Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο κ. Λάμπρου, η " ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ " και ο Αντιδήμαρχος.

Σταύρος Κούστας 
Αφού άφησε στο Κρανίδι τα σάντουιτς των 0.26 ευρώ και τα μπουκαλάκια με το λάδι ( ίσως και να εξαντλήθηκαν ), ο κ. Λάμπρου ήρθε στην Ερμιόνη χθες βράδυ για την προεκλογική του ομιλία και θεωρώντας ότι " ανακάλυψε την Αμερική ", έκανε " ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ " του για το θέμα της κατασκευής της " ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ". 
  Είπε λοιπόν ότι υπάρχει τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε ), ζήτησε εξηγήσεις και κατηγόρησε και αυτός, ως πολλοί έκαναν και κάνουν 3 χρόνια τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες με λύσσα, μανία και λάσπη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, λέγοντας ότι είναι ή ανημέρωτος ή ανεπαρκής.
  Και επειδή αυτός ο Αντιδήμαρχος είμαι εγώ, ορισμένος από τον Δήμο Ερμιονίδας ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της " ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ " και σαν Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης, θέλω να αναφέρω τα παρακάτω, όχι μόνο προς τους Συμπατριώτες Ερμιονίτες και τις Συμπατριώτισσες Ερμιονίτισσες, αλλά και προς όλους τους δημότες και δημότισσες :
1) Η " ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ " είναι ένα έργο που η δική μας Δημοτική Αρχή το βρήκε τελματωμένο και το ξέμπλεξε με την καθοριστική βοήθεια, γνώση, εμπειρία και τις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμιζή.
2) Ανημέρωτος είναι ο κ. Λάμπρου. Διότι και σοβαρότατο θεσμικό ρόλο έχει ( Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ) και επικεφαλής Παράταξης είναι. Και όφειλε να ήξερε λοιπόν και αν δεν ήξερε όφειλε να ζητήσει να ενημερωθεί επίσημα με τον οποιοδήποτε τρόπο αυτός έκρινε. Πως όμως να γίνει αυτό όταν η παρουσία του στο Δημαρχείο τον τελευταίο καιρό έχει σαν αφετηρία και κατάληξη την " διεκπεραίωση επιλεκτικά κάποιων υποθέσεων " ( Ο νοών νοείτω ) με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ μέρους του τεράστια καθυστέρηση στην σύνταξη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ( έγινε σχετική αναφορά και από τον Δήμαρχο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ) και να έχουμε κωλυσιεργία και καθυστέρηση στην διεκπεραίωση αρκετών υποθέσεων του Δήμου και την πληρωμή οφειλών;
3) Και ο Δήμαρχος και εγώ είμαστε ενημερωμένοι πλήρως για τα θέματα της " ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ", γιατί το πονάμε το έργο, το θεωρούμε έργο αιχμής για την Ερμιόνη και όχι μόνο. Γιαυτό έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες ενασχόλησης, έχουμε κάνει δεκάδες ταξίδια, χωρίς να χρεώσουμε τον Δήμο ούτε ένα ευρώ, ο Δήμαρχός μας έφτασε μέχρι την Κω ιδίοις εξόδοις και έχουμε συμμετάσχει σε δεκάδες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και επενδυτές. Ο κ. Λάμπρου που ήταν σε όλα αυτά; Πότε 3,5 χρόνια ζήτησε να ενημερωθεί; Πότε εξέφρασε την διάθεση να συμμετάσχει έστω και σε μία σύσκεψη; Κατά τα άλλα σήμερα κόπτεται για την " ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ "...
4) Όταν μπήκε τέτοιο θέμα εκ μέρους των επενδυτών δεν κάναμε αυτό που έκανε ο κ. Λάμπρου, σε πρόσφατη περίπτωση προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου. Δεν οργανώσαμε " ίντριγκες " και δεν κάναμε ανίερες συμμαχίες, ούτε και εκβιάσαμε, ώστε να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα του Δήμου και των Δημοτών και να επιφέρουμε την μέγιστη οικονομική βλάβη στον Δήμο και τους Δημότες, στηρίζοντας ξένα και αλλότρια συμφέροντα. Μόλις ενημερωθήκαμε για το ενδεχόμενο τροποποίησης των όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μέσα σε προεκλογική περίοδο και σε χρόνο όπου έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες του Δήμου, πλην εξαιρετέων, με μια φωνή είπαμε στους επενδυτές : ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Καμιζής και εγώ ο κατά τον κύριο Λάμπου " ανίκανος " Αντιδήμαρχος. Ίσως τέτοιες θέσεις και πρακτικές, σε τέτοια " πιασάρικα " κατά την λογική του κ. Λάμπρου θέματα, ως αυτή του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμιζή και εμού, του " ανίκανου " κατ΄ αυτόν Αντιδημάρχου, είναι ασύλληπτες και ασυμβίβαστες για την λογική του κ. Λάμπρου, οπότε εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
4) Παραθέτω και σχετικό με το θέμα έγγραφο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση τροποποίησης των Περιβαλλοντικών όρων για την " ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ". Έτσι απλά, για να φανεί ποιος είναι ενημερωμένος και ποιος όχι.


Μετά από όλα τα ανωτέρω ελπίζω ότι ο κ. Λάμπρου θα ενημερωθεί, δια της " δημοσίας οδού " μιας και αυτό τον δρόμο διάλεξε ή αυτόν τον έβαλαν να διαλέξει κάποιοι που είναι πιθανά εμπλεκόμενοι ή διαπλεκόμενοι στην υπόθεση της " ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ". Και στην μια και στην άλλη περίπτωση φαίνεται ότι όντως δεν ήξερε. Δεν ρωτούσε τουλάχιστον γιατί όπως λέει η λαϊκή ρήση : " Το τυρί το ήγλεπε... Τη φάκα όμως δεν την ήγλεπε; " .

Σταύρος Κούστας
Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας
και 
Υποψήφιος με την " ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ " 
για το Τοπικό Συμβούλιο
της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης