Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΦΛΩΡΗΣ ΠΑΝΟΣ:Ευχαριστώ από καρδιάς τους εξήντα εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν να αλλάξει πρόσωπο η Κοιλάδα!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις  27 Μαϊου 2014 έστειλα στον Απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας επιστολή με αρ. πρωτ. 6952, όπου του περιέγραψα  την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε περιέλθει η Κοιλάδα, λόγω της εγκατάλειψης από την παρούσα Δημοτική Αρχή.
Στην εν λόγω επιστολή του επισήμανα τις άμεσες εργασίες που έπρεπε να εκτελεστούν στην Κοιλάδα ενόψει Καλοκαιριού και έναρξης τουριστικής περιόδου προκειμένου να ανακουφιστεί το χωριό.
Παράλληλα του έδωσα προθεσμία μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014 για να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές, διαφορετικά θα αναλάμβανα προσωπικά πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνουν πράξη.
Αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχα θέσει χωρίς να γίνει το παραμικρό, παραβρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο και διάβασα επιστολή μου όπου ενημέρωσα ότι ξεκινάμε, με εθελοντικές προσφορές, τις εργασίες.
Παράλληλα όπως όλοι διαπιστώσαμε ξεκίνησε το εκρηκτικό πρόβλημα των απορριμμάτων, όπου γύρω από κάθε κάδο είχαμε σωρούς σκουπιδιών, αφού τα απορριμματοφόρα δεν είχαν περάσει για αποκομιδή για πάνω από 25 μέρες. Έτσι η Κοιλάδα είχε καταντήσει μια χαβούζα, ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία ήταν τεράστιος,  με παράλληλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας.
Απευθυνόμενος σε συμπολίτες μας, ζήτησα εθελοντικές προσφορές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχαμε περιέλθει.
Με συγκίνηση διαπίστωσα πως η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, αφού εξήντα (60) εθελοντές συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν είτε με  οικονομικές προσφορές, είτε με εθελοντική εργασία.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εξήντα εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν ώστε να εκτελεστούν τα παρακάτω:
·   Χρωματισμός εξέδρων και τοιχίου Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, καθαρισμός και πλύσιμο προαυλίου με βυτίο, λόγω του ότι έπρεπε να γίνει η εορτή λήξης της σχολικής χρονιάς.
·   Καθαρισμός από αγριόχορτα και σκουπίδια και άσπρισμα με ασβέστη, από την είσοδο του χωριού (πρατήριο Γ. Ελένης) έως την παραλία της Ευαγγελίστριας και τον Άγιο Παντελεήμονα.
· Καθαρισμός από σκουπίδια και άγρια χόρτα της Παιδικής Χαράς, επίστρωση δαπέδου με σκαπτικό μηχάνημα, επισκευή της ξύλινης περίφραξης και των οργάνων καθώς επίσης βάψιμο περίφραξης και οργάνων.
· Καθαρισμός πλαζ Ευαγγελιστρίας, τοποθέτηση ομπρελών, χρωματισμός τοιχίων και επίστρωση του βότσαλου με σκαπτικό μηχάνημα.
· Καθαρισμός εντός και εκτός του Κοιμητηρίου και χρωματισμός σε μάνδρα, πόρτα εισόδου, πεζούλια και παγκάκια.
·    Καθαρισμός των φρεατίων του χωριού.
·  Απομάκρυνση από το χωριό με φορτηγά και σκαπτικά μηχανήματα, όλων των γεμάτων κάδων απορριμμάτων και των όγκων των σκουπιδιών που βρίσκονταν γύρω από αυτούς και μεταφορά τους σε χώρο εκτός οικισμού, όπου παρελήφθησαν από τον Δήμο Ερμιονίδας.
·    Απολύμανση του χωριού με χλώριο και πλύσιμο με το πυροσβεστικό όχημα του κυρίου Γεωργίου Σταύρου Λιβανού.
Μετά τις ανωτέρω εργασίες, η Κοιλάδα άλλαξε όψη, απέκτησε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, δεν κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της, όπως απεδείχθη χάριν ουσιαστικά στην εθελοντική ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας.
Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ τους εθελοντές συμπολίτες μας για την προσφορά τους και δεσμεύομαι ενόψει της πεντάχρονης δημοτικής θητείας μας πως εγώ και η παράταξή μου θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπο μας και των κατοίκων του.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤ. ΦΛΩΡΗΣ
ΝΕΟΕΚΛΟΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ