Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Με τρακτέρ από την Αυστρία στην… Τριφυλία

Από την Αυστρία στην Τριφυλία με τρακτέρ ταξίδεψε 63χρονος Αυστριακός κάνοντας διακοπές στη χώρα μας και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελαία, που θεωρεί ως την πιο όμορφη περιοχή που έχει συναντήσει σε όλη του την διαδρομή.  
Εχοντας ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου από την χώρα του έχει διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα και έχει οδηγήσει περισσότερες από 200 ώρες, ενώ στη χώρα μας -την οποία επισκέπτεται για 30 χρόνια τώρα- έχει γυρίσει σχεδόν τη μισή Νότια Ελλάδα απολαμβάνοντας τις ομορφιές και την ζεστασιά των κατοίκων της. Το τρακτέρ του, ένα Steyr του 1957, συντηρημένο στην εντέλεια κουβαλά ένα μικρό τροχόσπιτο και από όπου περνά σίγουρα δεν μένει απαρατήρητο, κεντρίζει το ενδιαφέρον, ενώ όλοι δείχνουν να ενθουσιάζονται από την διαδρομή που έχει καλύψει.
Τον 63χρονο Χέλμουτ Βίλχεμ τον συναντήσαμε στο δάσος της Ελαίας
όπου έχει κατασκηνώσει και θα παραμείνει για λίγες μέρες ακόμη πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής, καθώς θέλει προς το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει επιστρέψει στην πατρίδα του πριν πιάσουν τα κρύα. Με την βοήθεια της Ντορέτας Αναστασίου που έκανε τη μετάφραση, μιλήσαμε μαζί του για αυτή  του την επιλογή και τις εμπειρίες του. Οπως μας είπε λοιπόν, είναι από μια περιοχή κοντά στην πόλη της Βιέννης, είναι συνταξιούχος και εργαζόταν ως τυπογράφος. Στη χώρα μας έρχεται 30 χρόνια τώρα και έχει ταξιδέψει με διάφορα μέσα όπως αυτοκίνητο, τροχόσπιτο και μηχανή. Αποφάσισε όμως να κάνει το ταξίδι αυτό και με τρακτέρ καθώς με την μικρή ταχύτητα που κινείται μπορεί να απολαμβάνει το φυσικό τοπίο, το βλέπει καλύτερα και το γνωρίζει, μαζί και τους ανθρώπους των περιοχών, από τις οποίες περνά. Και όπως μας είπε, παρά τα τόσα ταξίδια του πρώτη φορά συνειδητοποίησε πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα.
eleftheriaonline

 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/44278-aystriakos-taxidi-trakter-trifylia