Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Όλη η Κρήτη σήμερα κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο

Νέα μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω,  θα γίνει σήμερα Κυριακή στη Χώρα Σφακίων. Στη συγκέντρωση, στην προβλήτα του λιμανιού της Χώρας Σφακίων, θα συμμετάσχουν πολίτες και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.
Οι βάρκες θα σχηματίσουν μία συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης ανάμεσα σε Σφακιά και Γαύδο. Μάλιστα, θα συμμετάσχει και πλοίο της Πρωτοβουλίας "Ενα καράβι για τη Γάζα". Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων θα γίνουν ομιλίες εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών Κρήτης, ενώ η επιστημονική παρουσίαση του θέματος θα γίνει από το μέλος του συντονιστικού για την ειρήνευση στη Συρία και μέλος της Πρωτοβουλίας: "Ενα καράβι για τη Γάζα”, κ. Βαγγέλη Πισσία. 
Ο κόσμος θα επιβιβαστεί στο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ: "Δασκαλογιάννης" και θα αποπλεύσει διανύοντας απόσταση τριών έως πέντε ναυτικών μιλίων, έχοντας αριστερά και δεξιά του φουσκωτά σκάφη και καΐκια. Έχει προγραμματιστεί αναχώρηση λεωφορείων από τα Χανιά στις 10 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Χανίων.
Τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση αυτή ανακοίνωσε η “Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ηρακλείου κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο”.
 
Φίλοι μας  Χανιώτες που συμμετέχουν μας ενημέρωσαν.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης