Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

"ΜΙΑΟΥΛΙΑ 2014" : Άννα Φόνσου και A Capella στην μουσικοχορευτική παράσταση"Σαν παλιό Σινεμά"!

Ο ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2014" παρουσιάζει την Άννα Φόνσου και το μουσικό σύνολο A Capella στην μουσικοχορευτική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου "Σαν παλιό Σινεμά"!
Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Πλέσσας, Σ. Ξαρχάκος, Γ. Ζαμπέτας κ.ά. τα οποία ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της χρυσής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου!

Τη βραδιά παρουσιάζει η Άννα Φόνσου με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Βαγιανού και τις χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Πρωταγωνιστούν: η Ειρήνη Πεφάνη στο τραγούδι, η Άρτεμις Γαϊτάνου στο τραγούδι, στον χορό, στο βιολί και στο ακορντεόν, η

ηθοποιός Μαρία Δρακοπούλου στο τραγούδι, ο Γιάννης Παπαχατζής στο τραγούδι και στην κιθάρα
Παίζουν: ο Μάριος Παπαδόπουλος στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, ο Γιώργος Ξενοκώστας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο,
ο Μιχάλης Καζάνας στο μπουζούκι, η Νάνσυ Αγγελάκη στα κρουστά και ο Τάσος Νικολής στο ακορντεόν.
Την παράσταση πλαισιώνει το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ" σε χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Επίσης συνεργάζονται: η Χριστίνα Πρίνου στις κομμώσεις και το μακιγιάζ, η Χριστίνα Κωνσταντάρα στις γραφιστικές εφαρμογές και ο Κωνσταντίνος Λιόντος στον χειρισμό του projector.

Η παράσταση καλεί το κοινό να περιπλανηθεί σε μια διαδρομή που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών τις δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι και τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρόκειται για ένα ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας, που μέσω του χορού, του τραγουδιού και της εναλλαγής κοστουμιών ανάλογα με το κάθε τραγούδι, καθηλώνει και μαγεύει.

Το σκηνικό συμπληρώνεται με την προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού και βίντεο, με σκηνές από τις ταινίες στις οποίες πρωτοακούστηκαν τα τραγούδια.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Κυριακή 22 Ιουνίου 9.30 μ.μ.
 


πηγή: