Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας συνεχίζει την παρουσίαση του τεράστιου έργου που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, με την όγδοη θεματική ενότητα, η οποία έχει ονομαστεί:
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

1). Μεγάλη ήταν η ευαισθησία που επέδειξε ο κ. Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου στον τομέα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Έτσι λειτούργησε άψογα την Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Κρανιδίου όπου ο κάθε πολίτης είχε ελεύθερη πρόσβαση, όλοι λειτουργούσαν ισότιμα και η μόνη προϋπόθεση, επιθυμία και σκοπός του καθενός ήταν να προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους του, με αποτέλεσμα να έχουμε συνοπτικά τις εξής δράσεις:
         Η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Κρανιδίου με την βοήθεια 
     και την δύναμη που έπαιρνε από όλους τους ανθρώπους που την στήριζαν
     και την βοηθούσαν, προσέφερε δύο φορές την εβδομάδα φαγητό σε 70 
     άτομα που το είχαν άμεση ανάγκη.

         Κάθε μηνά, σε 90 οικογένειες μοιράζονταν τρόφιμα.

         Σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκέντρωνε ρούχα τα οποία 
     μοιράζονταν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

         Βοηθούσε οικονομικά, ασθενείς που χρειάζονταν άμεσα ιατρική 
     περίθαλψη.

         Είχε τακτική επικοινωνία και βοηθούσε το Χαμόγελο του Παιδιού, 
     τις φυλακές της Τύρηνθας και τις φυλακές Κορυδαλλού.

2). Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αναβαθμίστηκε, ενισχύθηκε και επεκτάθηκε την τετραετία 2007-2010, προσφέροντας κατ’ οίκον βοήθεια σε εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Κρανιδίου. Με την έναρξη της θητείας του ο κ. Σφυρής (αρχές του 2007), φρόντισε άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι (οφείλονταν για πολλούς μήνες) καθώς επίσης και οι οφειλόμενες για πολλούς μήνες εργοδοτικές του εισφορές στο ΙΚΑ, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της λειτουργίας του.
Επίσης ο Δήμος Κρανιδίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Σύστημα Ψηφιακής Υπηρεσίας Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας». Τo έργο αφορά την ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών ιατρικών παραμέτρων, Φακέλου Υγείας Δημότη και υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων Ευρώ    (€ 208.500,00) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και  από Εθνικούς Πόρους.

3). Βασιζόμενος στον εθελοντισμό και στην τεράστια δωρεά της αείμνηστης συμβολαιογράφου Παπαντωνίου Μαρίας και της αδελφής της Κατερίνας Παπαντωνίου, ο Δημήτρης Σφυρής συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα χρόνων των πολιτών όλης της Ερμιονίδας, το Γηροκομείο. Οι μεγάλες δωρήτριες Παπαντωνίου Μαρία και Κατερίνα, σε ιδιόκτητο χώρο και με δικά τους χρήματα, κατασκεύασαν το κτίριο του Γηροκομείου, με την σημαντική συμβολή του κυρίου Ταρούση Κώστα, ο οποίος βοήθησε καθόλη την διάρκεια της κατασκευής του Γηροκομείου, ως εκπρόσωπος διαχειριστής των δωρητριών.
Ο κ. Σφυρής και οι συνεργάτες του, προσέφεραν δωρεάν την εκπόνηση της μελέτης, των σχεδίων, την έκδοση των οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη της κατασκευής. Οι εργασίες θεμελίωσης ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2010. Το γηροκομείο βρίσκεται κτισμένο σε μια καταπληκτική θέση, με ειδυλλιακή θέα στον Αργολικό κόλπο, τρία χιλιόμετρα έξω από το Κρανίδι, στον δρόμο προς Δορούφι.

Από τον Αγιασμό Θεμελίωσης του Γηροκομείου, Μάιος 2010:


Το Γηροκομείο κατά την κατασκευή του, Ιούνιος 2010:

Το Γηροκομείο σήμερα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ