Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Άμυ Μονά – Κολυμπάδη δήλωση για την υποψηφιότητα της



Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να στηρίξω με την υποψηφιότητά μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 Μαΐου 2014 για τον Δήμο Ερμιονίδας την «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Λάμπρου, αποδεχόμενη τις αρχές της συλλογικότητας, της συνδιαμόρφωσης και της ενεργοποίησης κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Στόχος δικός μου, αλλά και της παράταξης μας είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια :
Ø  για να συνεχίσει ο Δήμος Ερμιονίδας την αναπτυξιακή προοπτική του με την υλοποίηση των σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η επανένταξη του αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου – Πορτοχελίου - Κοιλάδας, η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης της πόλεως του Κρανιδίου, το Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου, η Μαρίνα Ερμιόνης και άλλα σημαντικά έργα.  
Ø  για να γίνει ο Δήμος Ερμιονίδας μοχλός πίεσης και διεκδίκησης προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων : η διαχείριση των σκουπιδιών, η  μεταφορά του νερού του Ανάβαλου, η βελτίωση του οδικού δικτύου εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλα προβλήματα, που για την επίλυσή τους όμως χρειάζεται η σύμπραξη και άλλων διοικητικών κέντρων, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Κεντρική Διοίκηση.
Ø  για να γίνει ο Δήμος Ερμιονίδας φορέας ανάπτυξης : η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν την βελτίωση  των υποδομών, την ανάπλαση των πόλεων, την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και την σύνδεσή τους με την τουριστική προβολή της επαρχίας,  αποτελούν ρεαλιστική και εφικτή πρόταση για τη ανάπτυξη της επαρχίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Ø  για να  γίνει ο Δήμος Ερμιονίδας κύτταρο πολιτισμού, αλλά και εγγυητής της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης : η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει σήμερα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

Αυτό που αποκόμισα από την μέχρι τώρα συμμετοχή μου στον Δήμο είναι ότι  η πραγματική του δύναμη είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών του.
Πιστεύω ότι η σχέση Δήμου – Δημότη πρέπει να είναι συνεχής και σε αλληλεπίδραση και οι δράσεις δημοτών, φορέων, εθελοντών να αποτελούν τον καταλύτη για την  σωστή λειτουργία του.
 Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να συνδιαμορφώσουμε την καινούρια πολιτική πρόταση για τον Δήμο Ερμιονίδας.
 Πρώτη Προτεραιότητα ο Δήμος Ερμιονίδας!

Φιλικά,
Άμυ Μονά – Κολυμπάδη