Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ

            Ευχαριστώ το Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος με επέλεξε να υπηρετήσω από τη θέση του Αντιδημάρχου χωρίς αντιμισθία τους Δημότες της Ερμιονίδας.

            Θέλω να υπογραμμίσω ότι η θέση την οποία αναλαμβάνω αποτελεί για μένα πρόκληση αφού εξ αντικειμένου συνδέεται με την εποπτεία των δράσεων που εκτυλίσσονται στον τέως Δήμο Ερμιόνης αλλά και με την ανάληψη της ευθύνης νευραλγικών τομέων του Δήμου Ερμιονίδας μεταξύ των οποίων είναι η παιδεία και ο πολιτισμός.

            Συνειδητοποιώ πλήρως την ευθύνη που επωμίζομαι σ’ ένα κλίμα αρνητικό, που διαμορφώνουν κυρίως τα πενιχρά οικονομικά και η απαξία σε θεσμούς, ιδέες και αρχές.

            Όμως ο Δήμος μπορεί να αποτελέσει κύτταρο επώασης γόνιμων ιδεών βασιζόμενος στους νέους και στο ανθρώπινο ακμαίο δυναμικό, που ευτυχώς διαθέτει.

            Πιστεύω ότι θα υπηρετήσω τους τομείς ευθύνης μου σ’ ένα Δήμο δικαιοσύνης και ανάπτυξης, στον οποίο θα επιδιώξουμε συναίνεση χωρίς ρεβανσισμό και στείρα αντιπαράθεση.

            Έναν Δήμο ανοικτό στους πολίτες, στις ιδέες τους, στα προβλήματά τους, στη γόνιμη κριτική τους. Έναν Δήμο που σέβεται τη διαφορετική άποψη, θετικό σε συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου που αυτά τα πρόσωπα μπορεί να ανήκουν,  με καινοτόμες ιδέες χρήσιμες για τους δημότες.

            Πέραν αυτών συνεπείς σε όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων μας είναι εμφανή στους δημότες τα πρώτα δείγματα του σχεδιασμού μας για καθαρές πόλεις.

Γιάννης Δημαράκης
Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας