Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

sports alert ...

Οργή και απόγνωση γυμναστών για την ματαίωση


Η απόφαση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας
να ακολουθήσει την προτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
και να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της,
προκάλεσε οργή και απόγνωση στους αθλητές, που βλέπουν τον αθλητισμό να καταρρέει
με την συγκατάθεση όλων των φορέων του, από το υπουργείο μέχρι την Ομοσπονδία.

Οι κορυφαίοι Έλληνες γυμναστές σε παγκόσμιο επίπεδο εκφράζουν στο pamesports.gr την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση ματαίωσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που ουσιαστικά αποτελεί ταφόπλακα στα όνειρα εκατοντάδων συναθλητών τους που δεν έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Άλλωστε, τελικώς αυτοί που πληρώνουν εδώ και χρόνια το... «μάρμαρο» (ακόμα και στα χρόνια που... λεφτά υπήρχαν) είναι οι αθλητές που ολομόναχοι κι από προσωπικό βίτσιο φροντίζουν να σηκώνουν την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό, για να δίνουν σε όλους αυτούς (πολιτική και αθλητική ηγεσία) την ευκαιρία για τηλεγραφήματα και φωτογραφίσεις.
Μέχρι εκεί πάει η διοικητική ικανότητα όλων τους. Στο... φαίνεσθαι εξαντλείται. Στην ουσία... χάνεται!

Βλάσης Μάρας:
«Η υποβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα και της ενόργανης γυμναστικής ειδικότερα φαίνεται μέσα από την απόφαση της ΕΓΟ να αναβάλει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι ο μεγαλύτερος θεσμός μέσα στα ελληνικά σύνορα. Σύντομα θα ακολουθήσει περαιτέρω υποβάθμιση του Ελληνικού αθλητισμού που ήδη έχει φτάσει στο κατώτερο σημείο των τελευταίων 30 χρόνων με ματαίωση μεγαλύτερων πρωταθλημάτων στο εξωτερικό για τους ενεργούς αθλητές εθνικών ομάδων και μη ένταξη νέας φουρνιάς αθλητών στο δυναμικό συλλόγων-Εθνικών ομάδων στο κάθε άθλημα γενικότερα. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει διότι ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού των Ελλήνων και πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί. Πρέπει επίσης να λυθούν πολλά εσωτερικά προβλήματα στις Ομοσπονδίες, για τα οποία ουδείς κάνει το παραμικρό».

Λευτέρης Πετρούνιας:
«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι φαίνεται να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Ότι δεν είχαμε ούτε τα βασικά το γνωρίζαμε. Ότι δεν θα έχουμε ούτε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε μέσα στην Ελλάδα έστω με δικά μας έξοδα μεταφοράς ειλικρινά δεν το περίμενα».

Λευτέρης Κοσμίδης:
«Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Ξεκινάνε τα βήματα της κατάρρευσης του αθλητισμού και σταματάνε τους αθλητές απ' το να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Για μένα μπορεί να μην είναι το μείζον αλλά η πλειοψηφία των αθλητών το πανελλήνιο πρωτάθλημα περιμένει. Αν είναι να τα κλείσουν όλα ας μας το πουν μια ώρα αρχίτερα. Είναι αλυσίδα. Όλοι φταίνε. Ξεκινάει από την ηγεσία του αθλητισμού και τελικά την πληρώνουμε οι αθλητές. Όλοι φταίνε».

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Έλλη Βασιλάκη