Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα απασχόλησης για 120 ανέργους στην Αργολίδα - δικαιολογητικά και προθεσμία για αίτηση

argolidalifeΠρόγραμμα ένταξης 120 ανέργων της Αργολίδας στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του έργου «Τοπική Πρωτοβουλία για την Απασχόληση ΙΙΙ».
Το Έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συνέργια για την Αργολίδα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ωφελούμενοι - Κριτήρια

  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
  • Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000€ για το οικονομικό έτος 2011 (το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000€).
  • Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μετά την 2/1/2011, δεν έχουν ξεπεράσει το 34ο έτος της ηλικίας τους ως την ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος και το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000€.

Παρεμβάσεις

Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν μέσω του Τοπικού Σχεδίου για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας στις εξής δράσεις:
  1. Επαγγελματική Συμβουλευτική
  2. Επαγγελματική Κατάρτιση
  3. Εκπαιδευτική Πρακτική Άσκηση σε Επιχειρήσεις
  4. Επιμόρφωση
  5. Πιστοποίηση Προσόντων και Δεξιοτήτων
  6. Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας
  7. Ανάπτυξη Κοινωνικών Επιχειρήσεων
  8. Δικτύωση (Networking)
  9. Επίσκεψη Μελέτης (Study Visit) σε χώρες μέλη της Ε.Ε.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά Συμμετοχής

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής και ένταξης στο Σχέδιο πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα παραμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, ηλικίας 18-64 ετών.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:
  • Φωτογραφία
  • Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  • Έγγραφο Πιστοποίησης Τόπου Διαμονής
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Βιογραφικό Σημείωμα
  • Φωτοτυπία Πτυχίων Σπουδών/Ξένων Γλωσσών
  • Βεβαιώσεις Παρακολούθησης Προγραμμάτων Κατάρτισης
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας για τα οικονομικά έτη 2011, 2012, 2013 ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ για τη νόμιμη μη υποβολή Φορολογικής Δήλωσης για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη
Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, και με κριτήριο την κατηγορία στην οποία υπάγονται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα εξής:
  • Άνεργοι: Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας
  • Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ: Βεβαίωση Ασφαλιστικού Φορέα
  • Νέοι Επιστήμονες: Τίτλο Σπουδών, Έναρξη Επιτηδεύματος, Απολυτήριο Στρατού, ΑΦΜ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής - Προθεσμία

Οι αιτήσεις συμμετοχής συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται καθημερινά, 10:00-16:00, στα γραφεία της «Διάσταση Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΑΕ» στο Ναύπλιο (Χαριλάου Τρικούπη & Μικράς Ασίας, Τ.Κ. 21 100, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 99406-8) και στο Κρανίδι (Γ. Κρανιδιώτη 1).
Λήξη προθεσμίας για υποβολή αίτησης: Δευτέρα 7/4/2014

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συνέργια για την Αργολίδα» απαρτίζεται από τους εξής φορείς: Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Άργους-Μυκηνών, Δήμος Ερμιονίδας, Δήμος Επιδαύρου, Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Πελοπόννησος ΑΕ - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αργολίδας Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Διάσταση Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΑΕ, Ανώνυμος Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης Πελοποννήσου ΑΕ - ΚΕΚΑΠ Α.Ε., Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Άποψη Ανώνυμη Εταιρεία, Σύμβουλοι Διοίκησης και Ανάπτυξης (A.T. Management ΕΠΕ), Strategy & Communication Advisors ΕΠΕ