Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο σωστός ψηφοφόρος (χιουμοριστικό)


Αναρωτιέσαι αγαπητέ μου ψηφοφόρε τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές και δεν έχεις καταλήξει; Εδώ είμαι εγώ για να σε βοηθήσω με τους παραπάνω κανόνες.
1)    Ψηφίζουμε αυτόν που μας έχει τάξει κάτι προσωπικά. Δεν έχει σημασία τι θα προσφέρει στο τόπο μας αλλά ποιο θα είναι το προσωπικό όφελος που θα αποκομίσουμε. Μια θέση στο δημόσιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να σου δώσουν. Καλή επιλογή όμως είναι και τα χρήματα αλλά και κάποιο ρουσφέτι.
2)    Ψηφίζουμε συγγενή μας.Έχεις συγγενή υποψήφιο; Ψήφισε τον. Μην σε νοιάζει αν είναι άξιος πολιτικός ή όχι. Το καθήκον σου πρέπει να το κάνεις. Τώρα αν είναι παραπάνω από ένας οι συγγενείς σου που είναι υποψήφιοι υπάρχει λύση. Ψηφίζεις τον κοντινότερο συγγενή σου. Βάλε κάτω το γενεαλογικό σου δέντρο και βρες τον κοντινότερο συγγενή σου. Αν τέλος η συγγένεια είναι ίδια τότε ρίξε ένα κέρμα.
3)    Αν δεν έχεις κάποιο συγγενή σου σε έναν συνδιασμό (πράγμα απίθανο) τότε ψήφισε με βάση αυτόν που θα ψηφίσουν οι περισσότεροι. Γιατί να μείνεις εσύ πίσω και οι άλλοι να έχουν επιλέξει τον καλύτερο. Ρώτα τους γύρω σου λοιπόν ποιον θα ψηφίσουν και ακολούθησε τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι και να αποτύχει ο δήμαρχος που ψήφισες δεν θα έχεις εσύ την ευθύνη αφού παρασύρθηκες.
Τώρα αγαπητέ μου ψηφοφόρε θα σου εξηγήσω και τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις.
1)    Μην ψάχνεις να βρεις στο ίντερνετ το πρόγραμμα του κάθε συνδιασμού. Δεν σε ενδιαφέρει το τι θα προσφέρει στον τόπο σου. Αυτό που σε νοιάζει είναι τι θα κερδίσεις εσύ από την εκλογή του. Εκτός αυτού θα νευριάσεις με αυτά που θα διαβάσεις καθώς θα δεις υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν. Γιατί λοιπόν να χαλάσεις την διάθεση σου άδικα;
2)    Απέφυγε τις εξόδους αυτές τις μέρες. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και με μια βόλτα θα δώσεις πολλές χειραψίες. Γιατί να ανταλλάξεις μικρόβια;
3)    Μην σχηματίσεις την δική σου άποψη. Δεν υπάρχει χρόνος να σκέφτεσαι τα τυχόν λάθη του κάθε προγράμματος. Εξάλλου όπως είπαμε η ψήφος σου είναι προδιαγεγραμμένη. Άσε όλες αυτές τις σκοτούρες και πήγαινε για καφέ.
Αυτά από μένα. Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλήξεις. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να σχηματίζει την δική του προσωπική άποψη ή αν μελετάς το πρόγραμμα του κάθε υποψήφιου ώστε να έχεις γνώση το τι πρόκειται να συμβεί τότε είσαι ένας κακός ψηφοφόρος. Καλό θα ήταν λοιπόν να πας να ζήσεις στο βουνό, μόνος σου, και να κατεβαίνεις από εκεί μόνο για τρόφιμα.

jimmakos