Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα αυτάΜΟΝΟ στην Ελλάδα αυτά: Έδωσε λευκή κόλλα και πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Έγραψε 0 στα Αρχαία και την Ιστορία Κατεύθυνσης

Ποιος θα μας έλεγε ότι αν κάποιος θα παρέδιδε λευκή κόλλα στις Πανελλήνιες θα μπορούσε να περάσει σε Πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Αθήνα! Κι όμως συνέβη κι αυτό φέτος! Διότι μπορεί να παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος στις βάσεις, λόγω των καλύτερων επιδόσεων αλλά και των ελεύθερων μετεγγραφών για τις ειδικές κατηγορίες, όμως υπήρξαν ορισμένες σχολές, στις οποίες οι βαθμοί εισαγωγής ήταν μόλις λίγο παραπάνω από το… 0! 
Ναι καλά διαβάσατε 0!!!  Συγκεκριμένα υπήρξε υποψήφιος, ο οποίος έγραψε σχεδόν 0 στα 6 μαθήματα στα οποία εξετάστηκε και πέρασε στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών τελευταίος!  Ο εν λόγω υποψήφιος είχε μέσο όρο στα 6 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0. Ωστόσο, η εισαγωγή του στο τμήμα Ισπανικής γλώσσας πραγματοποιήθηκε λόγω της άριστης επίδοσης του στο μάθημα της Ισπανικής γλώσσας .  Μάλιστα, δεν είναι ο μοναδικός αφού παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και σε σχολή Ιταλικής φιλολογίας, όπου ο τελευταίος εισακτέος έγραψε 0 σε αρχαία και ιστορία κατεύθυνσης ενώ ο μέσος όρος στα 6 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν 2,53.  
 star.gr

(Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσω στον «Σύνδεσμο», πως θα πρέπει να σταματήσει τον αναχρονιστικό θεσμό των βραβείων εισαγομένων σε ΑΕΙ
και ΤΕΙ στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Έτσι
θα διευκολύνει τους νέους στην εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων).
                                                                          Γιάννης Λακούτσης.