Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας συνεχίζει την παρουσίαση του τεράστιου έργου που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, με την ενδέκατη θεματική ενότητα, η οποία αφορά την Διαχείριση Απορριμμάτων και την Καθαριότητα.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Κρανιδίου, η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Σφυρή κατόρθωσε καθόλη την διάρκεια της τετραετίας 2007-2010, να έχει ένα Δήμο πεντακάθαρο, χωρίς το παραμικρό σκουπιδάκι, από το Ράδο, την Πελεή και το Λουκαϊτι, έως την Βερβερόντα, τον Άγιο Αιμιλιανό και την Πετροθάλασσα. Σε καθημερινή βάση οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου, υπό την επίβλεψη των Αντιδημάρχων καθαριότητας, συνέλεγαν τα απορρίμματα, δουλεύοντας με σύστημα και συνέπεια.
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω ο κ. Σφυρής κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις:
1.     Αγοράστηκαν τρία νέα απορριμματοφόρα και επισκευάσθηκαν τα δύο προϋπάρχοντα.


Τα τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Κρανιδίου που αποκτήθηκαν το 2008, (φαίνονται επίσης στην εικόνα, το γερανοφόρο όχημα που αγοράστηκε κυρίως για τη αλλαγή των δημοτικών λαμπτήρων και τα δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα που αποκτήθηκαν κατόπιν δωρεάς ιδιώτη):

2.     Η Δημοτική Αρχή το έτος 2010, ξεκίνησε την Ανακύκλωση Χαρτιού, Αλουμινίου, Γυαλιού, Πλαστικού και Λευκοσιδήρου, δημιουργώντας εικοσιπέντε σταθμούς μονών, διπλών και τριπλών μπλε κάδων ανακύκλωσης, σε διάφορα σημεία του Δήμου Κρανιδίου.

Μπλε Κάδος Ανακύκλωσης:

3.     Στις αρχές του 2009 έκλεισε η χωματερή στο Σταυρό Διδύμων και το Καλοκαίρι του 2010 έκλεισε η χωματερή του Κρανιδίου στο Δισκούρι.

Δισκούρι, πρώην χωματερή Κρανιδίου, Αύγουστος 2010:

4.     Το Καλοκαίρι του 2010 ξεκίνησε την λειτουργία του, ο Δεματοποιητής Απορριμμάτων στον Σταυρό Διδύμων. Τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε η δοκιμαστική μεταφορά των δεμάτων στο εργοστάσιο ψυχρής διαχείρισης απορριμμάτων της Sukos Robots στον Μαραθόλακα Καλαμάτας, έπειτα από εντολή του τότε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη. Κατόπιν της απόλυτα επιτυχούς δοκιμής και της  σχετικής συμφωνίας που είχε κάνει τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την εταιρεία,  μπήκε στο πρόγραμμά μας η ολοκληρωμένη διαχείριση των δεμάτων, στο εργοστάσιο ψυχρής διαχείρισης απορριμμάτων της Sukos Robots.

Φόρτωση δεμάτων με προορισμό το εργοστάσιο Sukos Robots στον Μαραθόλακα Καλαμάτας, κατόπιν εντολής του τότε Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη (Οκτώβριος 2010):


Εργοστάσιο Ψυχρής Διαχείρισης Απορριμμάτων,  της εταιρίας Sukos Robots στην Καλαμάτα:
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε σε ποια κατάσταση παραδόθηκε, στην επόμενη Δημοτική Αρχή, ο Δεματοποιητής στο Σταυρό Διδύμων, τον Δεκέμβριο του 2010 (τα απορρίμματα που φαίνονται περιφραγμένα αφορούν  την παλιά χωματερή των Διδύμων που είχε κλείσει στις αρχές του 2009).

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ο δεματοποιητής όπως παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2010:

Από τα παραπάνω λοιπόν, είναι πασιφανές πως τον Δεκέμβριο του 2010 ο Δημήτρης Σφυρής παρέδωσε έναν Δήμο πεντακάθαρο, χωρίς ίχνος σκουπιδιού και εάν είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ερμιονίδας, σήμερα στον τόπο μας δεν θα υπήρχαν ούτε δέματα, ούτε βουνά από σκουπίδια.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ