Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"O ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ VIVALDI" Στο πανέμορφο Ναύπλιο

Ενημέρωση απο την Έλλη Βασιλάκη
Στο πανέμορφο Ναύπλιο της Αργολίδας έχει δοθεί το επόμενο μελωδικό ραντεβού του «Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2014″ που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην ουσία πρόκειται για ένα «πολιτιστικό μαραθώνιο» με πολλές και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις «γειτονιές» της Πελοποννήσου μέχρι το τέλος του έτους.
Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 το Ναύπλιο θα φιλοξενήσει μία ξεχωριστή διήμερη εκδήλωση που θα έχει τίτλο: «Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi».
Αυτή η μουσική συνύπαρξη έργων των δύο μεγάλων δημιουργών, που σφράγισαν τις διαφορετικές εποχές τους, θα είναι πραγματικά μία μοναδική εμπειρία για όσους βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Αργολίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου Έλληνα δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι που μας λείπει όλο και περισσότερο.

Η αρχή του «Φεστιβάλ Πελοποννήσου» έγινε στην Τρίπολη τον Οκτώβριο του 2013 ενώ πριν από λίγες μέρες (29 και 30 Μαρτίου) τη «σκυτάλη» αυτού του «πολιτιστικού μαραθωνίου» πήρε το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί εντάσσονται στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που φέρει τον τίτλο: «Φεστιβάλ Πελοποννήσου» που σαν στόχο έχει την ενίσχυση των φιλαρμονικών και των χορωδιών της Πελοποννήσου.

Οι τυχεροί που θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο (12 & 13 Απριλίου) στο Ναύπλιο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/4/14 (ώρα 6 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος):
Παρουσίαση μουσικών προγραμμάτων από την φιλαρμονική Νέας Κίου Δήμου Άργους – Μυκηνών, του πολιτιστικού συλλόγου φιλαρμονικής Άργους «Ορφεύς» και της φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π. Α.Τ Ναυπλίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/4/14 (ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Βουλευτικού): 
Παρουσίαση μουσικών προγραμμάτων από τη χορωδία Νέας Κίου Δήμου Άργους – Μυκηνών, τη Δημοτική χορωδία Άργους, τη Δημοτική χορωδία Επιδαύρου (Λυγουριό), τη χορωδία Άργους «Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι» και τη χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Ναυπλίου (μικτό πολυφωνικό σχήμα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4/14 (ώρα 9 μ.μ. αίθουσα Βουλευτικού):
Συναυλία της Αθηναϊκής Μανδολινάτας «Νικόλαος Λάβδας» με τη συμμετοχή της γνωστής σοπράνο Ιωάννας Φόρτη με τίτλο: «Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi»