Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χάρις Αλεξίου "Τίποτα δεν πάει χαμένο"Σύνταγμα 28/7/2014


Η Χάρις Αλεξίου έδωσε στις 28/7/2014 στην πλατεία Συντάγματος συναυλία συμπαράστασής για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Η συναυλία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους». Σημειώνεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. H Χ.Αλεξίου δήλωσε πως:"Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εργασία και πόσο θα καταρακώνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μάθανε να κερδίζουν την ζωή τους με τον κόπο τους.Είναι γυναίκες, μάνες, σύζυγοι, γιαγιάδες - άφησαν σπίτια και οικογένειες και βγαίνουν επί τόσους μήνες στους δρόμους ακριβώς για να μπορούν να έχουν σπίτια και οικογένειες. Είναι το "ισχυρό φύλο" της σημερινής κοινωνίας - αυτό που δεν το βάζει κάτω, που δεν χαρίζει το δίκιο του.Αυτές οι γυναίκες είναι η φωνή της συνείδησής μας - το τελευταίο μας καταφύγιο. "Καθαρίζουν" αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Ένα κράτος, που είναι ευρωπαϊκό, τηρεί πρώτα απ' όλα τις αποφάσεις των δικαστηρίων (είναι ζήτημα κοινής λογικής η επαναπρόσληψή τους, από τη στιγμή που τις δικαιώνουν και τα δικαστήρια)".
Χάρις Αλεξίου
25 Ιουλίου 2014