Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ξεκινάει μέσα στο επόμενα 24ωρα η μεταφορά 2000 τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει μέσα στο επόμενα 24ωρα η μεταφορά 2000 τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής, σύμφωνα με απόφαση του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, την οποία δημοσιοποιούμε.
Υπολείπεται διαδικαστικά η έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής που βρίσκεται στην Αθήνα σε σύσκεψη για το γνωστό θέμα. Στην τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.Μανώλη Αγγελάκα, την άμεση έγκριση της απόφασης του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου. Ο Γενικός Γραμματέας κ.Αγγελάκας υπεσχέθη στο Δήμαρχο ότι θα υπογράψει και θα εγκρίνει αυτή την απόφαση εντός της ημέρας.
Η μεταφόρτωση των απορριμμάτων, μη υπάρχοντος άλλου χώρου, θα γίνεται από το ίδιο σημείο όπου γίνονταν και με τη προηγούμενη προγραμματική σύμβαση και παρακαλούνται οι δημότες για το συμφέρον όλων μας και την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι η υγεία, να μην εμποδίζουν την διαδικασία μεταφόρτωσης. Είναι άλλωστε και ο μοναδικός τρόπος να εξυγιανθεί και η περιοχή από τα απορρίμματα που έχουν συσσωρευτεί.
Η παραπάνω απόφαση δίνει ασφαλώς μια άμεση λύση για την
αποτροπή κινδύνων βλάβης της υγείας των δημοτών μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ερμιονίδα αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.


Μεταφορά1
Μεταφορά2
Μεταφορά3
Μεταφορά4
Μεταφορά5