Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το αφιέρωμα του Independent για τον Κροκόδειλο της Κρήτης [βίντεο]

Το θέμα με τον Σήφη τον κροκόδειλο ξεπέρασε όχι μόνο τα όρια της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας αφού με την εμφάνισή του στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο ασχολήθηκε ακόμη και ο Independent. 
«Φόβο και αναστάτωση προκάλεσε σε Ελληνες αγρότες η μυστηριώδης εμφάνιση ενός κροκοδείλου μήκους 1,82 μέτρων σε τεχνητή λίμνη στην Κρήτη», γράφει η βρετανική εφημερίδα και συμπληρώνει πως «οι κάτοικοι είναι τόσο φοβισμένοι που δεν πλησιάζουν πλέον στην περιοχή». 
Μάλιστα, ο Independent παρουσιάζει και ένα βίντεο που δείχνει τον κροκόδειλο της Κρήτης να κάνει τις βουτιές του στο Φράγμα Ποταμών. «Το βίντεο δείχνει πλάνα που ελήφθησαν από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που πέταξε πάνω από τη λίμνη, στα οποία εμφανίζεται ο κροκόδειλος να πλέει στην επιφάνεια της λίμνης και στη συνέχεια να χάνεται στα νερά της με μια αστραπιαία κίνηση της ουράς του», γράφει. 
 
Η βρετανική εφημερίδα, ωστόσο, παρουσιάζει και την άλλη μεριά, των κατοίκων που δεν αισθάνονται κανένα φόβο από την ύπαρξη του κροκοδείλου, επικαλούμενη την περιγραφή ενός άλλου ντόπιου ο οποίος είπε ότι βρέθηκε αρκετά κοντά στη λίμνη και φωτογράφισε το επικίνδυνο ερπετό.
 

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση