Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Και στα δικά μας!

Στην Ζάκυνθο αυτά.

Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε την έκταση των 15.000 στρεμμάτων έναντι εννέα εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή στο μισό της αντικειμενικής αξίας της και φέρεται να κατέβαλε φόρο ύψους 520.000 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πωλητής της έκτασης διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας που χρονολογούνται από την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Δηλαδή 600 ευρώ το στρέμμα. Υπενθυμίζω ότι ο Ανάβαλος θα ποτίσει στην Ερμιονίδα 22000 στρέμματα που είναι το σύνολο των πεδινών μας, ακόμη ελεύθερων εκτάσεων, στα χέρια των αγροτών μας.

Ρητό: Οι απανταχού Εμίρηδες αγοράζουν από τους απανταχού Κακομοίρηδες. Κακομοίρης να αγόρασε από Εμίρη θα ήταν παγκόσμια είδηση.

Κάτι παραπάνω να δώσει ο Εμίρης και μας αγόρασε όλη τη γη που ο Καποδίστριας μας έδωσε να καλλιεργούμε, τη γη που έδωσε τα παλληκάρια όλων των ενδόξων πολέμων μας, τη γη που με τους φόρους της στήριξε το ελληνικό κράτος στα πρώτα του βήματα, τη γη που δημιουργούσε ακατάπαυστα φαμίλιες με 5 και 10 παιδιά πολλαπλασιάζοντας τον πληθυσμό της χώρας μας.

Αγαπητέ Δήμαρχε τη γλώσσα μας έδωσαν ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου αλλά μας παραδόθηκε και καλλιεργήσιμη γη στις αμμουδιές του Καποδίστρια. Δεν μας μίλησες ποτέ για αυτήν, και καιρός είναι να ακούσουμε τη γνώμη σας, τώρα που δεν δεσμευόσαστε από τη θέση του αιρετού, δηλαδή του να μας αντιπροσωπεύετε. Γιατί όπου νάνε θα σκάσει και σε μας το κανόνι: Ο τάδε Κροίσος, Έλληνας ή ξένος αδιάφορο, συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες του τάδε χωριού και αγόρασε τον κάμπο τάδε της Ερμιονίδας προς 20 000 000 ευρώ, τιμή που κρίνεται πολύ καλή σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.

Οι Κινέζοι αλλά και άλλοι αγοράζουν ή μισθώνουν για 99 χρόνια εκτάσεις κυρίως στην Αφρική επιπέδου Πελοποννήσου και πάνω για να τις καλλιεργούν για λογαριασμό τους, φυσικά με δουλοπάρικους τον ντόπιο πληθυσμό. Άρα τα τρόφιμα μακροχρονίως είναι πολύ κερδοφόρα τοποθέτηση.

Μια Ελλάδα σε βαθύτατη κρίση, μερικώς οικονομική, μια Κύπρο ομοίως, ένας διάσπαρτος Ελληνισμός στα πέρατα του κόσμου χαμένος πια για την μητέρα πατρίδα. Η προβολή επιστημόνων και επιχειρηματιών που πέτυχαν στην αλλοδαπή δυστυχώς καλύπτουν ή συγκαλύπτουν την πραγματικότητα. Μια Ελλάδα που συνταράσσεται από πατριωτικό και σοσιαλιστικό ρίγος γιατί το κράτος εκποιεί ένα ελάχιστο γης στη δύσκολη ανάγκη ανίκανο να βρει άλλη λύση, έτοιμη όμως να καταπιεί την κάμηλο της πραγματικότητας, όταν η γη από τα ελληνικά χέρια περνά σε ξένα κατά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος