Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Κατά την 1η εβδομάδα θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, άρχισε η ενημέρωση και η συνεργασία του Δημάρχου Ερμιονίδας και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της πλειοψηφίας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου πάνω σε τρέχοντα ζητήματα και θέματα οργάνωσης.
Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία της καταγραφής και παραλαβής των αρχείων (ηλεκτρονικών και υλικών) του Δήμου, των οχημάτων, του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των αναλώσιμων υλικών και γενικότερα κάθε περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Ερμιονίδας. Η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί για μια ακόμα εβδομάδα περίπου.
Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:30  πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης -  παραλαβής της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης μέσα σε κλίμα ενότητας, συναίνεσης και πολιτικού πολιτισμού, παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, του Νέου και του Απερχόμενου Προέδρου, μελών του νέου  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και Δημοτικών Συμβούλων.
Παρόμοιες τελετές παράδοσης – παραλαβής έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου 2014, στην Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου και στην Τοπική Κοινότητα Ηλιοκάστρου.
Επίσης ο Δήμαρχος Ερμιονίδας όρισε τους τέσσερεις νέους Αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητές τους.
Συγκεκριμένα όρισε τον κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη με αρμοδιότητες σε οικονομικά και διοικητικά θέματα, τον κ. Ντούβαλη Δημήτριο με αρμοδιότητες σε θέματα τεχνικών έργων, καθαριότητας, περιβάλλοντος, συντήρησης εξοπλισμού, δημοτικής συγκοινωνίας και κυκλοφοριακού, τον κ. Δημαράκη Ιωάννη με αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας καθώς επίσης και κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης και τέλος την κ. Φωστίνη – Πουλή Καλλιόπη με αρμοδιότητες σε θέματα κοινωνικής προστασίας – αλληλεγγύης, ανάπτυξης, τουρισμού, προγραμματισμού και πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς επίσης και κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.
Μεταβίβασε επίσης στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αρμοδιότητες, προκειμένου να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι πολίτες στις αντίστοιχες Κοινότητες.
Στις άμεσες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των Σχολικών Μονάδων ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Έτσι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την εκπαίδευση, ήρθαν σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και καθαρίσθηκαν τα προαύλια και οι κτιριακές εγκαταστάσεις, επισκευάσθηκαν ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, μηχανολογικές βλάβες και βλάβες στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οπότε τα Σχολεία του Δήμου Ερμιονίδας είναι πλέον έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για το νέο σχολικό έτος.
Επίσης κύριο μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων, με σκοπό το συντομότερο δυνατόν να εξομαλυνθεί η κατάσταση, την στιγμή που την 1η Σεπτεμβρίου τα απορρίμματα ήταν στους δρόμους σε μεγάλες ποσότητες και είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά των 2.000 τόνων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, απομακρύνθηκαν από την Λαϊκή Αγορά της Ερμιόνης, από συνεργεία του Δήμου Ερμιονίδας με την συνδρομή της Αστυνομίας και του Λιμενικού, όλοι οι πωλητές που δεν διέθεταν άδεια και ήταν παράνομοι. Παράλληλα έγιναν συστάσεις στους εμπόρους μετά το πέρας της Λαϊκής να μην αφήσουν πίσω τους σκουπίδια, πράγμα το οποίο έγινε, με αποτέλεσμα να καθαριστεί εύκολα και γρήγορα ο χώρος αφού ο όγκος των σκουπιδιών ήταν μικρός.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ