Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πρόκληση: Η κυβέρνηση δωρίζει ιδιωτική παραλία και παράνομο προβλήτα στους ολλανδούς βασιλείς

koutipandoras 
Στην Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά, μπορεί ο απλός πολίτης να θεωρείται «ατομικό συμφέρον» και να μην υπολογίζεται από το κράτος, οι βασιλείς όμως δεν έχουν την ίδια τύχη. «Γαλαζοαίματη» γαρ, η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, εξασφάλισε, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, με κοινή απόφαση τριών υπουργών ιδιωτική παραλία και παράνομο προβλήτα στην Ερμιόνη.
Στην απόφαση, η οποία συνυπογράφεται από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέρεται ότι για «λόγους δημοσίου συμφέροντος, εγκρίνεται η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή Δορούφι της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας και σε τμήμα όμορου ακίνητου οικείας αποκλειστικής χρήσης του Ολλανδικού Κράτους, καθώς και η λήψη
μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης». Κι όλα αυτά, «κατά παρέκκλιση», όπως τονίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση, «από κάθε γενική η ειδική διάταξη».
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, πριν από περίπου ένα χρόνο. Όμως το ακίνητο που οι τρεις υπουργοί εξαιρούν από το νόμο, δεν είναι όπως μπορείτε να φανταστείτε οίκημα της πρεσβείας, για το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει παρέκκλιση των διατάξεων, αφού θεωρείται ξένο έδαφος, αλλά βίλα, την οποία αγόρασαν οι ολλανδοί φορολογούμενοι, για τις διακοπές της βασιλικής οικογένειας της χώρας.
«Στην κοινή υπουργική άδεια δεν αναφέρεται σαφώς η κατασκευή λιμένα, αλλά η υλοποίηση κατασκευών για ενίσχυση της ασφάλειας της διαμονής του βασιλέως της Ολλανδίας, όπως περιφράξεις και γενικά έλεγχος θαλάσσιας πρόσβασης», δήλωσε η πρόεδρος της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας Μαρία Καρρά στο Πρώτο Θέμα και συμπλήρωσε ότι ο αιγιαλός και η θάλασσα δεν μπορούν να γίνουν ιδιοκτησία άλλου κράτους.
Δείτε την απόφαση
eggrafo_5.jpg