Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Αγάπη Ρε+»

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ+ αυτές είναι πρωτοβουλίες !!!!!
Κική Βεντουρή Σέρφα

 Οι «Αγάπη Ρε+» σε έναν ραδιομαραθώνιο 12 ωρών στον Αθήνα 9.84 «για να μη γίνει ο κόσμος φυλακή»

Την Κυριακή 4 Μαϊου, από τις 10.00 το πρωϊ μέχρι τις 22.00 το βράδυ, η μουσική πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Αγάπη Ρε+» θα βρίσκεται στον «Αθήνα 9.84» παρέα με εκλεκτούς φίλους.
Συγκεκριμένα:
Θέμης Καραμουρατίδης-Μαριέττα Φαφούτη (10.00-12.00)
Σπύρος Γραμμένος-Γιώργος Καραδήμος-Radiosol (12.00-14.00)
Κωστής Μαραβέγιας-Γεράσιμος Ευαγγελάτος (14.00-16.00)
Φοίβος Δεληβοριάς-Μανώλης Φάμελλος (16.00-18.00)
Στάθης Δρογώσης -Νατάσσα Μποφίλιου (18.00-20.00)
Όλοι μαζί (20.00-22.00)

θα γίνουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί για 12 ώρες, προσπαθώντας να ενημερώσουν και να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιήσουν και να ζητήσουν βοήθεια σχετική με ένα θέμα, για το οποίο τα Μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν ως τώρα ύποπτη αδιαφορία και

ουδετερότητα: τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών-Προσφύγων που λειτουργούν σε διάφορα σημεία της Ελλάδος. Μαζί μ’αυτό, θα συζητήσουν και για άλλα θέματα που άπτονται του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος.

Σκοπός του αυτοσχέδιου αυτού Ραδιομαραθώνιου η συγκέντρωση χρημάτων που θα μεταφραστούν σε αγαθά και παροχή βοήθειας σε κρατούμενους μετανάστες στα 2 πιο μεγάλα στρατόπεδα κράτησης στην Κόρινθο και στη Μυτιλήνη καθώς και σε ενίσχυση του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, το οποίο έχει στήσει κοινότητες απεξάρτησης από τα ναρκωτικά σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Μαζί με τους «Αγάπη Ρε+» θα είναι πολλοί φίλοι που έχουν κάτι να πουν (από τελείως διαφορετικές σκοπιές) επί του θέματος.
Μεταξύ άλλων, θα έχουν μαζί τους τον συνώνυμο του ελληνικού ραδιοφώνου Γιάννη Πετρίδη (που θα διαλέξει για αυτούς τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ για τη φυλακή), τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, τον διδάκτορα φιλοσοφίας Θεοφάνη Τάση, τον blogger «Πιτσιρίκο», την Μαργαρίτα Μυτιληναίου (που εκτός του ραδιοφωνικού της έργου, στηρίζει δημιουργικά εδώ και χρόνια τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ), την δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ.

Στο τελευταίο δίωρο θα μιλήσουν για το θέμα, μέσα απ’αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: το ζωντανό τραγούδι.

Στο ενημερωτικό σκέλος των εκπομπών θα τους βοηθήσουν πολύτιμα οι δημοσιογράφοι του «Αθήνα 9.8» Ελευθερία Κουμάντου, Γεωργία Μπόχτη, Φωτεινή Κοκκινάκη και Μάγδα Μπουλούκου, ενώ στο μουσικό οι Αριστέα Γιάννου και Κάτια Παυλίδου.

Το πλήρες πρόγραμμα των καλεσμένων και ο τρόπος με τον οποίον θα συνεισφέρουν οι ακροατές θα ανακοινωθούν «στον αέρα».
Καλή ακρόαση και συμμετοχή!