Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                     Τετάρτη  17 Σεπτεμβρίου 2014
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ :

 ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Ένα πάγιο αίτημα των τουριστικών επιχειρήσεων της Ερμιονίδας έγινε πραγματικότητα μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  των Υπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη  για τη λειτουργία του  στρατιωτικού αεροδρομίου της  Τρίπολης,  το οποίο  θα χρησιμοποιείται πλέον και ως πολιτικό.
 Η όμορφη Ερμιονίδα αναμένεται να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι θα βρίσκουν πλέον πρόσβαση ευκολότερα αλλά και το πιο σημαντικό οικονομικότερα.
 Εμείς στη ΝΕΔΥΠΕΡ από την πρώτη στιγμή , κατά την συνάντηση που είχαμε με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής μας στη διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου,  τονίσαμε την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης του  δίκαιου αιτήματός τους και δεσμευτήκαμε ότι  μέσα από μία κοινή προσπάθεια που θα έχει ως βάση την συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουμε την τουριστική ανάπτυξη της
Ερμιονίδας.
Το  αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αναταράξεις στην ελληνική αεροπορική αγορά, με τους ξένους αερομεταφορείς να εισέρχονται δυναμικά στο παιχνίδι αξιοποιώντας το χαμηλό κόστος που προσφέρουν τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας σε σύγκριση με το «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ταυτόχρονα είναι το εγγύτερο στην περιοχή της Αθήνας, καθώς οι δύο πόλεις απέχουν περίπου 155 χιλιόμετρα.

 
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός όσων θα διακινούνται από αυτό θα είναι αρκετά μεγάλος.
Αποτελεί λοιπόν μία σημαντική υποδομή η οποία θα βοηθήσει  την Πελοπόννησο  και κατ΄ επέκταση και την Ερμιονίδα  μας ώστε να δημιουργήσουμε  εκείνες τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε σελίδα τα επόμενα χρόνια  καθώς η  αεροπορική σύνδεση θα ενισχύσει σημαντικά όχι μόνο το τουριστικό προϊόν αλλά και την επιχειρηματική και παραγωγική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα οδηγήσει στην προώθηση των προϊόντων υψηλής ποιότητας της περιοχής  που θα μπορούν πλέον να εξάγονται με χαμηλότερο κόστος.        
  Όπως έχουμε τονίσει ο Δήμος Ερμιονίδας είναι μια περιοχή με σπάνια αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, με έντονα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ένας Δήμος με δυναμική  και  προοπτική για το μέλλον.
  Για να μπορέσουμε όμως   να τρέξουμε τις εξελίξεις  χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  από τη Νέα Δημοτική Αρχή που θα στηρίζεται  στα παρακάτω:

·       Σχέδιο  στρατηγικής ανάπτυξης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για δυναμική διεκδίκηση σημαντικού μέρους της τουριστικής αγοράς.

·       Συντονισμός όλων  των φορέων για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας με προτεραιότητα:
1)    την καλύτερη ποιότητα νερού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
2)    την  δημιουργία αποχετευτικού δικτύου σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας με απώτερο στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων και των υγρών αποβλήτων.
και            .
3)    την ολοκληρωμένη διαχείριση στον τομέα των απορριμμάτων ώστε να μην ξαναδούμε τις εικόνες των τελευταίων ετών με τα σκουπίδια στους δρόμους που όχι μόνο προσελκύουν αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά στο τουριστικό προϊόν.   

·       Δημιουργία ομάδας που θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες  με γνώση σε θέματα  τουρισμού σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

·       Αναβάθμιση ιστολογίου του Δήμου Ερμιονίδας ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες (διαφήμιση τουριστικού προïόντος - ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς κτλ).

·         Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου (γεωγραφική θέση, μικροκλίμα, προϊόντα )
·       Προβολή αρχαίων και νεωτέρων μνημείων και περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους καθώς και προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, καταδυτικός, κτλ.)
·       Παρεμβάσεις που αφορούν την βελτίωση της εικόνας και της καθημερινότητας σε όλο το Δήμο
·       Βελτίωση δημοτικών υπηρεσιών στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Εμείς, η Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας, ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την υπογραφή της ΚΥΑ,  και συγχαίρουμε για την επιτυχία αυτή    τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τους βουλευτές του Νομού Αργολίδας Γ. Μανιάτη, Γ.   Ανδριανό και Δ. Κοδέλα, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου αλλά και όλους τους φορείς που πίστεψαν και «πίεσαν»  αναλόγως ώστε να   παραχωρηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης και για πολιτική χρήση.

                                               Για τη ΝΕΔΥΠΕΡ
                                           Τάσος Τόκας