Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ξουτ κουνούπια

Άδεια μπουκάλια μπύρας και ανεμιστήρες διώχνουν τα κουνούπια!


Ξεχάστε τα χημικά σπρέι, τις λοσιόν και τα φιδάκια και αντιμετωπίστε τον εχθρό με "σπιτικά" μέσα

Το μόνο που θέλετε είναι να καθίσετε έξω και να απολαύσετε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, χωρίς την  παρέα των απρόσκλητων και ενοχλητικών κουνουπιών.
Τα τσιμπήματα δεν είναι πλέον απλώς ενοχλητικά,  αλλά μεταφέρουν ασθένειες (όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου).

Ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο του πληθυσμού των κουνουπιών γύρω από το σπίτι σας είναι να καθαρίσετε και να ξηράνετε περιοχές με στάσιμο νερό, όπου τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους.

Αμέσως μετά, όπλα σας θα γίνουν - με κάποια έξυπνα τρικ- μερικά είδη οικιακής χρήσης και αντικείμενα που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
1. Αναμίξετε σε ίσες ποσότητες μπύρα, στοματικό διάλυμα και αλάτι  σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε με το το διάλυμα γύρω από τον κήπο ή τη βεράντα σας. Το σπιτικό αυτό σπρέι απωθεί τα ενοχλητικά έντομα.
2. "Περιχαρακώστε" τον χώρο σας με μισο-θαμμένα μπουκάλια μπύρας, που θα περιέχουν ένα δύο δάχτυλα μπύρα. Τα κουνούπια θα προσκολληθούν στο στόμιο των μπουκαλιών και όχι πάνω σας!
3. Φυτέψτε κατιφέδες, δυόσμο και αρωματικά γεράνια καθώς τα κουνούπια απωθούνται από τη μυρωδιά των φυτών. Όταν είστε έξω, θρυμματίστε μερικά φύλλα από  τα φυτά, για να γίνει το άρωμα τους πιο ισχυρό- και, άρα, πιο αποτελεσματικό.
4. Καθίστε κοντά σε έναν ανεμιστήρα, ενώ είστε έξω. Τα κουνούπια δεν είναι αρκετά δυνατά για να πετάξουν "κόντρα" στο ρεύμα  αέρα για να έρθουν κοντά σας. Τόσο απλό.
5. Κάψτε κεριά citronella, ενώ είστε έξω. Η μυρωδιά και ο καπνός απωθούν τα κουνούπια.
6. Αρωματιστείτε με έλαια βανίλιας, πριν βγείτε σε ανοιχτό χώρο.  Και εσείς θα μοσχοβολάτε και τα κουνούπια θα μείνουν μακριά σας, αφού αντιπαθούν τη συγκεκριμένη μυρωδιά. 
 
Υγείαnews

Έλλη Βασιλάκη