεργων 2014. Ποιοί θα το πάρουν, με ποιά δικαιολογητικά.


Το Επίδομα μακροχρόνια ανέργων ξεκινά από το1/1/2014 και αφορά μακροχρόνια ανέργους ( άνω των 12 μηνών).
Το ύψος του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων είναι 200 ευρώ και θα το λαμβάνουν για ένα χρόνο.
Ακολουθεί η απόφαση για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων:
Με το άρθρο πρώτο, παράγραφος ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ.1, περίπτωση ΙΙΙ, Ν.4093/2012 εισάγονται από 1/1/2014 μεταβολές στο επίδομα μακροχρόνια ανέργων.
Με την ανωτέρω διάταξη διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας, τα οποία ορίζονται από 20-66 ετών (από 45-65 που είναι σήμερα).
Μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του νόμου 3016/2002 και της κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών με αριθμ. 31092/4-7-2002 (Β’ 859), όπως η τελευταία έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τις 31217/8-4-2003 (Β’ 448) και 14080/513/11-1-2012 (Β’ 657) όμοιές της.
Τα δικαιολογητικά αναμένεται να είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων σε ανέργους άνω των 45 ετών, δηλαδή:

Πρόσκληση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας – Συμμετοχή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Την  Τετάρτη  4 Δεκεμβρίου  2013 στις 18:00
 στο Λύκειο Κρανιδίου
η Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας-Συμμετοχή
σας καλεί στη 3η ανοικτή συγκέντρωση της με θέμα
 την επεξεργασία των θέσεων της Κίνησης.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

George Makari ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ:

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ 

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης του Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ­μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.
Το πνευματώδες, γοητευτικό και ριζοσπαστικό έργο του Makari Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο