Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Γιάννης Γεωργόπουλος για τις αλλαγές στη λειτουργία των Λιμεναρχείων

Δελτίο τύπου
 
"ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ". 
Με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των Λιμεναρχείων και τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου σε Λιμενικά τμήματα καθώς και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. Δυστυχώς συνεχίζεται η υποβάθμιση παροχής κρατικών υπηρεσιών στο Δήμο μας και δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των Δημοτών. Συνεχίζονται οι ψυχροί σχεδιασμοί επί χάρτου και οι υπολογισμοί των αριθμών, παραβλέποντας τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν έχουμε απλά υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών και  κοινωνική ταλαιπωρία, αλλά σοβαρότατο θέμα ασφάλειας και εφαρμογής των νόμων. Οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν, προφανώς, για να καλύψουν τις ανάγκες της. Υποβαθμίζονται και καταργούνται διότι έπαψαν να υπάρχουν οι ανάγκες αυτές; Σταμάτησαν να λειτουργούν τα λιμάνια; Μειώθηκε το μήκος της εποπτευόμενης ακτογραμμής; Μίκρυνε η απόσταση μεταξύ Ναυπλίου και Ερμιονίδας και έτσι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση των Λιμενικών αρχών του Ναυπλίου στην εποπτεία του τομέα ευθύνης ή θα πυροδοτηθεί παντός είδους παρανομία και ασυδοσία στην περιοχή μας; 
Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπ' όψιν οι εμπνευστές του σχεδίου υποβάθμισης, διότι θα έχουν και την ευθύνη των επιπτώσεων.  
Η Δημοτική μας παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" θα προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα καλέσει τους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας να πάρουν θέση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των Λιμενικών αρχών του Δήμου μας ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να δημιουργηθεί, λαμβανομένων υπ' όψιν των συνθηκών, των αναγκών και των δεδομένων, ένα Λιμεναρχείο και δύο Λιμενικοί σταθμοί. 

 Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,

στις δύσκολες συγκυρίες και στις επικείμενες ανακατατάξεις χρειάζεται η συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων μας.    

Γιάννης Γεωργόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας