Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αντιδήμαρχος ήσουνα

Του Βασίλη Γκάτσου
Και ως τέτοιος κρίνεσαι απ' όλους και κυρίως τους ψηφοφόρου σου. Ούτε σαν ιδιώτης, ούτε σαν επαγγελματίας. Επί Αντιδημαρχίας σου λοιπόν δημιουργήθηκε αυτό το αίσχος του Σταυρού, και ως ψηφοφόρος σου ουσιαστικά σου είπα: Δώσε τα παραστατικά με τα οποία πήγανε εκεί χιλιάδες τόνοι χύμα απορριμμάτων. Δεν τα έδωσες ποτέ. Λες και πηγαίναν μόνα τους. Δεν υπήρχε διαδικασία να σε παύσουμε από τη θέση και από τη παράταξη. Δυστυχώς. Ως ψηφοφόρος σου ευθέως σου ζήτησα να παραιτηθείς, εσύ και ο Δήμαρχος, και έχω κάθε δικαίωμα εκτός και δεν έχουμε δημοκρατία. Ομοίως η συνεισφορά σου στην Ερμιόνη, ως εξ Ερμιόνης, δεν ανιχνεύεται, πλην την καταπολέμησης της βαμβακίασης στο Μπίστι που εξ αρχής επισήμανα. Δια τούτο και ως ψηφοφόρος σου θεωρώ ότι η μη παραίτησή σου με πρόσβαλε. Συμφωνώ με όσα έγραψε ο κύριος Νοταράς (με τον οποίο μπορεί να διαφωνώ σε πολλά, αλλά δεν μπορώ να μη του αναγνωρίσω ότι πάλεψε στη ζωή, στα πέρατα του κόσμου, έγινε επιχειρηματίας, θαλασσοπνίγηκε για να βγάλει το ψωμί του στα ξένα. Ξεχνάς πολλά πράγματα ως μόνιμος μισθωτός του δημοσίου, και προσβάλλεις βάναυσα όλους όσους πάλεψαν έξω από τη ζεστή αγκαλιά της μονιμότητας, προσβάλλεις βάναυσα το 1000000 και πλέον αγωνιστών της ζωής στον ιδιωτικό τομέα που πέρασαν στην ανεργία και τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που κλείσανε τα μαγαζιά τους, τα χιλιάδες υπερειδικευμένα στελέχη εταιρειών που είδαν εταιρείες κολοσσούς να διαλύονται και πήραν τα δρόμο για τη ξενιτιά σε θέσεις υψηλές, για να στηρίξουν την μονιμότητά.... ως τάχατες σοσιαλιστική ιδέα. Σταμάτα λοιπόν τα ταμπούρλα, γιατί ο κόσμος της Ερμιονίδας δεν μασάει τον τάχατες
σοσιαλιστικό σου ταραμά).
Έγραψα, γράφω και να δεις τι έχω ακόμη να γράψω. Έγραψες, γράφεις, αλλά ποτέ δεν λες τίποτα. Δήμαρχος θα κατέβω όταν το θελήσω, δηλαδή ποτέ, γιατί δεν πιστεύω ότι η κοινωνία κινείται με σωτήρες, αλλά με βαθιά συναίνεση, αλληλεγγύη, συνεργασία, που έλειψαν απόλυτα από την παράταξή μας.

Απέτυχες ως Αντιδήμαρχος, όπως απέτυχε και η παράταξή μας υπό τον νυν Δήμαρχο, και δεν είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει, αλλά πρώτος ο κύριος Λάμπρου που έκανε άλλη παράταξη και όλοι που έφυγαν προς άλλες παρατάξεις χωρίς να πουν κουβέντα (στροφή .... μετά πλείστων επαίνων λέγετε πολιτικά). Όσο για την Ερμιόνη, είναι ακριβώς όπως την άφησε ο Αγαπητός Ανάργυρος. Είναι μόνον δικές μου διαπιστώσεις αυτές;

Ουδείς σου στέρησε το δικαίωμα να βάζεις και να ξαναβάζεις, να βγαίνεις και να ξαναβγαίνεις. Δεν θα μας υποδείξεις το τι θα κάνουμε εμείς ως πολίτες. Αν δεν έβαζες, αν δεν έβγαινες δεν θα ασχολείτο κανείς μαζί σου. Και γιατί να ασχοληθεί; Προσωπικά ασχολήθηκα ΜΟΝΟΝ με την ιδιότητα που είχες ως αιρετός και Αντιδήμαρχος, και το έργο σου είναι προμετωπίδα στην είσοδο της Ερμιονίδας. Αν εκλεγείς  με τη νέα σου παράταξη, η οποία προφανώς θεωρεί το έργο του Σταυρού επίτευγμά σου, και δεν κάνεις και πάλι τίποτα για την Ερμιόνη και πάλι θα ασχοληθούμε, όχι μόνον εγώ, αλλά και όλοι οι Ερμιονήτες.

Επιτέλους! Να καταλάβετε όλοι οι αιρετοί ότι εσείς θελήσατε να είσαστε αιρετοί και το μόνο που έχετε στη διάθεσή σας είναι η παραίτηση, αφού δεν υπάρχει ανάκληση. Αν δεν το αντέχετε, μη βάζετε υποψηφιότητα. Κυρίαρχο σώμα είμαστε οι δημότες. Και ουδέποτε ξέμεινε ο τόπος από υποψηφίους. Κάθε άλλο μάλιστα, Αυτό δεν το κατάλαβες ποτέ Αγαπητέ Αντιδήμαρχε.

Και φυσικά ουδέποτε ασχολήθηκα με τον δημότη Σταύρο Κούστα. Εσύ ως αιρετός και δη ως Αντιδήμαρχος, άρα αντιπρόσωπος των μισών και κάτι δημοτών είναι ανεπίτρεπτο, όπως και για το νυν Δήμαρχο, να ασχολείται με τον δημότη Βασίλη Γκάτσο, όπως και με όποιον άλλο. Δεν έχετε τέτοια εξουσιοδότηση από τους ψηφοφόρους σας. Δεν είστε κριτές και αξιολογητές δημοτών, αλλά είσαστε υπό την κρίση τους για τις δημόσιες βέβαια υποθέσεις.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος