Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


ΟΙ Bama, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως στη  γη της μακροζωίας, βρίσκεται στην Bama Yao Αυτόνομη περιοχή  στο Guangxi, της Κίνας.
Από τον Ιανουάριο του 2010, υπήρχαν 90 αιωνόβιοι που ζουν στη Bama, και είναι 36 αιωνόβιοι  για την κάθε 100.000 άτομα-πέντε φορές περισσότεροι στον διεθνή μέσο όρο.
Κατά την τελευταία δεκαετία, Κινέζοι και ξένοι ερευνητές έχουν μελετήσει τους κατοίκους Bama για να  προσπαθήσουν να βρούνε τι είναι υπεύθυνο για τη μακροζωία τους.
Πτυχές όπως η γενετική, η γεωγραφία, το κλίμα, το περιβάλλον και τα τρόφιμα μελετήθηκαν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο  ήλιος,ο αέρας, το νερό, το μαγνητικό πεδίο, και τα τρόφιμα  είναι οι κύριοι συνεισφέροντες στην μακροζωία τους.
 Ο δείκτης φως του ήλιου Bama είναι ιδιαίτερος. Η ένταση της
υπέρυθρης και υπεριώδους ακτινοβολίας Ο λόγος που οι ηλικιωμένοι στην Bama δεν υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα έχει πολλά να κάνει με το δείκτη του φωτός του ήλιου σε αυτή την περιοχή.
oi-aionobioi-thw-kinas
Μελέτες διαπιστώθηκε ότι  η Bama έχει διαφορετικά ευρετήρια φωτος  του ήλιου σε διαφορετικές εποχές. Για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει κανείς να συμμετέχει σε υπαίθριες δραστηριότητες σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ή κατά την διάρκεια σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.
 Ο Αέρας. Η περιοχή των Bama έχει μια υψηλή συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων οξυγόνου. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, κατά μήκος του ποταμού Bama Panyang, υπάρχουν έως και 20.000 αρνητικά ιόντα οξυγόνου ανά κυβικό εκατοστό. Σε χωριά γύρω από τον ποταμό Panyang υπάρχουν μέχρι 5.000 ιόντα ανά κυβικό εκατοστό, πολλές φορές υψηλότερο από εκείνο των άλλων βιομηχανικών πόλεων και των αγροτικών περιοχών.

to-nero-tvn-aionobion
 Τα Αρνητικά ιόντα μπορούν να εξουδετερώσουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα και να διατηρήσουν τα υγρά του σώματος σε μια ασθενές αλκαλική κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, το σώμα προστατεύεται από χρόνιες ασθένειες, ιδιαίτερα του καρκίνου.
Το Νερό.Η  Bama είναι μοναδική. Το νερό φυσικά είναι  φιλτραρισμένο μέσα από ποτάμια και σπήλαια και οι  μορφές εξαγωνικών κρυστάλλων κάτω από ένα ειδικό μαγνητικό πεδίο. Εξάγωνη νερό αποτελείται από έξι επιμέρους μόρια του νερού συγκρατούνται μεταξύ τους με κοινούς δεσμούς υδρογόνου. Αυτό το μοναδικό ύδωρ εισέρχεται εύκολα στα τα κύτταρα, επιτρέποντας την υγιή με μεταβολικές δραστηριότητες.
£¨¹ØעƶÀ§£©£¨6£©Ò»Ìõɰʯ· ×ß³ö´óʯɽÈ˵ÄÏ£ÍûΤο Μαγνητικό πεδίο. Ιατρική ειδικοί πιστεύουν ότι γεωδυναμική της περιοχής είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη μακροζωία Bama του. Το σωστό μαγνητικό πεδίο μπορεί να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος,  την μείωση της συχνότητας εμφάνισης της καρδιαγγειακής νόσου, την αύξηση της ανοσίας, να  συντονίζει τα κύματα του εγκεφάλου, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
Τα Τρόφιμα. Τρόφιμα που καλλιεργούνται σε Bama δεν παρέχουν  μόνο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και ευεργετικά βακτηρίδια Lactobacillus. Αυτός είναι ο λόγος  που εμπειρογνώμονες από όλη την Ασία ήθελε να αποκτήσουν  βακτήρια από Bama.
Η δίαιτα είναι χαμηλή σε πρωτεΐνη, λίπος και χοληστερόλη. Οι άνθρωποι τρώνε δύο γεύματα την ημέρα. Κάποιοι τρώνε ακόμα και μόνο ένα γεύμα την ημέρα. ΟΙ  Μακροβιότεροι λαοί στον Bama τρώνε 1.400 έως 1.500 θερμίδες ανά ημέρα.
Στην περιοχή Bama,  καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο σπόροι κάνναβης, το τσάι, κολοκύθα, μπαμπού, κίτρινο καλαμπόκι, φασόλια, πατάτες, δημητριακά ολικής αλέσεως και τα οργανικά και χωρίς ρύπανση πράσινα τρόφιμα για τους κατοίκους της.

Πηγή: www.chinagaze.com
bioathens