Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Επανάληψη της Επανάληψης

Ο κύριος Σφυρής παρέδωσε στον Δήμο Ερμιονίδας δεματοποιητή σε πολύ καλή κατάσταση και σχεδόν όλα τα απορρίμματα που είχαν μπει στον χώρο αυτό τα παρέδωσε δεματοποιημένα Φοντάν.
Δηλαδή έκανε ακριβώς αυτό που είχε αποφασίσει η παράταξή του, αλλά και ακριβώς αυτό που είχε αποφασίσει και η Αντιπολίτευση του κυρίου Λάμπρου.
Το ότι δεν έπρεπε να πάει εκεί τον δεματοποιητή, ότι η δεματοποίηση ήταν δεματοποιημένη βλακεία κ.λ.π., κ.τ.λ., έχουν αναλυθεί από πολλούς, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Αυτά παρέδωσε, στην ικανοποιητική κατάσταση που τα παρέδωσε, και το αποδεικνύουν πλήθος φωτογραφιών.

Αφού ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας διατείνεται ότι ήταν πλήρως αντίθετος με αυτό το αδιέξοδο τρόπο διαχείρισης, τι πιο φυσικό να τον σφραγίσει τον Σταυρό την επομένη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του; Με ποιον τρόπο; Τον πλέον απλό και παραγωγικό. Σταματάς να πηγαίνεις τα απορρίμματα του Δήμου Ερμιονίδας και καλείς τις αρχές να πάρουν όλα τα μέτρα, ώστε να μην μεταφέρονται εκεί παρανόμως απορρίμματα και άλλα φορτία. Και αμέσως αρχίζεις δυναμικά την εφαρμογή του προεκλογικού σου προγράμματος για τα απορρίμματά σου. Και για να μην ξεχνιόμαστε, επιπλήττεις δημοσίως και τον κύριο Λάμπρου που ως αντιπολίτευση συναίνεσε με τον κύριο Σφυρή στο θέμα του χώρου δεματοποίησης Σταυρού.
Τον Μάιο θα παρέδιδε ο Δήμαρχος ένα άλλο σύστημα Ανακύκλωσης και Διαχείρισης, ή αν δεν τα είχε καταφέρει, προ πολλού θα είχε παραιτηθεί (πραγματικά) και αυτό θα ήταν προς τιμή του και κυρίως προς τιμή των ψηφοφόρων του, ότι τα εμπόδια που βρήκε ήταν ανυπέρβλητα.

Σήμερα στον Σταυρό έχουμε έναν ΧΑΔΑ από τους χιλιάδες τόνους χύδην απορριμμάτων που εναπόθεσε εκεί ο Δήμος Ερμιονίδας, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ. Εκτός αυτού έχουμε και πολλές άλλες θέσεις στην Ερμιονίδα όπου σήμερα βρίσκονται τόνοι χύδην απορριμμάτων επί του εδάφους. Γι' αυτό και είναι πολύ πολύ δύσκολο και για πολλούς να ψηφίσουν τον Δήμαρχο και την "παράταξή" του αν κατέβουν στις εκλογές, γιατί προεκλογικά δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτήν την εξέλιξη, και θέλουν να είναι αλληλέγγυοι με αυτούς που υπέστησαν τις συνέπειες αυτού του αίσχους. Φυσιολογική αντίδραση, φυσιολογικών ανθρώπων που δεν έχουν πειστεί στο ελάχιστο από τα στοιχεία, τα χαρτάκια, τους λογαριασμούς και συλλογισμούς που προσκομίζουν καταιγιστικά στα φόρα ο Δήμαρχος και ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος. Ανθρώπων που πιστεύουν στα μάτια τους.

Και ο κύριος Λάμπρου δεν απαλλάσσεται των πολιτικών ευθυνών του επειδή κατεβαίνει με άλλη ονομασία.
Δηλαδή ο κύριος Λάμπρου πρέπει να μας μιλήσει για τους λόγους που συναίνεσε με τον σχεδιασμό κυρίου Σφυρή, να μας μιλήσει γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε όντας Αντιδήμαρχος και στέλεχος της "παράταξης", και μετά τι σκέπτεται να κάνει ως υποψήφιος.
Ο κύριος Σφυρής να μας μιλήσει γιατί σχεδίασε τη δεματοποίηση στο Σταυρό, και τι σκέπτεται να κάνει ως υποψήφιος.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μόνον τι σκέπτονται να κάνουν έχοντας δεδομένη τη σημερινή κατάσταση.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος