Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ απο τους πολίτες του Ναυπλίου στην εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ

 Ενθαρρυντικό μήνυμα η προσέλευση του κόσμου στην χθεσινή Λαϊκή συνέλευση - διαμαρτυρία στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο που οργάνωσαν ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες κοινητοποιούμενοι ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ προς εξυπηρέτηση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν: 

"Τεράστιας έκτασης δημόσια περιουσία στη χώρα επιχειρείται να εκποιηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα σε ιδιώτες μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Η ιδιωτικοποίηση αυτή γίνεται με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους.
Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και όλες οι ιδιωτικοποιήσεις να προχωρήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό του χρέους θα εξυπηρετηθεί και το ίδιο το δημόσιο τελικά, όχι μόνο θα βγει ζημιωμένο, αλλά O ο Ελληνικός Λαός θα έχει χάσει οριστικά το δημόσιο πλούτο. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι κάποιοι ιδιώτες “επενδυτές” που θα αποκτήσουν την ανεκτίμητης αξίας περιουσία με εξευτελιστικό μάλιστα αντίτιμο.
 Στην Αργολίδα “βγαίνουν στο σφυρί” πολύ σημαντικές παραλίες, όπως η Καραθώνα, το Κονδύλι, στο Δήμο Ναυπλιέων, το Σαλάντι, η Σαμπάριζα και η Θερμησία στο Δήμο Ερμιονίδας, τα ΞΕΝΙΑ και εδαφικές εκτάσεις επί των οποίων έχουν τις εγκαταστάσεις τους, που βρίσκονται σε ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας περιοχές, ο Αμφιτρίωνας στο Ναύπλιο, σημαντικά οικόπεδα όπως αυτά που βρίσκονται παραπλεύρως του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, αλλά και ακόμα και και αυτά που βρίσκονται εντός του προστατευμένου υγροβιότοπου στην παραλιακή της Νέας Κίου (δίπλα στο “Ραμαντάνι”, και το οικόπεδο «Γήπεδο Πειρούνη» στο Άργος, κτίρια όπως αυτό της παλιάς εφορίας στον “Μεγάλο Δρόμο” στο Παλιό Ναύπλιο.
Αν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν θα υποστούμε μια άνευ προηγουμένου κλοπή της δημόσιας περιουσία, των ακτών και των παραλιών μας, μια ανεπανόρθωτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα βιασμό της ιστορικής μας μνήμης, των μνημείων μας φυσικών και αρχαιολογικών.
Το έγκλημα αυτό που σχεδιάζεται πίσω από την πλάτη μας θα το πληρώσουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι μελλοντικές γενιές στις οποίες είμαστε υπόλογοι. Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το ξεπούλημα της ίδιας μας της ζωής είναι να βρεθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στην τρόικα,που έχουν βάλει στο μάτι την δημόσια περιουσία.
Απαιτούμε να βγουν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ! Καλούμε όλους τους πολίτες της Αργολίδας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης σε Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσουμε όλοι μαζί πως θα περιφρουρήσουμε τη δημόσια περιουσία."
Την συνέλευση συντόνιζαν ο Γιάννης Γκιόλας και ο Γιώργος Ταραβίρας ενώ συμμετείχαν 200 και πλέων πολίτες, ανάμεσα τους, που πήραν και το λόγο, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.  Κοδέλας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο εκλεγμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Γαβρήλος και Α. Πουλάς, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Χ. Γραμματικόπουλος, Π.Κοκκινόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, παρατάξεων, κοινωνικών ομάδων και απλοί πολίτες.
Ραντεβού δόθηκε για την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα.

http://www.argolikeseidhseis