Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου ΔΕΠΟΣ, ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ"

ΔΕΠΟΣ , ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ". Άρθρο του επικεφαλής της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή και υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Κώστα Π. Λυμπερόπουλου

Σήμερα κατατίθεται στη βουλή πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιέχεται διάταξη με την οποία έκταση 615 στρεμμάτων της τ. ΔΕΠΟΣ στο Π.ΧΕΛΙ περνά στο ΤΑΙΠΕΔ. Η τύχη της προδιαγεγραμμένη. Πώληση σε ιδιώτη, ορισμένα έσοδα (ψίχουλα) για το κράτος τα οποία θα πάνε στη πληρωμή των δανειστών και από κει και πέρα θυσία στο βωμό της εκμετάλλευσης για το κέρδος. 

Τι θα γίνει στο χώρο; Ότι επιθυμεί ο αγοραστής με τις άδειες και τις ευλογίες της πολιτείας. Ίσως ένα νέο χωριό (ιδιωτικό),  πάνω από το χωριό. Με τις υποδομές σήμερα να μην υπάρχουν η επαρκούν για τον υπάρχοντα οικισμό. Και η γνώμη της τοπικής κοινωνίας; Αυτή υπάρχει δεν υπάρχει, ούτε τους ενδιαφέρει. 

Εδώ χωρά μία ακόμα υπενθύμιση στους «απολιτίκ» φίλους μας, που λένε «εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το σπίτι μας δηλ. ο Δήμος μας». Έρχεται η κεντρική πολιτική εξουσία (χτες με το Μετόχι, σήμερα με την τ. ΔΕΠΟΣ, αύριο με κάτι άλλο) να θυμίσει ότι όχι μόνο επιβάλλει το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο Δήμος (το σπίτι μας) αλλά και να αποφασίζει τι θα γίνει και πως θα γίνει μέσα στο σπίτι μας. 


Για μας η τ. ΔΕΠΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ και δοθεί ασύστολα προς ιδιωτική εκμετάλλευση. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Πρέπει να έχει λόγο η τοπική κοινωνία μέσα από τους θεσμούς της. Να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίαση του την 01/04/14, τώρα να τοποθετηθεί κάθε παράταξη και κάθε Δημοτικός σύμβουλος χωριστά, αφού η Δημοτική  πλειοψηφία έχει σκορπίσει σε διάφορες άλλες παρατάξεις. Η έκταση αυτή ν’ αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της με τρόπο που θ’ αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Να γίνει μεγάλο μέρος της περιαστικό άλσος, να δημιουργηθούν χώροι αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής (ανοικτό θέατρο, πολυχώρος εκδηλώσεων, ποδηλατοδρόμιο, γήπεδα κλπ). 

Ακόμη μπορούν να καλυφθούν και άλλες ανάγκες, όπως σχολείο, νεκροταφείο, να σχεδιαστεί περιφερειακός δρόμος. Αυτά πρέπει να γίνουν. Ένα μικρό κομμάτι της έκτασης μπορεί ν’ αξιοποιηθεί για να γίνει σύγχρονη, ήπιας δόμησης τουριστική μονάδα η οποία θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και θα προσφέρει θέσεις εργασίας πολύτιμες για την περιοχή. Τα παραπάνω είναι η σωστή αντιμετώπιση του θέματος από την πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Όχι το ξεπούλημα, όσο-όσο, που αφού πρώτα μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού τώρα θέλουν να μας κάνουν να το βλέπουμε σαν το σχοινί από το οποίο θα πιαστούμε!    

Κώστας Π. Λυμπερόπουλος  

Επικεφαλής της ΡΙ.Κ.ΕΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Υποψήφιος  Δήμαρχος Ερμιονίδας