Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εθελοντική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης «Απ. Γκάτσος» Δελτίο τύπου



  Μία ακόμη καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας, Καινοτομίας έφτασε στο τέλος της.   Ένα ακόμη ξεχωριστό καλοκαίρι στην Ερμιόνη και η βιβλιοθήκη μας γέμισε παιδιά, γονείς, εθελοντές, παππούδες και γιαγιάδες, στην πρωτότυπη προσπάθεια να γνωρίσουμε «αντίθετους κόσμους»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα του φετινού καλοκαιριού ήταν «Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!». Αρχίσαμε τις εκδηλώσεις μας για παιδιά και εφήβους στις 16 Ιουνίου και τις ολοκληρώσαμε στις 12 Σεπτεμβρίου. Μέσα στους τρεις αυτούς μήνες κάναμε πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να συμβούν σε μια βιβλιοθήκη, φτιάξαμε μουσικά όργανα, ανεμοδείκτες, παίξαμε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, σχεδιάσαμε χάρτες, ράψαμε και ξηλώσαμε, κάναμε πειράματα, μάθαμε τραγούδια και χορούς, φτιάξαμε ιστορίες αλλά και ρούχα, ερευνήσαμε και φανταστήκαμε αντίθετους κόσμους, τους  περιγράψαμε και διαλέξαμε τον δικό μας πιο όμορφο!   Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη δυνατότητα της μάθησης, της πληροφόρησης, της συμμετοχής, της σκέψης, της δημιουργίας, αλλά και της χαράς που μπορεί να έχει κανείς μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης. Αυτό το καλοκαίρι καταβάλαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ιδιαίτερη προσπάθεια για τη πραγματοποίηση δράσεων δημιουργικότητας και νομίζουμε ότι τα καταφέραμε.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα γινόταν χωρίς τη βοήθεια των 30 και πλέον εθελοντών, οι οποίοι ανέλαβαν τις παρουσιάσεις των θεμάτων και όλη την εργασία υποστήριξης, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο και όρεξη με αποτέλεσμα τον ενθουσιασμό και την αγάπη που δεχτήκαμε από μικρούς και μεγάλους.
Στο διάστημα αυτό έγιναν 30 εκδηλώσεις, απασχολήσαμε συνολικά 877 παιδιά, παρευρέθηκαν 318 ενήλικες, 690 άτομα δανείστηκαν 1214 βιβλία.

Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε τα ιστολόγια που μας στήριξαν με τις δημοσιεύσεις των ανακοινώσεών μας. Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, που στήριξε την προσπάθειά μας, και επιβραβεύει όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στο ξεχωριστό, καλοκαίρι της Ερμιόνης.
Ευχαριστούμε το Future Library - ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους πολύτιμους συνεργάτες του, για την έμπνευση και το σχεδιασμό της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης, Καινοτομίας, Δημιουργικότητας, τη στήριξη και τις χορηγίες του στη βιβλιοθήκη μας. 
Και του χρόνου!

Κείμενα και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας θα βρείτε  στο
https://www.flickr.com/photos/97631308@N03/sets/
                                                                                                                                   Ερμιόνη, 25-9-14

      Η εθελοντική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης  «Απ. Γκάτσος»