Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

κ. Τόκα αυτά τα έργα δεν θα είχαν γίνει ποτέ εάν δεν ήταν Δήμαρχος Κρανιδίου ο Δημήτρης Σφυρής

Στο πρωτοφανές και πρωτάκουστο επιχείρημα του Υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Τάσου Τόκα, πως η Παιδική Χαρά Πορτοχελίου δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα έργα που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου, επειδή κατασκευάστηκε από δωρεά του Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου, απαντάμε τα εξής:
Ένας Δήμαρχος οφείλει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των έργων του Δήμου του από κονδύλια της Νομαρχίας (πριν το 2010), της Περιφέρειας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορεί όμως να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση έργων μέσω δωρεάς ιδιωτών. Οι δωρεές αυτές μπορεί να είναι είτε χρηματικές, είτε σε είδος π.χ. τα όργανα μιας παιδικής χαράς, τα κουφώματα και η βαφή ενός κτιρίου, η δενδροφύτευση ενός πάρκου κ.λ.π.. Σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζουν στον Δήμαρχο δύο φορές συγχαρητήρια, αφού κατόρθωσε και ενεργοποίησε την συνδρομή των ιδιωτών για το κοινό όφελος.
Ένας ιδιώτης όμως απαγορεύεται να εκτελέσει οποιοδήποτε έργο σε δημοτικό χώρο. Ο ιδιώτης κάνει την δωρεά του και στην συνέχεια έρχεται ο Δήμος ως φορέας υλοποίησης του έργου και κάνει την μελέτη, την επίβλεψη και την κατασκευή. Όπως ακριβώς έγινε και με την  Παιδική Χαρά Πορτοχελίου (όπου παρεμπίπτοντος δύο όργανα και η περίφραξη πληρώθηκαν από χρήματα του Δήμου Κρανιδίου). Και αντί να λέτε δύο φορές μπράβο στον Δημήτρη Σφυρή που κατόρθωσε και βρήκε τέτοιου είδους δωρεές, τον κατηγορείτε για παραχάραξη της αλήθειας!!!
Και δεν είναι το μόνο έργο για το οποίο ο κ. Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου εξασφάλισε χρηματοδότηση από ιδιώτες, οι οποίοι δεν ήθελαν να βάλουν αντίστοιχες επιγραφές που υπενθυμίζουν τις δωρεές τους. Με την ευκαιρία που μας δώσατε όμως κ. Τόκα, θα τους αναφέρουμε.
Τα παρακάτω έργα λοιπόν, έγιναν με δωρεές ιδιωτών την τετραετία 2007-2010 της Δημαρχίας Δημήτρη Σφυρή, με μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή από τον Δήμο Κρανιδίου:
·        Παιδική Χαρά Κοιλάδας με δωρεά Βαρδή Βαρδινογιάννη.

·        Κατασκευή αθλοπαιδιών στο Δημοτικό Σχολείο Κοιλάδας με 
     δωρεά Καλλιάνου Νικολάου, Ρούσση Ιωάννη και εταιρίας Mind 
     Compass Overseas.

·        Παιδική Χαρά Πορτοχελίου με δωρεά Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου 
     και παράλληλη χρηματοδότηση από τον Δήμο Κρανιδίου για την 
     αγορά δύο οργάνων και της περίφραξης.

·        Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Δημοτικό Σχολείο 
     Πόρτο Χελίου με δωρεά Γουλανδρή Ντίνου, Κωστάλα Ιωάννη, 
     Κοτσοβού Γεωργίου και Λούμη Μαρίνου.

·        Διαμόρφωση Παραλιακής Ζώνης Πορτοχελίου με δωρεά από 
     Ξενοδοχείο AKS και παράλληλη χρηματοδότηση από τον Δήμο 
     Κρανιδίου.


·        Κατασκευή χλοοτάπητα 4ης γενιάς και περίφραξη στο γήπεδο
     ποδοσφαίρου Πόρτο Χελίου με δωρεά αρκετών ιδιωτών όπως 
    Κωστάλας Ιωάννης, οικογένεια Λούμη Νικολάου και 
    παράλληλη χρηματοδότηση από τον Δήμο Κρανιδίου.

Η αλήθεια λοιπόν κ. Τόκα είναι μία και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Τα παραπάνω έργα έγιναν στον Δήμο Κρανιδίου επί Δημαρχίας Δημήτρη Σφυρή αφού αυτός εξασφάλισε την χρηματοδότησή τους μέσω των ιδιωτικών δωρεών και στην συνέχεια ανέλαβε την μελέτη, την επίβλεψη και την κατασκευή τους.
Όμως, τέτοιες περιπτώσεις δωρεών έχουμε και στον πρώην Δήμο Ερμιόνης, όπως για παράδειγμα το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης “Γ. & Ευαγγ. Μπουρνάκη”, δωρεά του ζεύγους Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη καθώς επίσης και η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Ερμιόνης που έγινε κατόπιν μεγάλης χρηματικής δωρεάς των αδερφών Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Γούτου και του Αντωνίου Ψυχογιού. Οπότε όλοι μας πρέπει να συγχαρούμε τον πρώην Δήμαρχο Ερμιόνης κύριο Ανάργυρο Λεμπέση, που εξασφάλισε αυτή την μεγάλη δωρεά και κατόρθωσε επί της θητείας του να ολοκληρώσει και να λειτουργήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό της Ερμιόνης, ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο.

Τώρα όσον αφορά τα 4 έργα στα οποία χρηματοδότης και εκτελεστής τους ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας:
·        Φωτισμός Διασταύρωσης δρόμου Κοιλάδας – Κρανιδίου
·        Φωτισμός Διασταύρωσης δρόμου Πορτοχελίου – Ερμιόνης 
     (στο Ξενοδοχείο Γιούλη)
·        Πλήρης επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου Κρανιδίου
·        Κόμβος Εισόδου Κρανιδίου,
σας επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσετε κ. Τόκα, πως αυτά τα έργα κατόρθωσε και τα έφερε στον τόπο μας ως Δήμαρχος Κρανιδίου ο κ. Σφυρής, κάνοντας ο ίδιος τις απαραίτητες μελέτες και εξασφαλίζοντας τις σχετικές άδειες, ενώ κατά την διάρκεια της κατασκευής τους,  επέβλεπε καθημερινά τις εργασίες.
Εν κατακλείδι, πρέπει επιτέλους και εσείς κ. Τόκα να παραδεχτείτε, αυτό που έχουν αντιληφθεί όλοι οι δημότες της Ερμιονίδας, πως αυτά τα έργα δεν θα είχαν γίνει ποτέ, εάν δεν ήταν Δήμαρχος Κρανιδίου ο Δημήτρης Σφυρής.

                   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ