Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνας μαθητής μπήκε πρώτος στο Cambridge!

SOS!!!! Τα Ελληνόπουλα φεύγουν!!! 
Μαίρη Φασιλή
Έπειτα από δυόμισι χρόνια προσπάθειας, ο 17χρονος μαθητής Νικόλας Κατέρης κατάφερε να πετύχει τον... στόχο του: Έγινε δεκτός -και μάλιστα κατάφερε να εισαχθεί πρώτος- στο Τμήμα Μηχανικών του Trinity College του Πανεπιστημίου Cambridge!
"Θα προτιμούσα η κατάσταση να είναι τέτοια ώστε να μείνω στην Ελλάδα, αλλά η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί πολύ και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με την επιστήμη τους και να πάνε ψηλά" δήλωσε ο ίδιος στην "Καθημερινή".
Όπως αναφέρεται, ο μαθητής είχε αποφασίσει από τα τέλη της Γ΄ Γυμνασίου το αντικείμενο των σπουδών του, αλλά και το ότι επιθυμεί να σπουδάσει στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα ενώ το επίπεδο των σπουδών είναι υψηλό, το σύστημα έχει πολλά προβλήματα.
Ολοκλήρωσε φέτος με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία τις εξετάσεις που του ζήτησε το βρετανικό πανεπιστήμιο (A Levels) σε Φυσική, Μαθηματικά και Προηγμένα Μαθηματικά και εξηγεί ότι πέτυχε τον στόχο του χωρίς να στερηθεί πολλά πράγματα.
"Ο προσωπικός χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός, αλλά τα περισσότερα πράγματα που ήθελα να κάνω, πέραν των ακαδημαϊκών μου υποχρεώσεων, δεν τα στερήθηκα" αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες από 1.000 ασκήσεις μαθηματικών που έλυσε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν και αυτή μια διαδικασία που τον γέμιζε πολύ και έτσι δεν αισθάνθηκε πιεσμένος.
"Η τεράστια επιτυχία του Νικόλα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των καλών του επιδόσεων στα
μαθήματα, αλλά και της απόδοσής του στη συνέντευξη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του πανεπιστημίου, όπου αξιολογήθηκε συνολικά και η προσωπικότητά του" αναφέρει στην "Κ" ο λυκειάρχης της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Αγωγής, Ν. Κόκκινος, στο οποίο φοιτά ο Νικόλας.
Η διευθύντρια της Ερασμείου Κατερίνα Βόσου, από την πλευρά της, έκανε λόγο για ένα παιδί που "σε κάθε βήμα της μαθητικής του διαδρομής διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την επιμέλειά του".
Τί όμως σκέφτεται για το μέλλον ο Νικόλας;
"Σκέφτομαι να μείνω στο εξωτερικό, ειδικά εάν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βελτιωθεί, γιατί δεν θα έχω τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης" εξηγεί.
planet-greece