Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΝΕΔΥΠΕΡ Για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου



                                     Δευτέρα  16 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣ :   ΕΔΥ  Κέντρου Υγείας Κρανιδίου 

ΘΕΜΑ:  Έλλειψη οδηγών για τα ασθενοφόρα
                                                                                        Κοινοποίηση
                                                                                      1) 6η ΔΥΠΕ
                                                                       2) Δήμο Ερμιονίδας
Κύριε Διευθυντή
Όπως γνωρίζετε  τα  προβλήματα  του  Κέντρου  Υγείας  Κρανιδίου   όσον  αφορά  την  τεράστια  έλλειψη    οδηγών για  τα  ασθενοφόρα  ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές  βάρδιες    είναι  γνωστά  και χρονίζοντα.
Πρόσφατα ένας 47χρονος   από την Ερμιονίδα που είχε ανάγκη την άμεση  διακομιδή του σε Νοσοκομείο της Αργολίδας έχασε τη μάχη με τη ζωή αφού δεν  υπήρχε οδηγός να τον μεταφέρει λόγω του ότι δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες  στο Κ.Υ. Κρανιδίου με οδηγούς ασθενοφόρων .
Στην προκειμένη τραγική περίπτωση περίμεναν  ασθενοφόρο από το Κ.Υ.Λυγουριού, το οποίο απέχει 55 χιλιόμετρα.
Το περασμένο Καλοκαίρι δεν ήταν λίγες οι φορές που τραυματίες μεταφέρονταν πάνω σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων για να μεταφερθούν γρηγορότερα στο Κ.Υ.Κρανιδίου  εξ’ αιτίας του παραπάνω γεγονότος.!!
 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στην περιοχή μας  ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο,   διαμένουν  πάνω από 30000 άτομα και μαζί με τις ανάγκες των γειτονικών νησιών η κατάσταση απαιτεί  προσοχή καθώς η έλλειψη των οδηγών  μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε ότι αφορά την επείγουσα μεταφορά ασθενών ή τραυματιών, δεδομένου ότι οι ήδη υπηρετούντες   δεν επαρκούν   για  να καλυφθούν όλες οι βάρδιες   
 Με την παρούσα επιστολή, λοιπόν, ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε  με άμεσες  ενέργειες της υπηρεσίας σας, να δοθεί η δυνατότητα, είτε μεταφοράς προσωπικού του ΕΚΑΒ από άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να καλυφθεί το σύνολο του 24ώρου, είτε κατά το παραπάνω διάστημα   να δοθεί επειγόντως λύση σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας  με παραχώρηση οδηγών που εργάζονται στο Δήμο μας ή με προσφορά εθελοντών από επαγγελματίες οδηγούς που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.
 Ήδη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στο Δήμο Ερμιονίδας, στον τομέα της υγείας είναι πολλά και σημαντικά με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δεν θα πρέπει  να δημιουργήσουμε ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας.
                                                         Για τη ΝΕΔΥΠΕΡ
                                                         Ο Επικεφαλής
                                                         Τάσος  Τόκας