Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή, καθώς και των μελών των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ερμιονίδας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ενωτικό κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και διάθεσης από όλους για από κοινού προσφορά για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στον τόπο μας. 
Τον Αγιασμό και την Ορκωμοσία ακολούθησαν οι σύντομοι χαιρετισμοί του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου και εκπροσώπου της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Τάσου Τζανή, του πρώην Δημάρχου Ερμιόνης κ. Ανάργυρου Λεμπέση, του πρώην Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιώργου Τσούρνου και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, Τάσου Λάμπρου και Τάσου Τόκα.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ο οποίος στην σύντομη ομιλία του τόνισε πως "Χρειαζόμαστε κοινωνική συνοχή, συναίνεση, στοχοπροσήλωση και σκληρή εργασία για να φέρουμε σε πέρας το πρόγραμμά μας.Τα προβλήματα είναι πολλά, τα έχουμε εντοπίσει, καταγράψει και έχουμε πλάνο επίλυσης.Με σεβασμό , αποφασιστικότητα και δίνοντας το παράδειγμα στην κοινωνία και στη νέα γενιά, θα επιτελέσουμε το έργο μας.
Στην συνέχεια υπογράφτηκε από όλους το πρακτικό πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα στην αυλή του Δημαρχείου Ερμιονίδας.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Ερμιονίδας και φωτορεπορτάζ:

"Φίλες και φίλοι σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Ερμιονίδας, υπό την νέα δημοτική αρχή.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία σας εδώ σήμερα.
Στη σημαντική αυτή στιγμή, στο ξεκίνημα της νέας πενταετίας, η σημερινή μέρα είναι μέρα ευθύνης και ορόσημο μιας νέας πορείας.
Η ορκωμοσία αποτελεί μια βεβαίωση της υποχρέωσής και του χρέους προς τους συμπολίτες μας που μας ανέδειξαν επικεφαλής του Δήμου.
Με τον όρκο  μας σήμερα επικυρώνουμε όσα υποσχεθήκαμε για την λειτουργία ενός πρότυπου Δήμου αλληλεγγύης, κοινωνικής πρόνοιας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης .
 Σήμερα δεν ορκιζόμαστε μόνο ως πρόσωπα ορκιζόμαστε για μια νέα προοπτική για ένα δήμο ανοιχτό σε κάθε γόνιμη εξέλιξη.
Η κρίση μας κάνει να αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη καθημερινότητα, αυτό όμως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν δικαιολογία.
Αντιθέτως πρέπει να μας κινητοποιήσει να ενώσουμε τις δυνάμεις να βρούμε τις συνισταμένες των τοπικών κοινωνιών να λειτουργήσουμε , υπό κράτους δικαίου, για να βγούμε από την κρίση.
Χρειαζόμαστε κοινωνική συνοχή, συναίνεση, στοχοπροσήλωση και σκληρή εργασία για να φέρουμε σε πέρας το πρόγραμμά μας.
Τα προβλήματα είναι πολλά, τα έχουμε εντοπίσει, καταγράψει και έχουμε πλάνο επίλυσης.
Με σεβασμό , αποφασιστικότητα και δίνοντας το παράδειγμα στην κοινωνία και στη νέα γενιά, θα επιτελέσουμε το έργο μας.
 Δεν μας επιλέξατε για να μοιραστούμε θέσεις, τίτλους και αξιώματα, αλλά να σταθούμε δίπλα σας και να χαράξουμε ελπιδοφόρο μέλλον, για τις νέες γενιές.
Στεκόμενοι  στο ύψος των περιστάσεων ανοίγουμε από σήμερα  στην Ερμιονίδα το παράθυρο του  μέλλοντος, όπως οφείλουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας και όπως απαιτούν οι ανταγωνιστικοί καιροί.
Δεν θα είμαστε πάντοτε ευχάριστοι, να το ξέρετε. Θα είμαστε όμως πάντα δίκαιοι. Θα αλλάξουμε τις κακές συνήθειες και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλων των πολιτών και όχι μεμονωμένων και  όχι επιλεκτικά.  
Χρέος μας είναι να φροντίσουμε το περιβάλλον, την δημόσια υγεία, τον πολιτισμό μας.  Να μεριμνήσουμε  για την επανάκτηση της  αξιοπιστίας του Δήμου, να φροντίσουμε τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες και να  είμαστε το έδαφος υποδοχής που θα  βοηθήσει  στην εξέλιξη της οικονομίας του Δήμου, στις νέες  θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν,  με τα έργα υποδομής που θα φτιάξουμε.
Οι πρακτικές της έξυπνης ανάπτυξης, που είναι βασισμένο το πρόγραμμά μας, στηρίζεται στις αρχές της
Ισχυρής οικονομίας
Στο καθαρό περιβάλλον
Στην κοινωνική ισότητα
Και κυρίως στην συμμετοχή
Γι αυτό σας καλώ όλους, εκλεγμένους και μη, όπως και όλους τους πολίτες   της Ερμιονίδας να δουλέψουμε γι αυτόν το σκοπό.
Ευελπιστούμε  το τέλος της πενταετίας να έχει ως αποτέλεσμα   ένα Δήμο που θα έχει ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του μέλλοντος.
Η πρόκληση να ανταποκριθούμε είναι τεράστια.
Η παροχή μιας ποιότητας ζωής, που να περιλαμβάνει όσα προανέφερα,  απαιτεί ένα σύστημα διακυβέρνησης ικανό να επιδρά στις ανάγκες και στις επιθυμίες των κατοίκων , ώστε να προωθεί ένα  πιο βιώσιμο περιβάλλον διαβίωσης με απώτερο στόχο φυσικά την βιώσιμη πόλη.
Καλώ όλους τους υπαλλήλους του Δήμου να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, να είναι δίπλα στους πολίτες , όπως θα σταθώ κι εγώ  δίπλα τους,  με σεβασμό και έλεγχο στην αποστολή τους.
Γίνεται λοιπόν να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν, είμαι σίγουρος ότι είναι λιγότερα από  αυτά που μας ενώνουν, εν δήμω, λαϊκή συσπείρωση.
Αγκυλώσεις και κακές πρακτικές, συντεχνιακές οπισθοδρομήσεις , παραπληροφόρηση και κακώς εννοούμενη εξυπηρέτηση θα γίνει παρελθόν.
Εύχομαι καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους. Όλοι μαζί να δώσουμε έναν έντιμο αγώνα με σκληρή δουλειά. Το οφείλουμε στις προσδοκίες σας και στο καθήκον μας προς τη νέα γενιά."